×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-06-22  

Osten Af Mozzarella - The Number 28.

Osten Af Mozzarella - The Number 28.

The Number 28 så heter Osten af Mozzarellas senaste skiva. Osten fortsätter sin redan inslagna bana med att sjunga om vardagliga saker och i hans texter är det verkligheten som speglas.
Rap på svenska blir vanligare men Osten har sin egen stil och det är skönt att höra att han fortfarande gör sin egen grej musikaliskt.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Den 11 mars hade Fredrik "Osten af Mozzarella" Engström skivsläpp för sin senaste skiva, The Number 28.

The Number 28 så heter Osten af Mozzarellas senaste skiva. Osten fortsätter sin redan inslagna bana med att sjunga om vardagliga saker och i hans texter är det verkligheten som speglas.
Rap på svenska blir vanligare men Osten har sin egen stil och det är skönt att höra att han fortfarande gör sin egen grej musikaliskt.

Alexander den store - visar en allvarlig sida.

Osten har en allvarlig sida och den kommer till sin rätt i Alexander den store som handlar om hans saknad av Alexander Zika som gick bort alldeles för tidigt. Alexander hade precis blivit klar med sin utbildning på Örebro konstskola när han fick en infektion som hans kropp inte klarade av. Osten af Mozzarella hyllar sin avlidne vän och man kan känna saknaden han har och vilket stort hål det blev när Alexander gick bort.

Farväl Örebro - en sentimental hyllning.

The Number 28 innehåller också Farväl Örebro som säkert många har hört vid det här laget och den beskriver vilket svårt val Osten gjorde när han bestämde sig för att flytta tillbaka till Västerås efter att ha bott i Örebro under några år.
Det jag gillar med Farväl Örebro är att Osten räknar upp det han ser som speciellt med Örebro och det är mycket vi örebroare tar för giver som Gustavsvik och slottet och allt det andra som gör Örebro till en bra stad. Osten af Mozzarella skulle bli en bra ambassadör för Örebro just för att han ser alla de bra saker som finns här.

Ungdomsminnen väcks med Commodore 64.

När det är Osten af Mozzarella som skriver texter kan de handla om vad som helst och Commodore 64 är ett typexempel. Commodore 64 berättar att han hittade sin gamla Commodor 64 i en låda på vinden och sedan ägnar han dagen åt en riktig nostalgitripp. Alla har något som är speciellt så men det är inte så många som skulle komma på tanken att skriva en text om det, men när Osten gör det så fungerar det.

En skiva som fungerar bra.

Skivan The Number 28 fungerar bra, när jag har lyssnat på skivan så är det vissa låtar som sitter fast och är svåra att bli av med, men det är så bra musik ska vara. Nu är det bara att vänta på att det ska komma en full-längdare med Osten af Mozzarella så att han får plats med fler låtar för det är egentligen det jag saknar, mer att lyssna på. Osten af Mozzarella har samarbetat med en lång rad olika musiker på den här skivan och det gör att musiken skiljer sig rätt mycket åt mellan låtarna, men det gör inget.

Lagrad ett decennium.

Som de flesta vet blir ost bara bättre med åren, Osten af Mozzarella är inget undantag, han har hållit på länge nu och det märks på det proffsiga jobbet med senaste skivan, att han också väljer att släppa en kassett är bara en kul grej och det visar att han vet hur han ska märkas i musikflödet som finns. Osten är duktig på att skaffa sig uppmärksamhet och han gör det på ett bra sätt, men enda sättet att få ut sin musik är att synas.
Nu hoppas jag att han fortsätter på den redan inslagna vägen efter att han flyttat till Västerås och jag hoppas att vi hör honom här i Örebro igen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar