×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-05-09  

Länsfinal i Musik Direkt.

2011 års länsfinal av Musik Direkt.

2011 års länsfinal av Musik Direkt genomfördes under söndagen på Konserthuset i Örebro.
Musik Direkt är en internationell tävling och det gör att i den stora finalen som i år hålls i Eskilstuna kan man vinna en mängd olika priser och de dagarna som tävlingen pågår finns det också workshops och mycket annat att göra för den med musikintresse.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
34 Klickbara bilder.

2011 års länsfinal av Musik Direkt genomfördes under söndagen på Konserthuset i Örebro.
Musik Direkt är en internationell tävling och det gör att i den stora finalen som i år hålls i Eskilstuna kan man vinna en mängd olika priser och de dagarna som tävlingen pågår finns det också workshops och mycket annat att göra för den med musikintresse.

Musik av ungdomar.
Musik Direkt riktar sig till ungdomar mellan 13 och 19 år och de yngsta som var med i år, killarna i Brothers Of Another Mother, är yngst i tävlingen i år också precis som under förra året.
Varje gång vi hör dem så har de växt en del musikaliskt och på Konserthuset levererade dom precis som de brukar. Brothers Of Another Mother visar att musikintresset börjar i unga år och att de här killarna verkligen vill satsa på musiken, ni som ännu inte har hört dom har chansen på Yeah!-festivalen.

Jack the Lad.
Örebro är en rockstad och det märks på de band som kommer härifrån, men även rocken ser olika ut. Jack the Lad imponerade med sitt inledande akustiska nummer för att sedan i låt två visa att de kan rocka också.
Jack the Lad körde samma upplägg under deltävlingen och de imponerade då med, det här är säkert ett band vi kommer att se och höra fler gånger.

State Of Crisis.

State Of Crisis spelar hardcore och energin bandet har på scenen är rätt otrolig. Hardcore är inte så vanligt i musiktävlingar men eftersom Musik Direkt är öppet för alla med rätt ålder så funkar det här.
State Of Crisis var ett av banden som hade ett starkt publikstöd och det förstår man när man hört dem live.

Future Citizens.

Future Citizens är också ett Örebroband med rockrötter även om deras låtval i år var lite mer poppigt än förra året.
Det här bandet hade tänkt på allt från låtval till hur de skulle göra entré på scenen. Det är inte så ofta band i den här åldersgruppen gör entre men det gjorde dom. Future Citizens inledde med bara trummisen på plats på scen och de andra medlemmarna kom instudsande från två olika håll, bra energi, bra låtar och de har möjlighet att skaffa sig en egen publik om de fortsätter som nu, som en liten parantes kan tilläggas att hade vi haft möjlighet att rösta hade våra röster år hamnat på antingen Future Citizens eller Brothers Of Another Mother, svårt val hade det varit, båda banden är riktigt riktigt bra och båda hade förtjänat att vinna.

Combination.

Musik är inte bara rock, Hiphop är också en stor musikgren men i år var det bara en Hiphop grupp med i finalen och det var Combination från Karlskoga.
Hiphop brukar innehålla dans och Combination hade med sig två dansare upp på scen för att ge det där lite extra och det lyckades de med. Combination varvar svenska och engelska texter och tre låtar han de med på sina 20 minuter på scenen, det gjorde att publiken också fick höra den allvarliga sidan av Hiphopen.

Pray For Tomorrow.

Ytterligare ett bevis för att rocken är stor i Örebro, Pray For Tomorrow spelar rockig pop och de stod sig väl bland de andra banden, de har scennärvaro och de kan spela.
Det här är också ett band jag räknar med att vi kommer få höra fler gånger här i Örebro och kanske utanför också.

Brown Bag Bluezz.

Brown Bag Bluezz spelar precis som det låter blues och det kan kännas lite udda med ett så ungt bluesband men de är väldigt duktiga.
Musik och text skriver de själva och de har stor möjlighet att ta sig fram i bluesen i Sverige, nya bluesartister är välkomna och det skulle förvåna mig om vi inte får höra dem igen här i Örebro.

Vi och Hon.

Vi och Hon är ett soulband och det är inte heller så vanligt när det gäller yngre musiker.
Vi och hon var också ett av de band som gick hem som segrare från Musik Direkt och priset de vann var att få delta i Svensktoppen nästa som är Sveriges Radios musiktävling. Deltävlingen är i Juni i Stadsparken i Örebro och om Vi och Hon vinner kommer de få delta i den stora finalen på Liseberg.

Årets vinnare, Filip Fjäril.

Vinnare av årets Musik Direkt länsfinal Örebro var Filip Fjäril.
Filip Fjäril är en singer/songwriter som vi hört vid mer än ett tillfälle tidigare och säkerligen får anledning att återkomma till i framtiden.
Filip Fjäril vann enligt juryns motivation på att bandet var samspelta och har originalitet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar