×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-04-03  

Rena dynamiten från Jerry Williams på Arenan.

Ren dynamit från Jerry Williams i Arenan.

Jerry Williams är ute på turné med showen More Dynamite.
Under gårdagskvällen han fyllde Conventum arena med närmare 2500 besökare.
Med på turnén är också Rock n´ Roll bandet Fatboy som agerar förband.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
24 Klickbara bilder.

Jerry Williams är ute på turné med showen More Dynamite.
Under gårdagskvällen han fyllde Conventum arena med närmare 2500 besökare.
Med på turnén är också Rock n´ Roll bandet Fatboy som agerar förband.

Fatboy - Ett rockabilly-band av klass.

Fatboy är ett rockabilly-band av klass, de är så bra att de egentligen skulle varit väl förtjänta av en egen artikel och de satte stämningen inne på Conventum arena direkt.
Bandet har funnits sedan 95 och vad det ser ut som kommer de säkert hålla på länge till.
De har nu släppt tre skivor och i pausen mellan Fatboy och Jerry Williams blev det trångt framför bordet där försäljningen var. Deras rockabilly musik är medryckande och precis som det ska vara med rockabilly är det svårt att sitta still.

Påkostad show.

När det är dags för Jerry Williams att gå på scen har det varit en kort paus för omriggning och han inleder med några snabba låtar.
Showen är påkostad och snygg med Jerry Williams fantastiska röst i fokus. More Dynamite startade som en show på Rondo i Göteborg där den spelades för fulla hus, sen gick den på Tyrol i Stockholm och nu fortsätter Jerry Williams succén genom att ta showen på turné i landet, att flytta en show från fast scen ut på turné är inte jämt en bra ide men det fungerar med More Dynamite.

Så mycket mer än bara rock n´ roll!

Jerry Williams är en av våra få artister som har haft en karriär som sträcker sig från början av 50-talet och till dagens datum.
Rocken har jämt haft den mest framträdande rollen och de flesta tänker säkert på I Can Jive när de hör hans namn men han kan så mycket mer än bara rock n´ roll och det visar han upp under More Dynamite.
Kvällen är en blandning av stilar och han visar upp sitt stora register. När de inledande tonerna på Vintersaga hörs blir det applåder från publiken och än mer tryck blir till Did I Tell You.

Scenbygget är imponerande och med uppbackning av Rebel Dela Questa en duktig kör och dansare ger hela showen en väldigt proffsig förpackning, men ingen glömmer vem det är som leder showen.
Jerry Williams är den naturliga frontfiguren och med sin turnévana så kan det inte vara annat.
Vi får höra många av hans stora hits genom tiderna och han pratar lite om minnen han har från artistlivet. Som det där att när man är på turné så lever man lite i en bubbla. Om någon köper en vattenpistol så är det snart fullt krig i bussen tills någon tröttnar och sliter ner brandsläckaren, den är ju lite svår att toppa, berättar Jerry med sin omisskännliga dialekt.

Han använde den kraft han har i sin röst.

Jag gillar Jerry Williams när han sjunger lite tyngre sånger så som Vintersaga där han tar i så att det känns när man lyssnar och det var i flera låtar han använde den kraften har i sin röst. Just kraften i rösten har gjort att intresset fortfarande finns kvar för Jerry Williams och det verkar inte avta, medelåldern på publiken är rätt hög men det finns också yngre som har upptäckt hans musik så det lovar gott för framtiden.

Nöjd publik.

Publiken verkade nöjd och även om Conventum arena kan kännas något ödslig även med en stor publik så var den inte det den här kvällen.
Anledningen var att det var ovanligt väl uppbyggd läktare och parkett med stolar för Jerry Williams har en sittande föreställning. Att lyckas locka 2500 besökare till Conventum är en prestation och det är inte många andra svenska artister som lyckas med det.
Det enda riktigt negativa med kvällen var att den tog slut alldeles för fort, och det tror jag inte jag var ensam om att tycka, jag hade mycket gärna hört mer av både Jerry Williams och av Fatboy, men så är det alltid när något är bra.

En av de som var på More Dynamite var Lars-Erik Johansson och han var helnöjd med kvällen.
Jerry Williams har han gillat länge men det har inte blivit av att han gått på konsert tidigare men nu hade han fått biljetten i julklapp av sina barn.

Agneta Larsson var en annan av besökarna som var nöjd med kvällen, hon var där för att hon ville höra både Fatboy och Jerry Williams.
Fatboy har hon hört på radion och tyckt att de var bra, Jerry Williams är en gammal favorit och en av favoritsångerna var Vintersaga.

Ni som har möjlighet att se More Dynamite passa på för Jerry Williams visar igen att han är en av Sveriges verkliga giganter inom rock n´ roll.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar