×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-03-31  

Brilljant Pernilla i Konserthuset.

En brilljant Pernilla Andersson uppträdde på Konserthuset.

Pernilla Andersson som i år gick till andra chansen med sitt bidrag Desperado i Melodifestivalen visade att hon kan mycket mer än schlager och med sju släppta skivor bakom sig så är hon ingen nybörjare även om många säkert hörde henne för första gången under Melodifestivalen i år.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
8 Klickbara bilder.

Anna Stadling agerade förband med ett tjugo minuter långt framträdande där hon sjöng några låtar från sin senaste skiva.

Pernilla Andersson som i år gick till andra chansen med sitt bidrag Desperado i Melodifestivalen visade att hon kan mycket mer än schlager och med sju släppta skivor bakom sig så är hon ingen nybörjare även om många säkert hörde henne för första gången under Melodifestivalen i år.

Skicklig Anna Stadling inledde konserten.

Anna Stadling, som förra året kom ut med sin andra soloskiva, inledde konserten tillsammans med Pecka Hammarstedt.
Anna Stadling var självsäker när hon spelade och sjöng med hela sig när hon stod på scenen.
Att komma in och köra ett akustiskt set som uppvärmning för publiken säger lite om hela upplägget på konserten, det är lite avskalat och rakt precis som det ska vara med den här typen av musik.

Örebro blev andra stoppet.

Pernilla Andersson har med sig sitt band och trots att premiären på turnén var i förrgår så sitter nästan allt där det ska och det märks tydligt att det här inte är deras första turné tillsammans.
Pernilla Andersson har turnerat flitigt genom åren men det är först med den här turnén som hon har en riktig buss och lite enklare att ta sig fram än vad hon brukar.
Melodifestivalen är ett bra tillfälle för artister att synas och när fler börjar upptäcka Pernillas musik så kommer säkert hennes publik att öka, för hon är bra.

Din Själ fick henne att minnas sin uppväxt.

Pernilla Andersson skriver musik och texter om sådant som berör henne själv och om det sedan berör den som lyssnar så är det en extra glädje för henne.
Hon berättade om en av sina låtar att hon fått ett brev där brevskriverskan skrev att det var den värsta låt hon hört, men samtidigt den bästa eftersom den fick henne att minnas sin uppväxt. Spring Din Själ som sången heter handlar om Pernillas uppväxt i en förort som hon själv kallar betong getto och hur hon tog sig därifrån.

Musikaliskt är konserten blandad - och det är bra.

Pernilla Anderssons musik är blandad och växlar mellan olika musikstilar beroende på vad hon vill förmedla. Det känns lite ovanligt att lyssna på en artist som har så olika stilar på musiken men ändå så blir det inte spretigt utan allt hänger ihop. Det finns en del samhällskritik i Pernillas texter och det är främst hur vi människor beter oss mot varandra.
Alla har säkert råkat ut för människor som tycker att de har rätt att tala om vad du ska göra och när de tycker att du har valt fel och den typen av människor handlar sången Kasta Sten.

Inte bara sånger från senaste skivan.

Pernilla Andersson sjunger inte bara sånger från sin senaste skiva Ö utan också några sånger som är äldre från hennes första Svenska skiva. Med sju skivor i bagaget och ett deltagande i Melodifestivalen hoppas vi att fler får upp öronen för Pernilla Anderssons musik för hon är riktigt duktig och även om hon kan mycket mer än schlager så passade Desperado in bra i det sammanhanget och naturligtvis framför hon den under sin konsert.

Lyckad kväll på Konserthuset.

Kvällen i Örebro blev lyckad och publiken ville inte släppa Pernilla av scenen så det blev extranummer, vi hoppas att hon får samma varma mottagande i de övriga städer hon spelar i och att vi får möjlighet att höra henne igen.
Det här var första konserten för Pernilla Andersson i Örebro och det var inte någon stor publik på plats i Konserthuset men kom tillbaka några gånger så kommer säkert publiken att öka.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar