×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-03-13  

Killer Queen Rockade Conventum.

Killer Queen på Conventum.

Det var med en stor förväntan vi närmade oss Conventum under gårdagskvällen.
Kommer de kunna göra om det?
Blir det en lika suverän konsert som förra året?
Kommer publiken bli lika entusiastisk i år?

Killer Queen var tillbaka på Conventum.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
23 Klickbara bilder.

Det var med en stor förväntan vi närmade oss Conventum under gårdagskvällen.
Kommer de kunna göra om det?
Blir det en lika suverän konsert som förra året?
Kommer publiken bli lika entusiastisk i år?

Killer Queen var tillbaka på Conventum.

Nästan direkt fick vi svaren på frågorna, ja, ja och ytterligare ett ja.
När Patric Myers kommer in så stiger jublet mot taket och det dröjer inte mer än ett par minuter innan hela läktaren bokstavligt talat gungar under publiken.

En strålande insats.

Tribute band är inte så vanligt i Sverige. England har lite fler och Killer Queen är ett av de bästa.
Patric Myers som Freddie Mercury gör en strålande insats även denna kväll. Nu när det var andra gången de spelade i Örebro verkade Patric vara mer avslappnad på scen och han lekte mycket mer mot förra gången, det höjde kvällen ännu mer. Kroppsspråket satt där det skulle och alla de rörelser som man förknippar med Freddie Mercury sitter där de ska.

Publiken står upp bland stolarna.

Redan inledningen med One Mission får publiken att jubla än mer och det sätter standarden för kvällen. Patric Myers lyckas återigen få Conventum att gunga till Queens alla hitlåtar plus en hel del andra. Publiken står upp bland stolarna större delen av konserten och allsången är stark när Patric vill ha publiken som kör i Another One Bites The Dust.

Det är inte så ofta på konserter som musikerna passar på att ha soloframträdanden, men det har Killer Queen.
Trumsolot som går över i gitarrsolo för att avslutas med både gitarr och trummor är högt uppskattat och de får visa att de är duktiga musiker också. Att hinna med två trumsolon på en konsert är ett konststycke och Killer Quen lyckas utmärkt speciellt som ena övergår i We Will Rock You och när trummisen inleder den så stiger jublet mot taket igen. Killer Queen är inte enbart Patric Myers utan de andra är lika viktiga precis som att Queen inte bara var Freddie Mercury.

Minnena kommer tillbaka.

Kvällen innehöll alla Queens stora Hits och det är precis som det ska vara när det är ett hyllningsband på scenen. Queens musik kommer aldrig att försvinna för vem kan glömma Radio GaGa, Bohemian Rapsodi och A Crazy Little Thing Called Love.
Killer Queen gör det möjligt för de som inte han med att se det riktiga bandet live innan Freddie Mercerys alldeles för tidiga bortgång.
Det är lätt att glömma alla bra låtar de gjorde men på en konsert så märker man hur minnet fungerar eftersom de flesta texterna kommer tillbaka även om det var länge sedan man hörde någon av låtarna.

Bohemian Rapsody och The Show Must Go On var några av höjdpunkterna under kvällen men samtidigt så gör de alla låtar riktigt bra och alla klädbyten som Patric Myers hinner med under kvällen gör sitt till för att öka på stämningen.

Det är en mäktig känsla med en publik som är med på allt det som sångaren vill att de ska göra. Att få en Örebro publik att stå och hoppa i takt till musiken är inte det enklaste men Patric Myers lyckas så bra att det känns lite otroligt.

Kommer Killer Queen tillbaka, då har vi bara ett råd till dig, Gå dit!


Tillbaka

Kommentarer:

2011-03-13 21:41:29   Av: Jonas

Grym konsert! Killer Queen rockar!

Lämna en kommentar