×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-12-17  

Carolas jul.

Carolas Jul 2010.

Carola Häggkvist är just nu ute på en julturné och titeln på turnén är Från vinterskrud till morgonstjärna.
Sverigepremiären kom att bli på Conventum i Örebro och många besökare kom för att se årets upplaga av showen, det var närmare 850 personer i publiken.
Carola har redan spelat två veckor i Norge men startar nu fortsätter hon med tre konserter i Sverige, avslut är 19 december i Stockholm.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

Carola Häggkvist är just nu ute på en julturné och titeln på turnén är Från vinterskrud till morgonstjärna.
Sverigepremiären kom att bli på Conventum i Örebro och många besökare kom för att se årets upplaga av showen, det var närmare 850 personer i publiken.
Carola har redan spelat två veckor i Norge men startar nu fortsätter hon med tre konserter i Sverige, avslut är 19 december i Stockholm.

Scenen är riktigt vintrig med vit dekor och allmän vinterstämning, speciellt när bandet kommer in i vita halsdukar och luvor.
Introt är bra men lite långt och det är en blandning av flera olika julsånger som framförs bland annat Stilla Natt och Hosianna, introt visar hur kvällen kommer att bli och under två timmar underhåller Carola publiken med en stor blandning av musikstilar med med ett kristet budskap som en röd tråd genom konserten.

Första delen av konserten är verkligt vintrig med vintersånger som Hej Mitt Vinterland och Jul Jul Strålande Jul som Carola framför på ett utmärkt sätt.
En liten stund in i föreställningen kommer det in en släde på scenen som Carola fylles med de lite yngre i publiken och även om de var lite blyga så klarade tjejerna av det bra.
Carola var duktig på att prata med sin yngre publik och de fick vara med och sjunga två sånger. När det var tid för tjejerna att gå av scen fick de med sig varsin godispåse och ett fotografi på Carola.

Konserten är uppdelad i tre olika delar även om allt sitter ihop. Den första delen är en hyllning till vintern och jag kan tänka efter att ha hört Carolas blandning av vintersånger att de får vi nog inte höra tillräckligt mycket, om det ska sjungas i december eller när nu vintern kommer så finns det mycket mer än bara julsånger.

Från vinterlandskap förflyttas publiken till österlandet och temat blir Jesu födelse, att hela konserten genomsyras av kristendom blir naturligt när det är Carola som står på scenen och hennes fantastiska röst gör att det blir en upplevelse även om man inte delar hennes starka tro. Den stora bildskärmen på scenen visar scener från Jerusalem och det ger en extra dimension. Carolas starka tro gör att temat fungerar och att hela scenen byter utseende till viss del för att skapa en annan stämning är bra.

Musikmässigt är Carolas julkonsert blandad, allt från svenska barnvisor till gospel och psalmer, men på något sätt får hon blandningen att fungera.
Carola är också uppbackad av gospelkören By Grace som gjorde ett utmärkt jobb, de fick också stort utrymme i konserten vilket var bra.
Poor little Jesus framfördes av Carola och Malcolm Chambers och de gjorde den väldigt bra. Carola har också Andrew Ehrenzeller med sig och det var han som startade konserten genom att spela två låtar medan publiken kom in i Kongresshallen.

Sista delen av konserten är lite mer fartfylld och det leks lite mer på scenen. Carola far runt som ett yrväder och hon är flera gånger ute och rör sig i publiken, det blir uppskattat att artister går ner från scenen så att publiken får lite mer närkontakt.
I gospeln Go, Tell It On The Mountain blir en lek där Carola blandar in många andra sånger och när hon tar upp Det Lilla Ljus Jag Har så blir det fart på publiken, lite synd att hon inte sjöng mer av den för där var det läge för allsång inne på Conventum och ett fullsatt Conventum låter riktigt starkt.
Sista delen är inte lika traditionell som musiken innan, det kristna budskapet är med men det blir mer blandad musik och Carola får visa att hon kan sjunga det mesta.

Carola sjöng också Allt Kommer Bli Bra Mamma som hon skrev när hon tagit farväl av sin mamma, det märks tydligt att saknaden fortfarande är stor och att den sången är känslomässig för Carola, julen är den högtid när vi kanske mest saknar nära och kära som inte finns kvar hos oss och Carola visade att det är okej att sakna. Hon känns verkligen äkta när hon pratar innan låten och berättar om sin mamma.

Konserten som helhet är riktigt bra och Carola visar upp den bredd hon har men som ofta inte märks. Slutet av konserten är däremot lite snabbt, allsång med Härlig Är Jorden fungerar bra men på något sätt är det något som fattas för att knyta ihop kvällen ordentligt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar