×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-12-06  

O, Helga Natt 2010.

O Helga Natt 2010.

I år bjöd O, Helga Natt på en imponerande artistblandning med Pauline, Måns Zelmerlöw, Avi Klemberg och sist men inte minst årets lokalartist Moa Gagnerts.
Ernst Kirchsteiger var konferencier och för att fira jubileumsåret 2010 hade kören Stella under ledning av Solvieg Ågren fått sällskap av den Franska nationella ungdomskören under ledning av Fred Sjöberg.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
37 Klickbara bilder.

I år bjöd O, Helga Natt på en imponerande artistblandning med Pauline, Måns Zelmerlöw, Avi Klemberg och sist men inte minst årets lokalartist Moa Gagnerts.
Ernst Kirchsteiger var konferencier och för att fira jubileumsåret 2010 hade kören Stella under ledning av Solvieg Ågren fått sällskap av den Franska nationella ungdomskören under ledning av Fred Sjöberg.

Efter en mjuk uppvärmning där Ernst Kirchsteiger ledde publiken i allsång med Jul, jul strålande jul fortsatte scenprogrammet i ett bra tempo med ett varierat program.
Måns Zelmerlöw imponerade med sin energi och glädje på scenen. Det märks att han älskar att stå på scen och ha publikkontakt, han såg ut att trivas allra bäst ute på den lilla utbyggda scenen där han kom betydligt närmre publiken.

O Helga Natt firade i år tio och kommer att sändas i TV4 på julafton.
Julstämningen på Stortorget var det inga fel på. Moa Gagnert som är årets lokala artist ökade stämningen ännu mer när hon framförde sitt bidrag Grown-Up Christmas List.
Moa har en utstrålning på scen som gör att hon märks och att rösten är riktigt bra gör henne ännu bättre. När lokalartisten kommer upp på scen så blir det en extra spänning i luften och med ett så bra framförande som Moa Gagnerts så blir det ett minnesvärt ögonblick.

Klädseln på deltagarna i årets O Helga Natt var ovanligt lätt, tidigare år så har inte vädret varit så snällt och de har varit rejält påpälsade, att i år se dem mer avslappnade och att de inte behövde frysa var ett stort plus.
Pauline i sina rutiga byxor och svarta cape såg julig och avslappnad ut, att hon har en bra röst kommer de flesta som följer melodifestivalen ihåg och nu under O Helga Natt fick vi en möjlighet att höra lite mer av henne och hon fick visa att hon har en stor bredd.

Tenoren Avi Klemberg från Frankrike gav en högtidsstund när han framförde O Helga Natt på Franska.
Även om vi oftast tänker på O Helga Natt som en klassisk julsång så är den i original på franska och heter Cantique de Noël så det var roligt att få höra originalet eftersom man inte gör det så ofta.

Måns Zelmerlöw är den artist som gör O Helga Natt i år, han är rolig och avslappnad på scen och inledningen när han gömmer sig i Stella kören är underhållande.
Dansarna och tomtarna är också nyheter för i år och de gör mycket för att ge lite extra till showen. Att ha fem dansare som är både på och framför scenen ger en extra dimension åt showen i år och det kunde den behöva. Emma Andersson, Sara Ode, Frida Odenå, Elin Larsson och Malin Larhammar var duktiga och en fröjd att se oavsett om de dansade bakom Måns Zelmerlöw eller om de dansade till allsången.

Ernst Kirchsteiger som för andra året var konferencier på O Helga Natt hade inte någon av sina bättre dagar. Han hade lite svårt att minnas texterna i allsången och verkade allmänt disträ. En verklig skillnad mot förra året, lite svårt att tänka sig att det är samma person.
Årets julevangelium lästes av Staffan Werme.

För att sammanfatta årets O Helga Natt så var den inte riktigt lika välbesökt som den brukar och att det i år var jubileumsår märktes inte så mycket förutom att det var mer fyrverkerier och den som hade hand om fyrverkerierna hade gjort ett riktigt bra jobb. O Helga Natt är trots allt en trevlig kväll mitt i julstöket och att konserten är gratis är verkligen roligt och inbjuder till den trevliga stämning som råder på Stortorget denna kväll.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar