×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-10-16  

Hårdrockslegenderna W.A.S.P spelade i Örebro.

Hårdrockslegenderna W.A.S.P spelade i Örebro.

Vad ska man egentligen skriva när man skriver om en så legendarisk hårdrocksgrupp som W.A.S.P.?
Egentligen räcker det att bara skriva W.A.S.P. för att alla som var med under 80-talet ska veta vad det handlar om, hårdrock av högsta klass.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

Vad ska man egentligen skriva när man skriver om en så legendarisk hårdrocksgrupp som W.A.S.P.?
Egentligen räcker det att bara skriva W.A.S.P. för att alla som var med under 80-talet ska veta vad det handlar om, hårdrock av högsta klass.

I går kväll var det fullt tryck på Conventum när Aska Production hade lyckats få hit Blackie Lawless med W.A.S.P.
Åtskilliga hårdrockare hade åkt långt för chansen att se på W.A.S.P. och åtskilliga var lite äldre fans som tagit sig till Conventum för att höra bandet.
Förband var Chris Laney, som många säkert känner igen som musikproducent, och trots att det kändes en viss nervositet visade sig att han är riktigt bra på scen när han väl fått upp ångan lite grand.

Chris Laney visar att han kan stå på egna ben.

De som känner igen namnet vet att Chris har hållit på länge med musik både som producent och musiker, men att nu göra solokarriär är ändå något annat än att spela i ett band. Chris Laney har förmånen att kunna bjuda in gästartister när han ska spela in sin skiva och det har han gjort också, musiken är lite tillbaka till 80-talet men utan att kännas gammalt.
Den som gillar lite mer melodiös rock med attityd gillar säkert Chris Laneys musik.

Skivan Only Come Out At Night innehåller en hel del riktigt bra låtar med refränger som fastnar, tyvärr var inte ljudet inne på Conventum det bästa under gårdagen och sången drunknade lite, men som tur var gick det att köpa skivorna så vi kan lyssna i lugn och ro här hemma. Vi skulle gärna lyssna mer på Chris Laney i framtiden och jag hoppas att det här inte var enda gången han besöker Örebro.

Chris Laney och hans band fick arbeta rätt hårt för att få med sig publiken som var där för att höra kvällens headlines W.A.S.P. och han lyckades tyvärr inte riktigt få med sig publiken på tåget.
Den del av publiken som ändå var inne och lyssnade på förbandet verkade gilla det de hörde även om många var inriktade på det som kom efter.

I kväll är det bara W.A.S.P. som gäller!.

Det var inte enbart Örebroare på plats på Conventum om sagt, åtskilliga hade åkt en bit. Lennart och Ida hade åkt från Motala för att lyssna på Blackie Lawless och de var inte intresserade av Chris Laney eller som Lennart sa, han är duktig på det han gör men i kväll är det bara W.A.S.P. som gäller.

W.A.S.P. Känner säkert de flesta igen för det rabalder de orsakade när de slog igenom med buller och brak i början på 80-talet med sin scenshow som fick många vuxna att förfasa sig. Blackie Lawless är fortfarande sångare och den enda originalmedlemmen som är kvar i bandet, men eftersom det är han som skriver musiken så låter de fortfarande lika bra som de gjorde när de kom.
De som har fortsatt att lyssna på W.A.S.P. Vet att de Blackie Lawless har fortsatt med den höga kvaliteten på musiken och de låter fortfarande riktigt bra, kvällen på Conventum visade att de fortfarande kan rocka loss ordentligt.

W.A.S.P.s senaste skiva, Babylon, är riktigt bra och Blackie Lawless visar att han har rösten i behåll.
När W.A.S.P kommer upp på scenen inne på Conventum stiger jublet och publiken är med från första noten.
Låtlistan är blandad med både gammalt och nytt och naturligtvis kommer I Wanna Be Somebody där Blackie inte hade behövt sjunga överhuvud taget om han inte velat.
På en konsert kan det vara lite svårt för publiken att höras men publiken på W.A.S.P hade inga problem med att höras över ljudet och det är duktigt gjort att publiken nästan tar över sången, men det gjorde de på Conventum och stämningen var fantastisk.

Blackie Lawless och resten av bandet gav publiken det den ville ha.

Blackie Lawless och resten av bandet gav publiken det den ville ha och även om publiken fick arbeta lite för att få extranummer så kom de och först ut var Chainsaw Charlie eller Murders In The New Morgue som den också heter.

Tanken från början var att spelningen skulle hållas inne på Club 700 men eftersom det var så stort tryck på biljetterna blev den flyttad till Kongress hallen i stället och den scenen fungerar utmärkt även när det inte är sittande publik.
Det blev snabbt hårt tryck mot scenen när det var dags för W.A.S.P.
För att vara första spelningen i Sverige på eras Europaturne så visar det säkert hur det kommer att bli på de övriga städer de spelar i Blackie Lawless kommer än en gång att erövra landets hårdrockare och till på köpet ha stor möjlighet att hitta den yngre publiken.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar