×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-08-27  

Rick Broussard och Two Hoots And A Holler på Stortorget och Harrys.

Rick Broussard och Two Hoots And A Holler på Stortorget och Harrys.

På torsdagen hade Örebro långväga musikbesök av Rick Broussard med sitt band Two Hoots And A Holler. Första spelningen för dagen var de vänliga att ha på Stortorgets scen där City Örebro ännu en gång ordnat underhållning med Sommarscen.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
23 Klickbara bilder.

På torsdagen hade Örebro långväga musikbesök av Rick Broussard med sitt band Two Hoots And A Holler. Första spelningen för dagen var de vänliga att ha på Stortorgets scen där City Örebro ännu en gång ordnat underhållning med Sommarscen.

Rick Broussard och bandet fick många att stanna till på vägen förbi och det var roligt att titta på de som inte hade tid eller lust att stanna eftersom de flesta gick i takt med musiken. Det är inte så vanligt att få höra country av hög klass i Örebro men det fick vi på Stortorget och även om de inte bara spelar country så är det den musikstilen som dominerar.
På frågan varför de har ett så konstigt namn berättade Rick Broussard att han och bandet när de var helt nya hade övat för en spelning och musiken de övade in var Ramones, då kom hans mamma och frågade vad de gjorde, när de svarade övar så sa hon att hon inte gav hoots and a holler för den musiken, hon ville höra Hank Williams.

Efter en rast och lite mat var det sedan dags för nästa gig för dagen och det hölls på Harrys, vi fick också en kort pratstund med Rick Broussard innan han gick upp på scenen igen.
Rick Broussard har varit i Sverige en gång tidigare och den som lockat hit honom är Anders Damberg ägaren till skivaffären Najz Prajz i Örebro. Förra gången han var i Sverige så var det i februari med snö och kallt, så Rick uppskattade att det inte var lika kallt den här gången även om det hade varit nästan 40 grader varmt i Texas när de reste hit. Anders och Rick träffades i Texas USA och eftersom Anders pratar så bra om Örebro ville Rick hit och se om det va så bra som han hört. Rick Broussard gillar det han sett av Örebro och tycker att staden inte känns för stor, de har inte hunnit med att titta sig runt ordentligt än men eftersom de har en dag ledigt den här resan tänkte de ta sig en sightseeing. På frågan vad han vet om Sverige så var det svenska köttbullar men inte så mycket mer.
Rick Broussard uppskattade spelningen på Stortorget även om det var lite publik, men publiken som var på plats gillade verkligen det de fick höra och han såg att det var många som hade svårt att sitta still vilket gjorde honom nöjd.

Innan Rick Broussard och Two Hoots And A Holler spelade på Harrys så var Stuart Warburton uppvärmning av publiken.
Stuart är en brittisk singer/songwriter som har varit i Sverige en gång tidigare för 16 år sedan, eller som han uttryckte det själv, Sverige är ett land man besöker två ånger som artist, första gången på väg upp i karriären och andra gången på väg ner. Tolka det som ni vill.

Efter att ha lyssnat på Stuart Warburton så hoppas jag att detta inte var hans sista spelning i Sverige och han får gärna komma lite oftare än var 16:de år. Singer/songwriters kan vara lite svåra att skriva om ibland men Stuart Warburton är riktigt duktig och även om de flesta sånger vi fick höra handlade om ett förhållande som inte höll så är han duktig på att få ihop texter där de flesta kan känna igen sig. Alla texter handlar inte om hur svårt och tungt det kan vara när ett förhållande spricker men den röda tråden i texterna var förhållanden av olika slag.
Sången Someone up there doesn´t like me handlar om när allt går snett i livet, men på ett lite mer avslappnat sätt och de flesta kan säkert känna igen sig i någon av verserna.

Det blev en lugn och stämningsfull inledning på Harrys men sen höjdes tempot när Rick Broussard och Two Hoots And A Holler tog över scenen.
Two Hoots and a Holler spelar rock n roll country enligt Rick själv och det var snabbt ett par ute på dansgolvet på Harrys när musiken började. Country med rock n roll stuk är medryckande och sen när hela bandet är riktigt bra och roliga att titta på så blir det ännu bättre. Det hörs att det är country från södra USA och att det inte är några nybörjare. Dessvärre var det inte så stor publik på Harrys den här gången, men vi som var där fick verkligen en höjdarkväll i musikens tecken.

Allt som Rick Broussard och bandet spelar är inte snabbt utan de har även långsamma ballader och de har egentligen två sångare. Rick Broussard är inte den enda i bandet som sjunger utan på några av låtarna är det andra gitarristen Matt Brooks som sjunger.

På Harrys var det countrymusiken som fick utrymme av bandet men annars så har de influenser även från punkmusik, vilket blir en riktigt bra blandning. Vill man ha fullt ös och en publik som inte kan sitta still så är Two Hoots And A Holler rätt band, de passade utmärkt på Harrys lilla scen även om de själva inte kunde röra sig så mycket.
Bandet spelar inte bara i Örebro det här besöket utan det finns fler chanser att höra dem, på lördag spelar de på Garphyttans folkfest.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar