×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-08-16  

Lars Winnerbäck kom till Örebro under sommarturnén.

Lars Winnerbäck kom till Örebro under sommarturnén.

Det är inte så ofta söndagskvällarna fylls med musik av hög klass men igår var Lars Winnerbäck och hans turnétåg på besök i Brunnsparken i Örebro.
Kön ringlade lång utanför entrén till parken en bra stund innan insläppet startade. Lars Winnerbäck är helt klart en av Sveriges mest folkkära artister idag. Det var en strid ström av publik som kom till Brunnsparken och när det var dags för Lars Winnerbäck själv att gå på var det trångt framför scenen och publiken började ropa efter Lasse redan 10 minuter innan han skulle börja.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Det är inte så ofta söndagskvällarna fylls med musik av hög klass men igår var Lars Winnerbäck och hans turnetåg på besök i Brunnsparken i Örebro.
Kön ringlade lång utanför entrén till parken en bra stund innan insläppet startade. Lars Winnerbäck är helt klart en av Sveriges mest folkkära artister idag. Det var en strid ström av publik som kom till Brunnsparken och när det var dags för Lars Winnerbäck själv att gå ¨på var det trångt framför scenen och publiken började ropa efter Lasse redan 10 minuter innan han skulle börja.

Först ut att underhålla den tidiga publiken var Love Antell som normalt är med i bandet Florence Valentin men nu är han på turné under eget namn efter att hans första soloplatta släps under hösten.

Love Antell har spelat i Örebro flera gånger tidigare men aldrig förut på en söndag och att få en så stor publik på en söndag är en riktig höjdare.
Med sig på turnen har han två av medlemmarna i Florence Valentin men det är Love Antell som står i centrum och han visar att man mycket väl kan skriva rebelliska texter fast man är uppvuxen i Stockholms innerstad. Efter att ha åkt runt på turné i fem veckor och börjar se slutet nu så ha Love Antell fått visa att han kan stå på egna ben, musiken är medryckande och lite ruffigare är vad man är van vid om man lyssnat på Florence Valentin, men Love Antell kan säkert ta sig en bra bit på egen hand.

Dundertåget dundrar också med på Winnerbäcks turné och deras inledning med ljudet av ett tåg som dundrar förbi gör att de är svåra att missa.
Dundertåget är ett 70-tals inspirerat rock band och det hörs tydligt att det är de stora grupperna som Rolling Stones som är inspirationen.
Robert Dahlgren sångaren i bandet försökte få publiken närmre scen utan att lyckas så bra men trots att det inte var någon trängsel framför scenen så var det ändå många som lyssnade och rockade gjorde de. Dundertåget är adrenalin av hög nivå, nu med en nysläppt platta i bagaget så rockade de ordentligt i Brunnsparken. Texterna är lika originella som bandet eller vad sägs om Gör Om Gör Rätt, Dom Feta Åren Är Förbi som också är titeln på nya skivan. Dundertåget är rock som kan få en del att sakna 70-talet och musiken som spelades då.
Dundertåget var det enda bandet i turnén som signerade sina skivor i skivshopen som fanns inne på området och därför var det de som sålde bäst. Att ett band signerar är viktigt och visar att de vill sälja och bryr sig om sina fans som handlar skivan så ett stort plus i kanten till Dundertåget.

På en sommarturné med Lasse Winnerbäck är det två scener och den lilla scenen är den som inleder musiken, den stora scenen användes endast av två artister och innan Lasse själv spelade så var det Sophie Zelmani som var på stora scenen.

Sophie Zelmani som precis har släppt sitt åttonde album har intagit sin plats på Sveriges musikscen med sin finstämda musik.
Publiken hade växt till sig rätt ordentligt när Sophie Zelmani gick upp på scenen och det är inte så ofta en så stor publik kan vara så tyst som det behövs när det är finstämd musik av det slag som Sophie Zelmani framför, hon passar in utmärkt på en konsert med Lars Winnerbäck då de har lite av samma slags musik även om Sophie Zelmani har texter på engelska vilket hon var ensam om under kvällen.

Innan det var dags för Lasse på scen så var LaLeh den sista artisten på lilla scenen och hon var en som lockade störst publik att komma till lilla scenen under kvällen. LaLeh med sin lite egna stil såg ut att trivas på scenen och hon lekte mycket under tiden hon sjöng.
LaLeh har en informell stil på scen och hon blandade gammalt och nytt i det hon framförde, det är alltid roligt att få höra de stora hits som en artist har haft och LaLeh bjöd på lite av varje. Det var många i publiken som sjöng med när Live Tomorrow framfördes.

Sen var det dags för Lars Winnerbäck själv och öppningen med bara Lasse själv med en gitarr var verkligen utmärkt, det är så jag tycker att han är bäst. Publiken var med från första tonen och att få höra Åt samma håll akustiskt ger en extra dimension till låtarna och det är lätt att glömma att det är en festival man är på.
Lars Winnerbäck har mycket material att välja mellan och han blanda gammalt och nytt på ett bra sätt, men oavsett om det är gamla låtar eller från senaste skivan så låter det precis som det ska för Winnerbäck har ett alldeles eget sound.
Nu när vi har hört Lars Winnerbäck några gånger så kan jag säga att han är en av de artister som aldrig verkar ha en dålig dag, alla konserter vi har hört så har han varit på topp och verkligen gjort sitt bästa för publiken så att han ibland kanske drabbas av storhetsvansinne är inte så konstigt. När allsången eller jublet hörs från publiken så fattar man hur folkkär han verkligen är och hur blandade åldrar det är på hans publik. Att det var så många barn med kan ha att göra med att barnbiljetterna var väldigt billiga och det är ett sätt att visa att de bryr sig om hela sin publik, eftersom det underlättar för föräldrar att gå på konsert och i Brunnsparken märktes det tydligt att det var uppskattat, inte så ofta men ser så många barn på konsert som man gjorde under Winnerbäck.

Brunnsparken blir en fin kuliss åt artisterna och grönskan runt omkring scenområdet passar in på ett bra sätt, att de hade ändrat lite på utformningen av området denna gång var bra, ytan vid scenerna var inte lika stor och så hade lilla scenen flyttat på sig, men det fungerade mycket bättre och var trivsamt, att de också har lagt tid på att dölja de fula staketen med vita presenningar som har träd tryck på är också en fördel, platsen blir mer ombonad och man känner sig inte lita instängd som det lätt kan bli när det bara är staket.

När det är festival så erbjuds det mer än bara musik, det fanns café och ställen att handla mat och godis för den som ville.
Skivförsäljning stod Vi som Älskar Musik för och Frida Ekelund som var en av de som stod i tältet sa att försäljningen gått väldigt bra och att vinylskivorna är på väg tillbaka. Vinyl är något speciellt och det går inte att ladda ner den musiken så då är det fler som köper skivorna.

Det fanns även tröjor och sånt att köpa och Alexej sa att kvällen varit riktigt bra och att örebroare tydligen är tokiga i tygkassar för dom hade sålt väldigt bra här, LaLeh hade också sålt bra och naturligtvis Lars Winnerbäcks tröjor speciellt den med citat på.

Amnesty hade också ett tält inne på området och de ville att man skulle väcka en politiker, just nu har Amnesty en kampanj med fyra huvudfrågor. Tortyr är till exempel inte förbjudet i Sverige utan hamnar under misshandel vilket Amnesty vill ändra på, tortyr borde vara förbjudet eftersom det är mer än misshandel. Migrantarbetarnas situation är också något som Amnesty tar upp i sin pågående kampanj och de vill stärka deras skydd i Sverige och att Sveriges regering antar FN:s Migrantarbetarkonvetion för att stärka arbetarnas rättigheter.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar