×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-05-03  

Avspark för Metallsvenskans andra turnering på lördag.

Avspark för Metallsvenskans andra turnering på lördag.

Idag fick vi fick en intervju med Janne Larsson, en av arrangörerna bakom Metallsvenskan som har avspark den 8 maj.
Janne var den som kom på den eminenta iden metallsvenskan som nu är inne på sitt andra år.
Iden kom efter att han arrangerat en mindre lokal turnering. Som arrangör vill Janne dra ut allt till max berättade han och efter att ha pratat igenom iden med Kimmo Kirvesmäki så bestämde de sig för att köra.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Biljettinfo:

Heldagsbiljett, fotboll + konsert, pris 450kr + avgift.
13 års åldersgräns.
Konsertbiljett, pris 395kr + avgift. 13 års åldersgräns.
Fotbollsbiljett, pris 100kr + avgift, ingen åldersgräns.

Familjebiljett till fotboll, pris 250kr + avgift.
Ingen åldersgräns, gäller för 2 vuxna & max 3 barn.

Du kan läsa mer om Metallsvenkan på:
http://metallsvenskan.se

Idag fick vi fick en intervju med Janne Larsson, en av arrangörerna bakom Metallsvenskan som har avspark den 8 maj.
Janne var den som kom på den eminenta iden metallsvenskan som nu är inne på sitt andra år.
Iden kom efter att han arrangerat en mindre lokal turnering. Som arrangör vill Janne dra ut allt till max berättade han och efter att ha pratat igenom iden med Kimmo Kirvesmäki så bestämde de sig för att köra.

Förra årets upplaga av Metallsvenskan arrangerades på korta tre månader så det gick snabbt och de hann inte med riktigt allt som de ville berättade Janne, så för årets upplaga startade de arbetet redan i oktober, och som vanligt i sluttampen på ett så pass stort arrangemang finns det mycket kvar att göra innan allt är i hamn och det trots att de valt att ta in hjälp med saker så som hotellbokningar och gästlistor.

Vi frågade om det varit svårt att få med band till fotbollsturneringen.
Janne svarade att han tror att namnet Metallsvenskan i sig är halva segern för arrangemanget, namnet bara dök upp och det säger så mycket om vad det handlar om.
Metallsvenskan satte fokus på hårdrocken i Örebro, även om hårdrocken alltid har funnits så får den utrymme på ett annat sätt nu.
Förra året när det var premiär på Metallsvenskan så fick den mycket medial uppmärksamhet och de hittade artiklar om den på många ställen. Janne vet att det fanns artiklar i Rysk press och i Kanada.
I år har intresset från media inte varit riktigt lika stort, men alla inom hårdrockssfären känner till den, vilket har underlättat arbetet med att få fram fotbollslagen.

De flesta som lyssnar på hårdrock har ju i dags läget hört talas om det, förra året draftade vi alla lag men i år så har vi fått många förfrågningar, vi skulle kunna ställa upp med en 30 lag men de känner sig inte redo för att ha flera matcher som spelas samtidigt men det kan ju kanske bli tal om en Gotic cup istället för en Gothia cup.

Meningen är att hitta en bredd även på musiken på kvällen, det kan vara svårt att hitta bredden till kvällen, men arrangörerna vill att det ska vara så många olika typer av hårdrock som det går, både på fotbollsplanen och senare under konserten.
- Det är stort för oss att kunna ta in Twisted Sister på en enda spelning, men lite av en hink vatten över huvudet innan vi vet hur Örebroarna reagerar.

Twisted Sister var önskebandet nummer ett men det fanns även diskussion om Scorpions och några andra band.
De flesta har också någon relation till dem så Janne hoppas att de lockar en stor skara hårdrockare till Conventum för konserten.
Vi tror att Örebroarna väntar med att köpa biljetter till den här veckan men det är minst lika många utifrån som köpt biljetter redan, sen vet Örebroarna att arenan är stor så att det finns plats.

Banden som var med på fotbollsplanen förra året ville vara med även i år men ett par band kunde inte eftersom de är ute och spelar. I år så har de även fått med ett dödslag i Armageddon.
LG från Entombed skulle ha varit med förra året men fick förhinder, i år har han fått förhinder igen men de har gett sig på att hämta honom på Arlanda så han får vara med i två matcher i alla fall.

Det blir samma domare som förra året för att de skötte sig så bra.
De godkände Bullets mål fast trots det inte helt regelmässiga i att ta bollen i famn och springa, men så är ju alla mål bra utom de typ bortdömda.
I år har Bullet lovat att skänka 1000 kronor ur bandkassan för varje mål de gör till välgörenhet.
Risken är ju att några av de andra lagen inte kan låta bli utan att och släpper in många mål.

I år finns det även ett finskt band med på plan och det är FC Suomi Perkele.
Janne tycker inte att Metallsvenskan behöver byta namn om det kommer med finländare, och varför skulle det det? förra året fanns det ju med ett dansk lag i matschen, vi ägde ju Finland länge så det spelar ingen roll.
Sweden Rock Magazine och Close-Up Magazine är med och spelar och de blev även lottade till samma grupp så de räknas som en högriskmatch säger Janne med ett skratt.

Sabaton är med i år också och denna gång har de fått tillstånd att ta med sig sin tank om de kan frakta den till Örebro på något sätt.
Om den kommer att finnas med på plan återstår väl att se.

Även om Janne är lite stressad nu de sista dagarna så tänker han ändå framåt, tanken på att göra en Metall Olympics finns, även om det skulle betyda att de skulle behöva bli internationella.
Sabaton har gjort en förfrågan om att anordna en Metallsvenskan vinterspelen uppe i Falun men än så länge så finns inga konkreta planer. Janne är inte så säker på att dra igång något sådant riktigt än, det är bara andra året de arrangerar Metallsvenskan men i framtiden så får de se vad som händer.

Janne Larsson och Kimmo Kirvesmäki driver Virus, en rockklubb i Örebro som har musik med kvalitet som fokus.
Virus hade premiär i september 2009 och allt fungerar bra, de hittade sin nisch på en gång och det har gått minst sagt efter förväntan. Det verkar som att folk tycker att det är bra. Vi är noggranna med kvalitet och det har varit fler band än vad vi hade tänkt från början och det kommer ännu fler till Virus. Kimmo och Janne kompletterar varandra Kimmo arbetar från bandens sida och Janne från arrangörs sidan, de brukar köra med en snäll och en elak när de arrangerar något så nu är ni förvarnade.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar