×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-09-06  

Arbetslivsminister Hans Karlsson.
© 2006 Johan Gullberg - Arbetslivsminister Hans Karlsson I dag hade socialdemokratiska valstugan på Stortorget besök av arbetslivsminister Hans Karlsson.

Hans Karlsson har tidigare bott både i Kumla och Örebro men bor nu mestadels på Öland.

Under dagen i Örebro hade Hans Karlsson besökt tre olika byggplatser i staden, vilket han tyckte var roligt eftersom han är målare i grunden.

- Byggplatser visar på en framtidstro och att det går bra för Sverige.
Att det går bra för Sverige innebär också att arbetslösheten kommer att minska, men det hänger på vår förmåga att förbättra, inte genom att sänka löner och konkurrera med Kina eller andra låglöneländer, utan att vi ska fortsätta arbeta med det vi är bra på nämligen ideer och visioner samt kunskap.

De politiska blocken tänker väldigt olika, när jag inom LO arbetade med löneförhandlingar eller annan typ av förhandling fick jag lära mig att tänka på samma sätt som motparten.
Nu använder jag den kunskapen till att försöka tänka mig hur Alliansen tänker.

Alliansen vill byta trygghets ide mot arbetsmarknad, marknaden kan reglera sig själv. Så tänker ju affärsidkare, sänk priset på en vara och fler handlar just denna vara. Alliansen tycker att genom att sänka lönerna kommer fler att bli anställda, samtidigt vill de sänka ersättningen från a-kassan och höja avgiften. De vill även avskaffa arbetsmarknadspolitiken så att marknaden får sköta sig själv genom tillgång och efterfrågan.

Alliansen har även gått ut och sagt att enligt deras synsätt ska alla kunna ha en F-skattesedel, vilken enkel väg att avskaffa kollektivavtalet, då alla anställda på en fabrik får bli egna företagare men ha kvar samma arbetsuppgifter och samma arbetstider men utan alla säkerhetsskydd som finns i en anställning.
Så tror jag att ni tänker i de andra hytterna här på torget.

Hans Karlsson avslutade sitt tal med att uppmana alla att gå och rösta, att använda sin rösträtt som våra förfäder framkämpat och välja det samhälle som ni tycker passar.

Jag fick även ett samtal med Hans Karlsson, min fråga var hur vi kan öka valdeltagandet?
Svaret jag fick var att samtalet är väldigt viktigt, att lyssna på människor och ha förståelse för deras åsikter och erfarenheter. Däremot är det inte jämt man kan lösa problem som man får höra om, men just att lyssna och ta till sig det man har hört är viktigt, på så sätt vinns nog de flesta röster.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar