×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-09-03  

Pehrson mot Bodström - Debatt på Stortorget.
© 2006 Johan Gullberg - Debatt mellan Pehrson och Bodström © 2006 Johan Gullberg - Debatt mellan Pehrson och BodströmDagens debatt på Stortorget idag började med en tyst minut för att hedra den 16-årig pojke som blev knivskuren till döds i Vivalla under natten.
Förslaget till den tysta minuten hade framförts av båda debatörerna.

Thomas Bodström började debatten med att tala om att det i årets val är ett mer ideologiskt val än på länge eftersom mittenpartierna har anslutit sig till det borgerliga blocket.

Johan Pehrson inledde med att säga att val bygger på värderingar. Det behöver satsas på arbeten och att många väntar på rehabilitering för att kunna återvända till arbetsmarknaden, gärna starka offentliga system men många fler människor måste ut och få ett jobb. Arbetsförmedlingen är ju inte så duktiga på sitt uppdrag.
Det behövs satsas på rättsväsendet, fler poliser är inte tillräckligt, det behövs ett järngrepp på de personer som är tungt kriminella, för att förhindra att de förstör för massor av människor, tydligare insatser mot unga som är på väg att hamna snett i livet. Koppla ihop handling med konsekvens, där ett visst mått av tvång ska ingå. Vi vill ju att de ungas första brott ska vara deras sista.

Thomas Bodström svarade med att vi ska bygga vidare på fler poliser, på bättre förebyggande åtgärder i skolan. Det är inte hårdare tag mot brottsligheten som är lösningen utan bättre förebyggande arbete i skolan och bland ungdomar.

Johan Pehrson: Det finns sociala brister, många barn som begår brott och är under 15 år har inge föräldrar närvarande under rättegång, så där behövs det ett föräldrar ansvar.

Thomas Bodström: - Det var mycket nerdragningar under 1990 talet men nu har vi ekonomi att återuppbygga till exempel psykvården och på barn och ungdom.
- Du vet ju Johan Pehrson att vi har vidtagit åtgärder för just det problemet redan.
- Alliansen vill ju ta bort förmögenhetsskatten istället för att satsa pengarna på de behövande.

Johan Pehrson: - Vi vill fokusera på skatterna för att skaffa fler jobb, vi är skyldiga att leverera framtidstro istället för evig ledighet och bidragsberoende.

Thomas Bodström: - Vi kommer aldrig att kunna konkurrera med vissa länder på skattenivå. Att sänka arbetslöshetsersättningen är ju att ta bort en del som de arbetande har bidragit till, det är en cynisk politik.

Johan Pehrson: - Vi har lyssnat på föräldrar som vill ha en större möjlighet att välja barnomsorg för deras barn. Där kan vårdnadsbidraget vara en bra grundide.

Debatten avslutades med att Johan Pehrson och Thomas Bodström höll ett litet kort tal vardera.

Johan Pehrson: - Valet handlar om värderingar.
- Det behövs fler jobb och en del behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden, det behövs fler små företag vilket det kommer att bli om vi sänker skatten på arbetet.
- Det finns ingen genväg, satsa på en skola med betyg tidigare så att det blir lättare att sätta in insatser för de som behöver extra hjälp. Skapa fler lärlingsutbildningar. Sverige ska vara ett öppet och fritt land med arbete istället för bidrag.
Våra tre viktigaste frågor i valet är jobb, skola och integration.

Thomas Bodström: - Sverige har gått ifrån fattigdom till välstånd. Vi har råd att bry oss om varandra. Vi ska fortsätta förbättra alla delar av samhället och fortsätta bry oss om de som är äldre.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar