×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-01-22  

Socialdemokraterna kör med öppna kort i valet.

Socialdemokraterna kör med öppna kort i valet.

Socialdemokraterna i Örebro län provar ett nytt sätt under valåret, tidigare år har det varit viktigt att behålla valstrategin hemlig och i år gör de tvärt om och presenterar sin strategi så att alla kan ta del av dem.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Andreas Svahn, Jonas Karlsson och Björn Sundin visade upp och berättade om Socialdemokraternas valstrategi 2010.

Socialdemokraterna i Örebro län provar ett nytt sätt under valåret, tidigare år har det varit viktigt att behålla valstrategin hemlig och i år gör de tvärt om och presenterar sin strategi så att alla kan ta del av dem.

På presskonferensen medverkade Jonas Karlsson, socialdemokraternas ordförande i Örebro län, Björn Sundin, socialdemokraternas valledare och Andreas Svahn, distriktsombudsman.

Jonas Karlsson inledde med att berätta att det är lite konstigt att tala om valstrategin, tidigare har den varit väldigt hemlig och ibland så hemlig att alla som behöver veta inte har kunnat komma åt den. När det är hemligt så blir det även svårt att få ut den till alla medarbetare som arbetar under ett valår.

Det är inget underligt med att vi vill vinna valet fortsatte Jonas Karlsson.
Taktiken socialdemokraterna ska använda sig av i Örebro län är samtal, de har satt som mål att samtala med 70 000 människor i länet och då ska 50 000 av samtalen bedrivas genom dörrknackning. 50 000 dörrar att knacka på betyder att det är cirka hälften av alla hushåll i Örebro län som kommer att få besök av socialdemokraterna.

Björn Sundin poängterade vikten av samtal och en sak de märkte under förra valkampanjen var att samtalet var väldigt viktigt och att de fick fler röster i de områden som de knackade dörr i. Björn Sundin sa även att ett samtal är att både tala och lyssna och det är inte jämt alla vet det inom politiken. Socialdemokratins styrka är att vi är som en folkrörelse och denna valkampanj kommer att skilja sig åt mot hur det har varit tidigare, nu kommer de ha en öppen attityd om hur de jobbar och alla kommer att vara välkomna att hjälpa till efter egen förmåga.

Jonas Karlsson och Björn Sundin påtalade bägge att Socialdemokraterna kommer att framföra sin egen politik och det är den de ska ut och prata om genom dörrknackning eller liknande metoder. Jonas Karlsson var tydlig i att de inte kommer att använda sig av negativ campaining som det kallas i USA när politikerna gör sitt bästa för att smutskasta varandra.

Jonas Karlsson sa att det har redan börjat lite på riksnivå, att de ifrågasätter varandras kompetens och liknande och det är inget som socialdemokraterna i Örebro län kommer att göra utan de ska koncentrera sig på att samtala om sin politik och det som de vill förändra, även om Jonas Karlsson tror att det kommer att bli ett tufft val.

Valprogrammet för Socialdemokraterna fastställs i mitten av april och då blir det mer konkret vilka ämnen och frågor som Socialdemokraterna kommer att ta upp under valarbetet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar