×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-08-30  

Lars Ohlys tur på torget.
© 2006 Johan Gullberg - Lars Ohly Partiledare Vänstern I dag hade Vänsterpartiet sin partiledare Lars Ohly på besök vid sin valstuga på Stortorget.

Marie Wirde politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Örebro presenterade Lars Ohly och sa att K-G Bergström politisk reporter på SVT hade sagt att Lars Ohly klarade sig väldigt bra i partiledarutfrågningen som gick på SVT igår kväll. Han klarade även av telefonfrågorna i SVTs morgonsoffa idag på ett väldigt bra sätt.

Lars Ohly började sitt tal med att det kan bli lite jobbigt att leva upp till det berömmet.

Lars Ohly började sitt tal med att fråga vilken fråga som är viktigast i det här valet och svaret kom som en självklarhet, Arbetslösheten.
För Vänsterpartiet så är arbetslösheten den fråga som står överst på prioriteringslistan.
Vänsterpartiet vill skapa 20 000 nya jobb inom offentlig sektor, men vi vet att det inte kommer att bli kostnads fritt, därför vill vi inte sänka skatterna. Ett förslag är att de som i nuläget har plus jobb inom offentlig sektor ska få fast tjänst, istället för att nyanställa. Likaså behövs det fler poliser, speciellt i glesbygden.

Den offentliga sektorn är stor och den privata sektorn tjänar också på att den offentliga sektorn rustas upp.
Hur skulle landet se ut om vi stängde ner all offentlig sektor en dag, ingen kollektivtrafik, inga skolor eller dagis var öppna. Det skulle drabba den privata sektorn hårt, då många inte skulle kunna komma till arbetet.

Att Sverige har en hög konjunktur just nu kan vi tacka alla de som röstade nej till EMU för, eftersom EMU binder länderna till en felaktig ekonomisk politik.

Fredrik Reinfeldt vill sänka skatten på hushållsnära tjänster och ta bort fastighetsskatten, men vilka tjänar på det, jo de som redan har bra ekonomi och höga löner. Att ta bort fastighetsskatten kommer i stort sett bara gynna fastighetsägare i eller runt Stockholm.

Alliansen har inga produktiva löften, men vi vill satsa på att bygga fler hyresrätter, höja lönen för kvinnor, men det räcker inte utan vi behöver även satsa på miljön. Satsa på vindkraften och på bio bränslen, att satsa på alternativa lösningar är bra för miljön och är något som är nödvändigt med tanke på den globala uppvärmningen.
Sverige ska värna om den alternativa forskningen som finns i landet och satsa på den.
Vindkraften och andra alternativa energikällor kan skapa upp till 17 000 nya jobb.

Avregleringarna som har genomförts av posten, el och tandvården har blivit ett stort fiasko, det var tänkt att allt skulle bli bättre och billigare om marknaden fick styra de branscherna, men så har det inte blivit, därför vill vi ta tillbaka det som bäst drivs gemensamt.
När det gäller tandvården vill vi att den så småningom ska ingå i högkostnadsskyddet som finns inom primärvården så att alla ska ha råd att besöka tandläkaren vid behov.

Lars Ohly blev tyvärr försenad till Stortorget det blev inte riktigt tid med några frågor från åhörarna efter talet då han hade andra åtaganden som väntade.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar