×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-08-29  

Göran Hägglund höll tal på Stortorget.
© 2006 Johan Gullberg - Göran Hägglund Partiledare Kristdemokraterna Göran Hägglund kom promenerade till Stortorget åtföljd av flera av Örebros Kristdemokrater så som Lennart Bondeson och Lars O Molin.
Under sin promenad passade han på att prata med flera som stod och väntade framför valstugan.

I sitt tal började Göran Hägglund med att undra vilken väg Sverige ska ta efter valet.
Maktskifte har också ett värde, om ett parti sitter för länge vid makten så kan de börja ta sig större friheter än de annars hade gjort.
Risken är också att partiet och staten växer ihop så att man får svårt att se var gränsen går.

När det gäller arbetslösheten är det ett oerhört nederlag för Socialdemokratin att den inte har minskats nu då Sverige har en högkonjunktur.
Det Göran Hägglund och Kristdemokraterna vill göra är att underlätta regelverket för småföretagarna samt att titta över skatter för att se vad som behöver förändras för att företagen ska våga anställa mer människor.
Att förbättra för företagarna behöver inte betyda att man försämrar för löntagarna.

Kristdemokraterna vill inför en boendegaranti och en värdighetsgaranti för de äldre medborgarna, det betyder att det ska finnas en plats på ett äldreboende när man känner att man behöver det och de äldre ska ha rätt att ta en dusch det ska inte räknas som en lyx.
Äldrevården behöver en rejäl upprustning och den frågan driver Kristdemokraterna starkt.

När det gäller barnfamiljer så är det så att föräldrar känner sina barn bäst själva och kan därför själva fatta beslut om vilken barnomsorg de vill ha.
- Det är fel att placera alla i samma mall då vi alla är olika. Göran Hägglund avslutade sitt tal med att uppmana alla att gå och rösta, att det är en viktig rättighet vi har i Sverige.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar