×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-10-11  

Trollsländan i Wadköping.

Trollsländan i Wadköping.

Under lördagen var det barnteater i Teaterladan i Wadköping och de som spelade tillhör barnteatergruppen Småkul från Karlskoga.

© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Under lördagen var det barnteater i Teaterladan i Wadköping och de som spelade tillhör barnteatergruppen Småkul från Karlskoga.

Småkul är en del av en större grupp som heter Gôrskôj och startades 1996 av tre killar från Karlskoga som alla hade varierande revybakgrund, småkul är nu inne på sitt tredje år och sin tredje uppsättning, premiären var i Karlskoga och nu spelades den alltså i Teaterladan i Wadköping.

Trollsländan är skriven för teatergruppen och gruppen består av både vuxna och barn som tycker om att spela teater.
Pjäsen är skriven av Annika Dahlström i samarbete med Anette Jakobsson som även har regisserat pjäsen, det viktiga var att pjäsen innehöll pirater och lite annat som kom till under skrivandets gång.

Trollsländan riktar sig till barn från 5 år och uppåt men även lite yngre kan säkert uppskatta pjäsen.
Trollsländan handlar om tre tjejer Natacha (Ylva Erngren), Sara (Linnea Wahlström) och Natachas jobbiga lillasyster Nadja (Rakel Eekman) som får bo i ett övergivet hus på stranden under sommaren, men deras sommar blir inte riktig som de har tänkt när det dyker upp pirater på skattjakt. Piraterna tror först att det är tjejernas trollslända som är skatten men det stämmer inte och tjejerna får hjälpa piraterna att leta.

Just skattjakten tar flera olika vändningar och lockar med både spänning och skratt. Det finns flera roliga figurer på scenen och sjörövarna som spelas av vuxna är kanske inte de smartaste men underhållande är de.
Trollsländan som är en viktig del i pjäsen har en lite annorlunda roll än vad man kan tro när det är en teater som ska handla om pirater och skattjakt, men Småkul har verkligen fått en lite annorlunda historia att spela för sin publik.

Trollsländan visar att teater inte behöver vara så påkostat och att barn uppskattar att få se en historia om pirater och liknande spännande saker och det syns att alla som är med och spelar har roligt på scen även i föreställning nummer två för dagen. Det var inte lika stor publik i Örebro som det var på premiären i Karlskoga och nu får vi hoppas att publiken kommer till Fjugesta den 18 oktober.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar