×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-08-29  

Språkröret Maria Wetterstrand på Stortorget.
© 2006 Johan Gullberg - Maria Wetterstrand - Språkrör för miljöpartiet I dag var det Miljöpartiets valstuga på Stortorget som hade storbesök av språkröret Maria Wetterstrand.

Maria Wetterstrand började med att tala om växthuseffekten och att vi nu kan märka resultatet, kraftigare stormar, mer torka eller kraftigare regnoväder.
Vi i Sverige borde ta till vara på våra egna naturresurser och se till att vi börjar med forskning om alternativa bränslen nu så att när andra länder behöver den kunskapen kan vi hålla oss väl framme med olika lösningar.
Miljöpartiet vill även att järnvägen ska få högre prioritet och användas mer till transporter, då kan det även bli nödvändigt att bygga ut eller rusta upp bitar av järnvägsnätet. Likaså är kollektivtrafiken en viktig fråga, där behöver trafiken ses över på flera håll i landet för att det ska fungera bra för så många som möjligt. Maria Wetterstrand hänvisade även till ett parti på högerkanten som vill höja skatten på kollektivtrafiken och sänka den på bensinen och sa att det främjar ju inte miljön utan bygger bara på problemen, utmaningen är ju att få fler att använda sig av bussar eller av tåg istället för att använda den egna bilen.

För fyra år sedan var det inte många som kände till att det fanns miljöbilar, nu är det ungefär 15% av våra bilar som är miljöbilar, vilket var svårt att tänka sig för fyra år sedan.

Miljöpartiet vill även de satsa på småbarnsföräldrar, men inte genom ett vårdbidrag utan genom att småbarnsföräldrar ska kunna minska sin arbetstid med hjälp av staten.
Maria Wetterstrand har själv en son på 2 år och vet hur jobbigt det är att ha barn och samtidigt jobba heltid, hon tror att många skulle utnyttja möjligheten om den fanns och det gäller både män och kvinnor.

Likaså vill Miljöpartiet att skol- och dagisbarn ska ha lättare att få tillgång till olika kulturaktiviteter. Miljöpartiet vill satsa en miljard på kulturen och då är det även att fler ska ha möjlighet att ägna sig åt kulturarbete på heltid och på det sättet få in kultur i det dagliga livet på skolor och daghem så att det inte bara blir någon gång per år som barnen får se teater eller lyssna på musik eller något annat som har med kultur att göra.

Jag tycker att Maria Wetterstrand gav ett bra tal på Stortorget idag, lite synd bara att många inte hade någon chans att tala med henne på grund av det stora medieintresset.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar