×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-08-08  

Drömsnurran fanns i Baronbackarna.

Drömsnurran fanns i Baronbackarna.

Under lördagen framfördes barnmusikteatern Agnes och jakten på drömsnurran i Baronbackarna.

© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Under lördagen framfördes barnmusikteatern Agnes och jakten på drömsnurran i Baronbackarna.

På en av gräsytorna i Baronbackarnas centrum var det en liten scen uppbyggd och sittplatser fanns det framför, när teatern började var inte alla platser fulla men det blev de rätt snart.

Agnes är berättelsen om en liten tjej på fem år som tycker att det är orättvist att pappa ägnar mer tid åt lillebror än åt Agnes när det är dags att sova, fast Agnes är en stor tjej på fem år kan rummet kännas stort och ensamt på kvällen när det är mörkt.

Agnes och jakten på drömsnurran vänder sig till barn mellan 3-6 år men även äldre kan se den och tycka att den är bra, tidigare har pjäsen spelats ute i Brunnsparken men är nu ute på turné i Örebros ytterområden enligt Jenny Wåhlander som spelar Agnes.

Jenny som själv har en liten son hemma tycker att det finns väldigt lite barnteater så därför skrev Bassalorum produktion pjäsen om Agnes och sedan har Örebrobostäder köpt in pjäsen för att den ska spelas i ÖBO:s ytterområden, först ut var Brickebacken där det tvär inte var så mycket publik enligt Jenny, kanske mest beroende på att det var första varma och soliga dagen efter allt regn i juli.

I Baronbackarna gick det bättre och bänkarna som stod framför scen blev fulla av barn och föräldrar, om pjäsen blir omtyckt och publiken kommer så är det tänkt att fler av ÖBO:s områden ska få besök av Bassalorum Produktion.

Bassalorum produktion består av tre personer, Jenny Wåhlander, Anton Mencin och Peter Kjellström, de är alla tre med på scenen och killarna spelar flera olika roller i pjäsen. De har även skrivit pjäsen själva inklusive musiken.

Ett bra initiativ av ÖBO för att få fler besökare till teatern så måste barn få lära sig att teater är roligt och en positiv sak med pjäsen Agnes och jakten på drömsnurran är att barnen i publiken uppmuntras att vara med i pjäsen och lämna kommentarer under tiden, sen är det bra när teatern kommer till barnen, det blir en annan upplevelse att se på teater då speciellt om den är som i Baronbackarna ute på gräsytan.

Jenny Whålander berättade att barnteater är en av de roligaste och läskigaste saker man kan göra, barn är ärliga och vi ser direkt från scen om de tycker att det är bra eller inte, är det inte bra så reser de sig och går. Det är stor skillnad mot att spela teater för vuxna, där finns inte kontakten med publiken på samma sätt som det gör när det är barnteater.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar