×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-08-26  

Tal av Leif Pagrotsky.
Leif Pagrotsky håller tal på stortorget
I dag hade Socialdemokraternas valstuga besök av utbildnings och kultur minister Leif Pagrotsky.
Leif Pagrotsky inledde sitt tal med att tala om att han trivs i Örebro och att det här valet verkar bli väldigt jämt. Vilket kan vara en bra sak eftersom partierna då kommer att skärpa sig och det borde bli en intensiv slutspurt.

Nu i detta val har det blivit fint att vara ett arbetarparti, men vi Socialdemokrater tycker att det jämt har varit fint. Vi har jämt tyckt att det varit fint att bry sig om vård skola och omsorg, så vi vill fortsätta att driva vår politik nu när Sverige har börjat få bättre ekonomi så att vi kan börja återställa det som vi var tvungna att skära ner under de hårda besparingsåren.

Vi tror också att en morot istället för en piska fungerar bättre när det gäller arbetslösheten eller sjukskrivningar sa han vidare.

Vi tänker av visa borgarnas förslag om att skära ner 17 000 platser från universiteten i landet.

Men ett land behöver mer än bara ekonomi och arbeten, det behöver även en kultur och på det området är Örebro framstående på flera olika områden.
Ett land utan kultur blir ett kallt land därför har vi även med kulturfrågor bland våra ämnen i valet, till skillnad från alliansen där det inte finns med någon kultur alls bland deras valfrågor.

Vi tyckte att Leif Pagrotsky var en väldigt bra talare och det var skönt att träffa på en politiker som huvudsakligen talade om sitt eget partis politik i stället för att skälla på motståndarna.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar