×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-07-11  

Jailhouse Cats på Club A GoGo.

Jailhouse Cats på Club A GoGo.

På fredagskvällen hade Jailhouse Cats en spelning på Club A GoGo i Liquid bar i Örebro.

© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2009 Johan Gullberg - knytpunkt.se

På fredagskvällen hade Jailhouse Cats en spelning på Club A GoGo i Liquid bar i Örebro.

Jailhouse Cats är ett rockabilly band från Kumlatrakten och de kör gamla godingar från 50-talet, bland annat de har blandat in lite annan musik också så det blev en lite varierad musik kväll mot vad vi hade räknat med.
Det blev naturligtvis mycket rockabilly musik och covers av artister så som Buddy Holly, Ricky Nelson med fler.

De blandade även in Bruce Springsteens I´m on fire som passade utmärkt ihop med den andra musiken, normalt när man tänker Bruce Springsteen så är det inte rockabilly utan enbart rock, kan vara svårt att komma ihåg att mycket av det Bruce har gjort faktiskt är åt rockabilly hållet.

På begäran av publiken fick vi även höra en instrumental låt av The Shadows, kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men bandet fick en möjlighet att visa att de är duktiga på sina instrument, The Shadows brukar man inte få höra någon göra covers av, vilket är synd för låtarna är bra och den de spelade blev uppskattad av fler än de som önskat den.

Jailhouse Cats är ett band som gör sig bra live och de är duktiga på att få med sig publiken, de verkar även ha passion för just 50-talet vilket gör att det känns äkta.

Att ha livespelningar på en klubb gör att det inte blir någon yta till dem som vill dans, speciellt när det spelas så dansvänlig musik, men de i publiken som var på dans humör lyckades röra lite på sig i trängseln som var.

Club A GoGo är en bra ide och personalen på Liquid bar är trevlig att ha och göra med, men det enda jag saknade under kvällen var ljus på scen, att ha en låg scen gör inte ett dugg, det blir enklare för band och publik att ha en dialog vilket är utmärkt när det spelas live på en bar, men att belysa scenen är viktigt, dels som blickfång för publiken och sen att det hjälper stämningen när det faktiskt är musiker som ska underhålla en publik.


Tillbaka

Kommentarer:

2009-07-12 14:15:14   Av: JHC

Tack för en bra text.

2009-07-24 09:36:26   Av:

Toppen kväll, var det!

2009-09-06 13:56:57   Av: P.G

De är riktigt bra, Jailhouse Cats. Har sett dem flera gånger runt om i Närke och de verkar helt klart brinna för sin musik

Lämna en kommentar