×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-08-21  

Blå fest i Stadsparken.
Moderaterna hade ställt till med ett stort jippo på Stadsparkens scen. Från scenen underhöll bland annat Gladys del Pilar, Oskar Bly och Karolina Khatib-Nia. Konferencier var Kalle Selander, som skötte sitt uppdrag alldeles utmärkt.

Fredrik Reinfeldt i Stadsparken Örebro © 2006 - Johan Gullberg

Under dagen var det Örebros tur att få besök av Fredrik Reinfeldt under hans pågående mini-turne genom landet.
Fredrik Reinfeldt själv, verkade trivas på scenen och pratade lugnt och avslappnat om än lite trött, vilket är fullt förståeligt med tanke på den enorma arbetsbörda en valrörelse för med sig, men lite tråkigt då jag tidigare upplevt honom som en mycket skicklig och medryckande talare.

Med samling runt köksbordet på scenen i Stadsparken kom Ola Ström, politisk redaktör på Nerikes Allehanda, att ställa frågor till Fredrik Reinfeldt.

Tyvärr lades huvudvikten mer på socialdemokratin och moderaternas syn på den socialdemokratiska politiken än på moderaternas egna politik vilket tydligt framgick av gimicken med "Reinfeldts Komihåglista".Som synes fick Bosse Ringholm av olika anledningar en helt egen kategori i listan, hans olika affärer hade krävt en betydligt längre lista än vad som fick plats i Reinfeldts ficka.
Nu är moderaterna inte ensamma om att nyttja taktiken om att i första hand attackera politiska motståndspartier, som sådan, men det är en lite tråkig utveckling.
En stor eloge i sammanhanget måste jag dock ge till Svante Gyrulf, Ordförande för moderaterna i Örebro som talade varmt om moderaternas egna politik utan att för den skull på minsta sett överhuvutaget ens nämna de politiska motståndarnas politik, och det är vad åtminstone jag skulle vilja höra från de aktiva politikerna i de olika partierna är vad De skulle vilja göra, hur De skulle nå sina mål och kanske framförallt hur de skulle finansiera sina visioner för framtiden.

För Moderaterna är fastighetsskatten, arbetslösheten och förbättringar av vård och skola några av de viktigaste punkterna.
Hur en finansiering av ett vårdnadsbidrag på 6000 kr skulle gå till visste Fredrik Reinfeldt inte, men sannolikt kommer det inte kunna finansieras och Fredrik Reinfeldt verkade inte riktigt tro på tanken.

Fredrik Reinfeldts komihåglista:
 • Lägenhetsaffärer
 • Superpensioner
 • Tsunamihantering
 • Skatteaffärer
 • Krogslagsmål
 • Köttberget
 • Chefsjobb till kompisar och släktingar
 • KU-förhör
 • Arbetsmiljöbrott
 • Restaurangnotor
 • Åtal
 • Ryktesspridning
 • Löftesbrott
  • Bosse Ringholm


Som en del av programmet ingick en sketch med Paula Ternström. Paula Ternström spelade "Den lilla företagaren - korvgubben Abdulha El-Zayed"
där han beskrev den lille företagrens situation med förskottering av moms-inbetalningar, jämstäldhetsplaner, semesterersättningar sociala avgifter och såvidare som så lätt påverkar den mindre företagarens möjligheter att driva sitt företag efter eget skön.

Andra inslag under dagen var trolleri av Stefan Schützer och ett framträdande av Mora Träsk. Deras framträdanden uppskattades livligt av den yngre publiken.

Framträdde gjorde även Oskar Bly med musikal musik och som extranummer blev det Som en bro över mörka vatten.

Karolina Khatib-Nia blev framtrollad av Stefan Schützer när det var dags för hennes andra framträdande för dagen. Jag måste bara få säga att Karolina verkligen är duktig på att sjunga och hon är även duktig på scenen, med tanke på att det bara är ett år sedan hon vann talangjakten.

Vi fick även en liten pratstund med Ordföranden för moderaterna i Örebro Svante Gyrulf som även är ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Örebro läns landsting, om vikten av att få människor att rösta och fick höra att Moderaterna har i denna valrörelse satsat mer på att ha fler ute och prata med människor, samt att man tryckt upp informationen på ett flertal språk (finns att hämta i deras valstuga).

Utöver scenframträdanden fanns det även ansiktsmålning och möjlighet att prata politik med funktionärer från moderaterna.

Paula Ternström ©2006 - Johan Gullberg

För att sammanfatta dagen, oavsett hur det låter i texten ovan var det en trevlig dag.
Arrangörerna hade lyckats väl med sin målsättning.

De enda egentligt negativa synpunkterna från vår sida är att det blev lite väl mycket välredigerad show och lite för lite framställande av moderata politiken för vår smak.

Nu är ju dock smak något som varierar kraftigt mellan olika personer, själv skulle jag gjärna sett en större tyngdpunkt på det politiska buskapet och mindre en show för de redan frälsta.

Något som verkligen var riktigt bra
var möjligheten att gå runt och ställa frågor till ach få svar av de moderater som dels stod vid tälten och dels gick runt bland publiken.

Kalle Selander ©2006 - Johan Gullberg
Konferencier var Kalle Selander, som skötte sitt uppdrag alldeles utmärkt.
Inger Högström-Westerling ©2006 - Johan Gullberg
Inger Högström-Westerling ledamot i kommunstyrelsen fick agera blomsterflicka på scenen. Hon även började och avslutade dagen med att prata lite med Kalle Selander.
Stefan Schützer ©2006 - Johan Gullberg
Trollkonstnären Stefan Schützer med en medhjälpare ur publiken.
Gladys del Pilar ©2006 - Johan Gullberg
Gladys del Pilar höll ett bejublat framträdande.
Oskar Bly ©2006 - Johan Gullberg
Oskar Bly var ytterligare en av artisterna som gladde besökarna på den blå festen.
Karolina Khatib-Nia ©2006 - Johan Gullberg
Karolina Khatib-Nia var nog den artist som hade flest fans på plats.
Det är inget att förundras över, Karolina Khatib-Nia är en artist som har alla möjligheter att nå långt


Tillbaka

Kommentarer:

2006-12-31 15:33:03   Av: Hammid Shahrokni

Duktigt Karro...
Du är bara så bäst! <3

Lämna en kommentar