×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2006-06-20  

Blues & Barbeque i Wadköping.

 16 Klickbara bilder
©2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
På kvällen den 17 juni var det dags för första Blues & Barbecue på Spelgården i Wadköping.
Vi var där i tämligen god tid men det hade redan samlats rätt många som väntade på att insläppet skulle börja.

Under tiden som vi väntade på att dörrarna skulle öppnas passade vi på att lyssna lite på de andra som stod och väntade, det vi hörde mest var att flera hade varit på tidigare bluesaftnar i Wadköping och såg fram emot årets premiärspelning.

Blues & Barbecue anordnas av föreningen Örebro Rock & Blues för bluesälskare.
Vi tycker att iden att ha den i Wadköping fungerar väldigt bra, scenen är lagom nära publiken och alla har möjlighet att se bra. Det blir också lätt för artisterna att få en dialog med publiken när platsen är så pass liten.
Tyvärr är det här även lite av en svaghet, Blues & Barbeque är väl värd all publik som kommer men, kommer fler åskådare än under gårdagens kommer sittplatserna ta slut väldigt fort och arrangemanget riskerar få byta scen.

Barbecuen var uppskattad, kön till maten var lång och de flesta handlade någonting, efter vad vi kunde se så var maten uppskattad, så uppskattad att den faktiskt tog slut.

Bandet som startade var Grumpy Old Blues Men.
De fick snabbt publiken på bra humör med sin lite rocktiga Chicagoblues och sina skämt om fotboll och storskärms TV.
Kvällen till ära fick "Handsome Tom" hoppa in istället för en frånvarande bandmedlem, vilket han trots kort varsel klarade alldeles utmärkt. Grumpy Old Blues Men spelar en lite blandad repertoar av blues vilket vi tycker är trevligt.

När det kom till Boogie Woogies tur på scenen och det märktes tydligt att de har hållit på och spelat ett tag, många i publiken verkade sitta och vänta på det bandet, vilket vi förstod anledningen till direkt de började spela.
Boogie Woogies spelar precis vad namnet säger. Boogie Woogie är svängig blues som många har svårt att sitta stilla till.
Stämningen i bandet verkar vara rå men hjärtlig i alla fall om man ska tolka samspelet på scenen.




Rocking Cobra & the Rattlesnakes avslutade kvällen.

Under Rocking Cobras framträdande blev publiken även bjuden på en spontan dansuppvisning av Johanna Hernell och Henning Hage.

Johanna och Henning bjöd på en riktig Lindy Hop uppvisning, Johanna har dansat i ungefär fyra år och Henning i tre och bra är dom, vi tycker att det var riktigt roligt att dom vågade sig upp på scenen för att dansa.
Ytterligare ett par som dansade bland annat Ida Johansson och Nicholas Subraian.

Vi fick även en liten pratstund med Don Pedro från Grumpy Old Blues Men.
Don Pedro brinner verkligen för Bluesen och tycker att det roliga med den här spelningen är att det kommer många nya ansikten i publiken, normalt har Blues musikerna i stan en liten men trogen publik. När det är spelning i Wadköping en varm sommarkväll så kommer det en blandning av ny och gammal publik, vilket är roligt för de som spelar.







1 juli klockan 18-21 & 13 augusti klockan 18-21 blir det mer Blues & Barbecue i Wadköping Ni som tycker om blues får inte missa tillfället, speciellt som att det blir väldigt trevliga tre timmar.


Tillbaka

Kommentarer:

2006-06-21 16:55:31   Av: rocking cobra

Tack, Johan & Camilla!
Bra artikel som vi hoppas att många ser och inspireras av.
Ni glömde visst 27/8 förresten, men det är ju ett tag dit.

Banden vi väntar på är:
1/7 Inner Planet och Bluestompers
13/8 Six Foot Seven & the Cousins och Flying Fuzz (de senare ett nytt band i R&B)
27/8 Dusty Lee & the Hunters, Blues Solution och Nico & the Bluesbreakers (helt nytt band med bl a den dansante Nicholas Subraian!)

Lämna en kommentar