×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-06-01  

Vivallafestivalen firade 20 år

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Lördagen den 24 maj var det dags för Vivalla festivalen som i år var på en ny plats och som var större än vanligt då festivalen fyllde 20 år.

Konferencier var traditionsenligt Ola Eklöv och den som förklarade festivalen öppnad var Gösta Karlsson som är Ordförande i Borådet i Vivalla.

Gösta Karlsson har varit med under alla festivaler i Vivalla och berättade hur starten för festivalen såg ut, när de endast hade en hoppborg och några bord. Vivalla festivalen har vuxit under sina 20 år och nu är det en festivalkommitte som har hand om festivalen, i kommitten så ingår flera olika aktörer från Vivalla och arbetet startade redan i januari.

Att festivalen i år inte var på grusplanen utan i centrala Vivalla verkade vara ett bra drag av kommitten.
Stora scenen stod på gräsytan mellan skolan och centrum i Vivalla och där var det även marknadsstånd och en del förenings bord. Socialdemokraterna i Vivalla var på plats och sålde korv och dricka men det blev inte så mycket prat om politik under dagen.

Hyresgästföreningen var även de på plats och sålde kaffe och bulle och i priset ingick en lott.
Naturligtvis så var det flera föreningar eller andra verksamma i området som passade på att informera om sig själva under dagen.
ÖBO hade ett eget tält där de bjöd barn på godis och informerade om lite allt möjligt som berör området.

På skolgården var det skateboardåkning samt fotbollsturnering mitt emellan satt sjukvårdare och tittade på dem som åkte och spelade, egentligen var de där för fotbollsspelarna men de tyckte själva att de kanske var en större risk för att skateboardåkarna skulle behöva deras tjänster.

Det fanns även två scener till under dagen, en inne i på Vivallatorg och en inne på badet, badet var även öppnat och alla badade gratis under dagen. Det var några modiga som var i och badade men det borde ha varit kallt, även om solen lös under större delen av dagen så blåste det och vart inte riktigt varmt.

Hoppborgen stod uppe på parkeringen vid Vivalla centrum och sedan fanns det en high jump och klättervägg på baksidan av centrum så de som ville hade aktiviteter under dagen, high jump verkade vara populärt och visst är det roligt att få hoppa riktigt högt, trevligt att se att den även passade de mindre besökarna under dagen.

På stora scenen var det framför allt dansuppvisningar som lockade stor publik.
När Force of pennybridge hade uppvisning i breakdance så var det trångt runt scenen och dansarna fick verkligen känna sig uppskattade.

Att dela upp dagen mellan tre olika scener och att sprida ut aktiviteterna på grönytor runt Vivalla centrum verkade vara en bra ide, men kanske blev det lite för utspritt för de som ville hinna med allt.
Eftersom det var 20 års jubileum så är det förståeligt om arrangörerna vill ha ett stort firande.

Trots en liten försening och lite problem med ljudet på stora scenen så avlöpte dagen bra och de i festival kommitten verkade vara nöjd, då speciellt med val av ny plats och ingen verkade längta tillbaka till grusplanen även om allt var mer samlat där så gav gräsytorna en trevligare omgivning för festivalen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar