×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-01-14  

Julgransplundring på Skådespelet i Baronbackarna

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Söndagen den 13 januari var det dags för den traditionsenliga julgransplundringen på Skådespelet.

I år var det Borådet i Baronbackarna som stod som arrangörer i samarbete med och Örebro Kommun, Hyresgästföreningen och FinFast.
Anledningen till att Borådet tog vid för kvällen är att Baronbackarnas ekonomiska förening inte finns kvar, men det var inga stora ändringar på hur kvällen var, tomten som sjöng och spelade dragspel var Jorma Envik och tomten som delade ut godispåsar var Kjell Sundkvist precis som det ska vara.

Redan tjugo i fem började barnen samlas utanför Skådespelet och när klockan var fem så var det full fart både på tomten och på barnen. Jorma Envik började kvällen med att retas lite med sin unga publik och han fick den på riktigt bra humör under tiden. Dansen runt granen gick också bra och det var roligt att se att det även var en del lite äldre med och dansade i år.

Dansledare var Marianne Andreasson och i år var det fler som följde med i rörelserna till sångerna, vi bjöds på de traditionsenliga sångerna så som Små grodorna, den uppskattade Vi äro musikanter och Räven raskar över isen.
Som avslutning blev det björnen sover och sista omgången var det många björnar som sov under granen, speciellt de lite yngre verkade uppskatta den avslutningen på dansen.

Den svåraste av danserna under julgransplundringen var Faster Ingeborg där det på slutet är mycket att komma ihåg, på slutet ska man komma ihåg alla rörelser i en följd och det är inte det enklaste, men dansarna klarade av det riktigt bra.

Roligt att se att det var många föräldrar med riktigt små barn som var med och att det finns snälla syskon som går med de mindre på julgransplundring eftersom det är tradition.

Granen överlevde den med vilket var tur då det är en plastgran, ett tag såg det ut som att granen verkligen skulle dansas ut ordentligt.
Efter dansen var det dags för tomten att komma med godispåsar och som vanligt fick han fullt upp med alla barn både stora och små.

Julgransplundringen håller på i ungefär en timme och den oplanerade saftpausen under kvällen var kanske inte helt bra då de flesta av dansarna försvann och sedan inte riktigt kom tillbaka till dansen igen, även om vi förstår att många var törstiga efter dansen så blev det inte så många som var med och dansade på slutet.

Det vanliga kaoset vid utdelning av godispåsar var naturligtvis också som vanligt, lite tråkigt med dem som försöker ta mer än de ska men i år var det inte så många som lyckades i alla fall.

Saften och pepparkakorna försvann snabbt, det blev varmt av all dans och alla verkade ha en trevlig stund på Skådespelet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar