×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-01-12  

Invigning av Vivallas musik- och dansstudio.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
På fredagskvällen den 11 januari var det många ungdomar som passade på att besöka invigningen av musik- och dansstudion som ligger i källaren på Vivalla skolan.

Det blev stundtals trångt speciellt i dörröppningar men de flesta verkade ta trängseln med ro och det är roligt för alla som har varit inblandade i arbetet med studion att så många ville komma och titta på det de har gjort under förra året.

Redan tidigare så fanns det en inspelningsstudio i Vivalla men den det var invigning av nu är större och har bättre kapacitet.
Tanken från Bilda, som är det studieförbund som ska driva studion ihop med Vivalla fritidsgård, är att sätta ihop fler rappgrupper, eller musikgrupper i alla fall, du är inte tvungen att vara rappare för att komma in i studion.

Det har varit många inblandade för att studion skulle bli verklighet och några av dem blev omnämnda innan bandet klipptes. Bland dem Thomas Gustavsson som till vardags är processledare i Varberga/Oxhagen har varit med från början och berättade att de fick börja med att rensa ur väldigt mycket gammalt skräp ur lokalerna innan de kunde börja arbetet med studion.

Simon Ledstam från Bilda berättade att framtidsplaner innefattar att få en fungerande toalett och gärna ett omklädningsrum för dansarna, ja de har fått en dansstudio också och den fanns inte tidigare.
Under invigningskvällen var det även en väldigt uppskattad dansuppvisning.
Under dansuppvisningen var det trångt för besökarna att få rum och titta, så dansen verkar vara lika uppskattad som musiken.

Andra framtidsplaner är en filmstudio, utrustning finns men ingen lokal i dagsläget, så det återstår att se när den blir verklighet.

Musikstudion ska drivas i samarbete mellan utbildningsförbundet Bilda och Vivalla fritidsgård, i nuläget så är det inte bestämt när fritidsgården ska ha öppet i studion men tre kvällar i veckan är det redan bestämt att den ska vara öppen, på tisdagar och torsdagar kommer Håkan att vara där och på onsdagar kommer Jabbe att ha öppet i studion.

Om vi ska försöka ha ett helhetsperspektiv så kommer säkert både musikstudion och dansstudion att bli väl använda och det är en bra sak för hela området, speciellt som att även lite äldre än de som går på fritidsgården kommer att vara välkomna, fredagskvällen var rolig intressant och varm, det var bra stämning hela tiden trots trängseln.

Vi hoppas att allt kommer att fungera bra i studion och att många utnyttjar möjligheten att göra egen musik, eftersom de varit så eftertänksamma att de även gjort i ordning en skrivhörna i lokalerna.

Många verkade vara sugna på att få testa direkt så vi kan förutse att de som har hand om studion inte kommer att sitta sysslolösa, utan att det kommer att vara full fart för deras del, men det är ju också det som är meningen med att ha en musikstudio, att ungdomar ska ha något att göra på fritiden.

Nu när Vivalla har en ordentlig musik och dansstudio så kan den bli ett lyft för området och förhoppningarna om att få in fler ungdomar i musiken hoppas jag att de lyckas med.
Vi kom till Vivalla skolan i god tid innan invigningen men redan var det fullt framför ingången av dem som väntade utanför för att bli insläppta och det tycker jag lovar gott för framtiden, att musikintresset redan finns det har vi märkt, men nu har de möjlighet att verkligen göra något ordentligt och jag hoppas att de som driver studion känner att de har ett starkt stöd från de andra aktörer som behövs i bakgrunden för att satsningen ska lyckas.
Nu ser vi fram emot att få gå på invigning av en filmstudio också så att källarplanet på Vivalla skolan utnyttjas till mer aktiviteter som riktar sig till ungdomar och hjälper till att skapa fritidsintressen som räcker hela livet och som jämt går att utforska ytterligare.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar