×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-11-28  

Länsteaterns 14*teatern framförde Medan du andas.
I går var vi på Skådespelet i Baronbackarna för att se 14* teaterns Medans du andas.
Ska jag vara snäll, kan jag väl säga att det var en upplevelse, för det var det.
Jag finner dock några stora problem med hela föreställningen, i huvudsak det uppgivna syftet med 14*teater, som sägs vara "Målsättningarna är ökad mångfald inom teatern, där fler kan delta samt att öka publikens rörlighet mellan innerstad och ytterområde i Örebro".

Det är ett lovvärt syfte på alla vis, men problemet jag ser är att pjäsen är exakt det alla vi talat med, och det är ganska många, det de flesta anger som skäl till att inte gå och se på teater, för mörk och psykologisk och överdramatiserat.

Skådespelarna var utmärkta, men de riktar sig till en alldeles för smal krets av åskådare, pjäsen är alldeles för mörk och psykologisk för att engagera de flesta, den varken speglar verkligheten eller något som publiken vill eller kan känna igen.

Under några år nu har jag varit ute ganska mycket på både teater och andra arrangemang. Det här var första gången för min del där ingen stannade till en stund och pratade efteråt, de bara gick.

Den här pjäsen kommer inte att locka nya teaterbesökare, den vänder sig till en mycket smal publik där majoriteten redan i dag går på eller medverkar i teaterpjäser. Om syftet med pjäsen ska vara att bredda publikunderlaget och få fler att intressera sig för teater, då är pjäsen inte ens ett stolpskott, för att få till ett stolpskott krävs nämligen att bollen kommer in på planen.

I foldern som delades ut i samband med pjäsen går det att läsa:
Alla har sin egen sanning.
Min sanning är att trots skådespelarnas alldeles utmärkta rollprestationer faller pjäsen platt till marken.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar