×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2019-06-30  

Örebros första pumptrackbana invigd.

Örebros första pumptrackbana invigd.

Under torsdagen invigdes Örebros första pumptrackbana i Sveaparken precis bredvid Sveaskolan. Pumptrackbanan är den första i Örebro men finns på många andra håll i landet och tanken med banan är att skapa en mötesplats för Örebroare i alla åldrar för här får alla samsas oavsett man åker skateboard, BMX eller kickbike.

© 2019 Johan Gullberg - knytpunkt.com
14 Klickbara bilder.

Under torsdagen invigdes Örebros första pumptrackbana i Sveaparken precis bredvid Sveaskolan. Pumptrackbanan är den första i Örebro men finns på många andra håll i landet och tanken med banan är att skapa en mötesplats för Örebroare i alla åldrar för här får alla samsas oavsett man åker skateboard, BMX eller kickbike.

Många på invigningen.

Invigningen startade klockan 14:00 men vi var ute i god tid och tänkte att det brukar vara rätt lugnt innan en invigning men inte den här gången, när vi kom fram till Sveaparken var det redan full fart på banan och efter invigningen så var det riktigt trångt för de som ville prova på, just den här dagen så var det flest barn i olika åldrar men några av de vuxna som var med och jobbade under invigningen passade på att provåka och det såg ut att gå riktigt bra oavsett om det var med kickbike eller skateboard, det var några som testade med cykel också men det såg inte ut att gå lika bra eftersom det var så trångt på banan och de behövde lite mer utrymme än vad det fanns idag.

Skapa möten.

Invigningstalare var Ullis Sandberg ordförande i programnämnd samhällsbyggnad och hon talade om att allt eftersom Örebro växer och blir större och tätare så behövs det fler mötesplatser speciellt i de centrala delarna av Örebro och förhoppningen är att den här pumptrackbanan ska bli en mötesplats för alla åldrar.
Ett sätt att öka antalet platser att mötas på är att höja kvaliteten på de ytor som redan finns i centrala Örebro sa Ullis Sandberg i sitt tal och hon fortsatte med att det är viktigt med mötesplatser för olika åldrar och samtidigt uppmuntra till lek och rörelse och pumptrackbanan är precis en sådan plats.
- Där vi möts, har roligt och där vi är lekfulla barn oavsett hur gamla vi är sa Ullis Sandberg.

Många har hjälpts åt.

Magnus Carlberg stadsträdgårdsmästare Örebro kommun höll också ett kort tal under invigningen och han talade om att ett sådant här projekt involverar många inom Örebro kommun, minst tre olika förvaltningar har varit med under arbetet och under invigningen så hade de hjälp av bland annat Fritidsbanken och Örebroandan som kommer att ha aktiviteter i Sveaparken under resten av sommaren och då är det på tisdagar och torsdagseftermiddagar som det arrangeras aktiviteter i parken.
- Välkomna och kör hårt, glöm inte hjälmen, åk så mycket ni orkar och vågar sa Magnus Carlberg.

Lite försenat.

Ullis Sandberg berättade efter invigningen att parken egentligen var ett år försenad och det berodde på att de kom igång lite sent och sedan så blev det ett omtag om planen men nu var det invigning i alla fall, att det blev just en pumptrackbana var att de har sett det stora intresset vid skateparken som oftast är full av barn och föräldrar med kickbikes, men skateparken ska ju också ha utrymme för skateboardåkarna så de med kickbikes har nu fått ett nästan eget ställe att vara på för att avlasta Skateparken lite.
Ullis Sandberg berättade också att de hela tiden tittar över de centrala parkerna för att se vilka som ska få en uppgradering som nästa, men det är ju också en fråga om ekonomi hur mycket Örebro kommun kan göra varje år.
- Många av de centrala parkerna har vi ju utvecklat de senaste 10 åren och det kanske man kan tycka känns som längesedan men det är det ju egentligen inte sa Ullis Sandberg.

Sommaridrott i parken.

Under sommaren så har Örebroandan aktiviteter i flera olika områden i Örebro och Felix Schoffa och Rodin Siniremera berättade att de är två dagar i varje område och aktiviteterna de har beror på vad de som kommer vill göra så det har varit fotboll och brännboll, Rodin Siniremera sa att bollsporter är väldigt populära.
Normalt brukar de vara på den stora gräsytan på andra sidan vägen men nu kanske de kommer ha lite mer aktiviteter vid pumptrackbanan istället, men det beror som sagt på vad deltagarna vill göra. Mellan klockan 16 och 18 på tisdagar och torsdagar är Idrott 2019 på plats i Sveaparken och anledningen till att de inte håller på längre på kvällen är att det är lite dåligt med belysning och just nu och några veckor till skulle det fungera men sedan blir det svårare när hösten och mörkret kommer berättade Felix Schoffa.
- Vi har spelat lite fotboll och brännboll så vi har lite olika grejor sa Felix Schoffa.

Idrott 2019 är på fem olika ställen i Örebro.

Felix Schoffa är projektledare för Sommaridrott 2019 och han berättade att det är öppet för alla mellan 10 och 25 år även om 25åringar kanske inte räknas till ungdomar längre men de är välkomna att vara med om de vill och de finns två dagar i veckan i Sveaparken, Baronbackarna, Vivalla, Brickebacken och Oxhagen.
Radin Siniremera berättade att det är roligt att arbeta ute i olika bostadsområden i Örebro för han får träffa mycket nya människor och får ha roligt med barnen som kommer och det är uppskattat och många som frågar när de kommer nästa gång.
Det är stor skillnad att vara i Sveaparken där det kommer i snitt 20 deltagare som vill vara med och jämföra det med Vivalla där det kommer mellan 500 och 1000 deltagare varje gång de är där så det blir lite skillnad i organisation beroende på vilket område de besöker.
- Vi får träffa allt Örebro har att erbjuda, vilket är otroligt roligt sa Felix Schoffa.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar