×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-09-16  

Baronbackarnas dag 2018.

Baronbackarnas dag 2018.

På lördagen var det dags för Baronbackarnas dag och det bjöds på musik och invigning av multiarenan som byggts i anslutning till Baronbackarnas centrum, vädrets makter var också med under dagen som började med gråväder men sedan blev det varmt och soligt.
Konferencier var Peter Hovlund, distriktschef Vivalla, Baronbackarna och dagen arrangerades av Områdesgruppen i området plus ÖBO, FinFast och aktiva föreningar i området, ABF var de som hade hand om musiken från scenen.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
42 klickbara bilder.

På lördagen var det dags för Baronbackarnas dag och det bjöds på musik och invigning av multiarenan som byggts i anslutning till Baronbackarnas centrum, vädrets makter var också med under dagen som började med gråväder men sedan blev det varmt och soligt.
Konferencier var Peter Hovlund, distriktschef Vivalla, Baronbackarna och dagen arrangerades av Områdesgruppen i området plus ÖBO, FinFast och aktiva föreningar i området, ABF var de som hade hand om musiken från scenen.

Blandad musik.

På scenen var det blandad musik med allt från rysk musik till hiphop och pop, de som var först ut var Earthman go home som kallar sin musik för surfmusik och det kändes som lite ovanligt att höra helt instrumental musik, det är något som jag inte är så van vid.
Jag kunde höra lite olika influenser men speciellt rocken från -70talet var rätt så markant men det kan ha varit gitarren som fick mig att tänka i de banorna, den här trion var i vilket fall som helst bra och surfmusik är lättlyssnat och något som gör att man blir på bra humör.
Vi fick en intervju med Ida Andersson-Norrie som spelar bas i bandet och hon berättade bland annat att bandet var hennes idé efter att hon varit på en festival med just surfmusik och när hon hittade Johan Kekki och Kalle Räisänen så var bandet bildat och nu har de spelar ihop i nästan precis tre år.
Ida berättade också att hon gillar att spela i de ytterområden som finns i Örebro men att det tyvärr inte finns så många spelchanser i dem, men några har de i alla fall lyckats med.

Rysk musik.

Isa Keloev framförde egenkomponerade sånger med text på ryska och det var ett trevligt inslag på den här dagen även om jag då inte har en aning om vad texterna handlade om för ryska kan jag inte, men det var kul att få höra någonting totalt annorlunda från scenen och Isa Keloev var duktig och det märktes att han vet vad han gör, vanligtvis är han ute och spelar på äldreboenden och liknande ställen och då brukar han ackompanjera sig själv på gitarr men den här gången så hade han med sig inspelad musik och då var det mycket fler instrument än bara gitarr, vilket passade väldigt bra till hans musik.
Isa Keloev berättade efter spelningen att han är ute och spelar rätt mycket även om det mest är på ålderdomshem och hans besök brukar vara uppskattade och sedan arbetar han på ABF med just musik och kultur och han är kompositör som skriver allt från folkmusik till modern musik och att han är ett känt namn i sitt hemland Tjetjenien.

Backluckeloppis vid Hjärsta gård.

Det var också en backluckeloppis vid Hjärsta gård och Helena Björk, församlingsassistent, berättade att de hade plats för 35 bilar på parkeringen framför gården men tyvärr så hade det blivit några avhopp på grund av sjukdom, men några bilar var det på plats i alla fall och hon var nöjd med hur många som tagit sig dit för att titta på det som erbjöds.
En annan tanke som de hade när de arrangerade backluckeloppisen vid Hjärsta gård av var att få de boende att besöka huset för att se vad det är för många passerar förbi utan att veta om vad Hjärsta gård är och att det finns möjlighet att hyra huset för kalas eller andra typer av träffar och även om Mikaels församling använder Hjärsta gård rätt så mycket så kan den alltid användas mer berättade Helena Björk.

Ingen Baronbackarnas dag utan hiphop.

Hiphop är stort bland de yngre i Baronbackarna så det känns naturligt att det rappas lite från scenen också och det gjorde bland annat Team Baronbacken.
Vi fick höra några låtar och den här duon framförde texter på svenska och det är texter ur livet för ena halvan som är den som har skrivit texterna, Wolid som trots sin unga ålder har hållit på länge med att skriva texter och eftersom han är uppvuxen i Baronbackarna så handlar texterna mycket om just Baronbackarna och de förutsättningar som han har haft under sin uppväxt.
Vi pratade lite med Wolid där han bland annat berättade att han har skrivit texter länge och det är många gånger som han har stått på scenen i Baronbackarna vilket han tycker är extra kul eftersom familj och vänner kommer och lyssnar då.
De senaste tre, fyra åren är det som han har tagit musiken mer på allvar och han har tackat nej till två olika skivbolag eftersom de inte var vad han vill ha, men med spotify- och youtubekonton som har mycket trafik så når han ut med sin musik ändå, tanken Wolid har framåt är att starta upp ett eget skivbolag i Baronbackarna för att få de yngre att hålla på med musik istället för att hänga i centrum och sälja droger och han vill arbeta för att få unga att lämna kriminaliteten och ägna sig åt musik, eftersom Wolid är uppvuxen i Baronbackarna så har området en speciell plats i hans hjärta och han sa att han aldrig kommer att lämna området eftersom han känner alla som bor här.


Tillbaka

Kommentarer:

2018-09-16 13:36:38   Av: Mia Norrie

Kul att träffa er och roligt med ert engagemang i ytterområdena. Hälsningar, Mia Norrie ABF

Lämna en kommentar