×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-08-25  

Jimmie Åkesson (SD) talade på Våghutorget.

Jimmie Åkesson (SD) talade på Våghutorget.

Jimmie Åkesson (SD) är ute på valturné och på fredagen var han på Våghustorget i Örebro.
Jimmie Åkesson berättade att han är mitt uppe i valturnén och när de är klara så har de besökt 54 städer i landet, starten gick i Luleå och sedan ska de arbeta sig nedåt i landet.
Det var många som fyllde Våghustorget i Örebro när Jimmie Åkesson besökte och jag fick en känsla av att det var nästan lika många som var emot SD som det var för.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

Jimmie Åkesson (SD) är ute på valturné och på fredagen var han på Våghustorget i Örebro.
Jimmie Åkesson berättade att han är mitt uppe i valturnén och när de är klara så har de besökt 54 städer i landet, starten gick i Luleå och sedan ska de arbeta sig nedåt i landet.
Det var många som fyllde Våghustorget i Örebro när Jimmie Åkesson besökte och jag fick en känsla av att det var nästan lika många som var emot SD som det var för.

En känga till Alliansen.

Jimmie Åkesson inledde talet med att kalla den borgerliga oppositionen för komplett impotent eftersom de inte avsatte den sittande minoritetsregeringen när de hade chansen.
Trots att Alliansen har fått chans på chans att avsätta den rödgröna regeringen så har de valt att sätta sig på läktaren fortsatte Jimmie Åkesson och han sa också att om han hade varit en borgerlig väljare så hade han vart besviken och inte röstat på något av de partierna igen.
- Den här mandatperioden har präglats av att vi har haft en komplett impotent borgerlighet. sa Jimmie Åkesson.

Skarp kritik till sittande regering.

Fortsättningen av Jimmie Åkessons besök i Örebro var ett kritiskt anförande om hur sittande regering har klarat av sitt uppdrag.
Jimmie Åkesson talade om att vårdköerna har ökat och att klyftorna i samhället har ökat under den rödgröna regeringen och att skolresultatet också har fortsatt att sjunka och så fortsatte det en bra stund av tiden han talade på Våghustorget.
- Det är tur kanske att det var en historiskt svag regering så man inte hunnit göra så mycket dumheter ändå under de här fyra åren. sa Jimmie Åkesson.

Fyra fokusområden.

Sjukvård, migration, trygghet och ett Sverige som håller ihop det är Sverigedemokraternas fyra fokusområden.
Alla fyra områden är väldigt viktiga sa Jimmie Åkesson och det är de områden han vill fokusera på de närmsta fyra åren och han startade med att tala om sjukvården.
Jimmie Åkessons lösning för att få en bättre sjukvård är att få bättre arbetsförhållande för de anställda inom vården.
Det hjälper inte att utbilda fler sjuksköterskor om de inte stannar kvar och arbetar inom vården, så länge som arbetsförhållanden inte är bra så väljer människor att arbeta med andra saker än vård och därför vill Jimmie Åkesson se att det slutar med delade turer, han vill också se att fler får jobba mer, de som idag har ofrivillig deltid ska ha möjlighet att arbeta heltid för det finns personal i vården men de får inte arbeta så mycket som de vill och det är en lösning som man kan få på plats ganska snabbt om man vill sedan behöver staten ta ett större ansvar för vården men det viktigaste för Jimmie Åkesson är att de anställda i vården får bra arbetsvillkor, men han sa ingenting om hur han ska lösa den frågan eller vad det skulle kosta med en sådan reform inom vården.
- Låt alla i offentligsektor som vill jobba heltid också jobba heltid. sa Jimmie Åkesson.

Kvinnor känner sig mest otrygga.

Jimmie Åkesson talade om att de som känner sig mest otrygga i dagens samhälle det är kvinnor och för att förändra det så behövs det fler poliser och där vill Sverigedemokraterna höja lönen för poliser i yttre tjänst men framförallt så vill ha se hårdare straff för brott.
De grövsta brottslingarna och återfallsförbrytare ska hållas inlästa avsevärt längre än vad de gör idag sa Jimmie Åkesson och han fortsatte med att mängdrabatten på brott ska bort och det ska utdömas straff för alla brott som begåtts.
- Självklart måste det vara så att straff alltid står i rimlig proportion till det brott som har begåtts. sa Jimmie Åkesson.

Den gamla ordningen finns inte längre.

Jimmie Åkesson sa att den gamla ordningen i politiken med två väldigt tydliga block och ett vänster block och ett högerblock som står mot varandra den ordningen finns inte längre utan svensk politik spretar mycket mer idag.
Ett problem när politiken spretar med är att det blir svårare att bilda regering och det kräver också att de största partierna är beredda att ta ansvar och förhandla med de andra partierna och Jimmie Åkesson sa att han är beredd att föra samtal med alla partier och de är beredda att samarbeta med alla så länge de får något tillbaka.
- Det är den ansvarsfulla och nyktra sättet att se på den här situationen. sa Jimmie Åkesson.

Mycket kritik men få egna lösningar.

Jimmie Åkessons halvtimme på Våghustorget präglades av kritik till alla andra partier men fram för allt till Socialdemokraterna och Moderaterna och det var väldigt lite konkreta egna förslag från Sverigedemokraterna.
De förslag som Jimmie Åkesson ändå tog upp talade han bara om i allmänna ordalag och ingenting om hur de ska genomföras eller hur de ska finansieras och då blir det lite svårt att få ett riktigt grepp om politiken och Jimmie Åkesson som kan vara en väldigt bra talare borde ta sig en fundera på vad han vill förmedla för budskap till väljarna och när jag lyssnar till ett valtal eller ett sådant här samtal så vill jag höra om partiets politik, inte tyngdpunkten på vad alla andra partier gör för fel och huvuddelen av tiden delges negativ kritik mot andra partier utan att komma med några verkliga klargöranden över egna partiets lösningar var inte något som jag såg som positivt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar