×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Örebros första pumptrackbana invigd.


Vivallakullen invigd efter en stor upprustning.


Jonas Sjöstedt och Malin Björk på Örebrobesök.


Jan Björklund besökte valstugan på Stortorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-08-23  

Statsminister Löfven gjorde sitt val i Örebro.

Statsminister Löfven gjorde sitt val i Örebro.

Under onsdagen så var Stefan Löfven, Lena Rådström Baastad och Anna Ekström på besök i Örebro, Statsministern passade på att börja besöket med att förtidsrösta på Vågen för att sedan promenera till Stortorget och passera valstugorna på vägen till Rådhuset.


© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
11 Klickbara bilder.

Under onsdagen så var Stefan Löfven, Lena Rådström Baastad och Anna Ekström på besök i Örebro, Statsministern passade på att börja besöket med att förtidsrösta på Vågen för att sedan promenera till Stortorget och passera valstugorna på vägen till Rådhuset.

Stannade i valstugan.

Lena Rådström Baastad stannade i valstugan istället för att följa med Stefan Löfven in på Rådhuset och vi passade på att få en kort intervju med henne innan hon blev upptagen med väljare.
Lena Rådström Baastad berättade att de valde Örebro att förtidsrösta i eftersom de bestämt att de skulle göra det tillsammans och det är också starten på slutspurten fram till valet, hon berättade också att det var skönt att vara i Örebro igen och att arbeta med politik på nationell nivå är jättekul och spännande även om det är trötta dagar nu i valrörelsen, men det politiska hantverket är detsamma oavsett om man arbetar på nationell eller regional nivå, däremot så är tempot högre på den nationella nivån.
För Lena Rådström Baastad så är det viktigaste nu att stärka välfärden och det betyder fler poliser, fler anställda i vården och höjda pensioner för att nämna några saker, nu när vi har ett bra utgångsläge så ska vi investera inte sänka skatterna.
- Vi ska bygga det starka samhället och ett tryggare Sverige, då krävs det investeringar i välfärden. sa Lena Rådström Baastad.

Presenterade Språngbrädan.

Efter besöket i centrala Örebro så bar färden vidare till Komtek där Stefan Löfven fick sällskap av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström och de presenterade då en satsning de kallar för Språngbrädan som ska utmana elever som ligger före i undervisningen eller som har ett intresse av teknik eller något annat, just Komtek togs upp som ett bra exempel på den typ av verksamhet de vill se för att få unga intresserade av teknik och problemlösning av olika slag.
Språngbrädan ska rikta sig fram för allt till högstadieelever för att utmana dem och att få dem intresserade av att läsa vidare efter gymnasiet.

Skolan är grunden i samhället.

Stefan Löfven inledde med att säga att skolan är grunden i samhället och den demokratiska tillgången till kunskap är viktig och Sverige ska vara en kunskaps nation och när vi konkurrerar med andra så ska vi konkurrera med kunskap och kompetens.
När det gäller skolan så har Socialdemokraterna redan presenterat några av sina valfrågor och det är bland annat mobilfri skoltid och att alla skolor ska ha minst två timmars läxhjälp åt eleverna.
Stefan Löfven sa också att varje elev är unik och en del elever kommer att behöva extra hjälp för att klara skolan och andra elever kommer att ligga lite före och Språngbrädan riktar sig till elever som ligger lite före.
- Den svenska skolan ska förbättra utvecklingsmöjligheterna också för de barn och ungdomar som ligger långt framme, inte minst vad det gäller språk, matematik och naturvetenskapliga ämnena. sa Stefan Löfven.

Ingen ska lämnas efter.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström sa att ingen ska lämnas efter i den svenska skolan men ingen ska heller hållas tillbaka och nu så visar kunskapsmätningar att Sveriges resultat äntligen har börjat öka men det är fortfarande få svenska elever som når dem mest avancerade graden i till exempel matematik idag och Socialdemokraterna vill därför införa någonting som de kallar för språngbrädan, det ska vara verksamheter som riktar sig till främst högstadieelever och ger dem möjlighet att experimentera eller jobba extra med matte eller avancerade texter så att de kan testa sina gränser och se om de kan klara av svårare uppgifter än de som ingår i skolan.
- Att testa sina gränser och se om man kan komma ännu lite längre än vad den ordinarie undervisningen innebär. sa Anna Ekström.

Samarbete med Högskolorna.

Anna Ekström sa också under pressträffen att de vet att det finns elever ute på gymnasiet som inte vet vad det innebär att studera vidare på en högskola efter gymnasiet och att det finns ett glapp mellan elever och vidare utbildning och det här är något som Socialdemokraterna vill förändra och ge elever i gymnasiet möjlighet att få reda på hur studier på en högskola fungerar och de vill att fler gymnasieelever ska ha möjlighet att börja på högskola innan de är klara med gymnasiet, idag finns den möjligheten för de som går en spetsutbildning, det här är viktigt för samhället om Sverige ska vara konkurrensmässiga när det gäller kunskap.
- En viktig del i det här är att vi vill säkerställa att fler elever ska kunna gå på högskolan redan innan man har blivit klar med gymnasiet. sa Anna Ekström.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar