×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-05-27  

Releasespelning för The Blands nya LP.

Releasespelning för The Blands nya LP.

The Bland hade under lördagen en releasespelning ute på gården vid Boulebaren i Örebro, spelningen var gratis att gå på och det var arrangerat för en hel eftermiddag och det var relativt många som var där tidigt även om de flesta kom till bandet skulle spela klockan 19:00, vilket också är en tidig tid för en spelning speciellt som att de hade med sig ett förband också.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.se
28 Klickbara bilder.

Tidigare artikel om The Bland
The Bland släppte under fredagen sin tredje EP, men eftersom det var två år sedan de släppte sin förra så vill de med den här EP:n visa att de är tillbaka och det har börjat röra på sig riktigt ordentligt för det här bandet för efter sommaren så planeras det för ett skivsläpp så det här kan man kalla en liten provsmak på det som kommer.

Läs The Bland släppte EP.

The Bland hade under lördagen en releasespelning ute på gården vid Boulebaren i Örebro, spelningen var gratis att gå på och det var arrangerat för en hel eftermiddag och det var relativt många som var där tidigt även om de flesta kom till bandet skulle spela klockan 19:00, vilket också är en tidig tid för en spelning speciellt som att de hade med sig ett förband också.

Knekta Kungar inledde.

Förbandet till The Bland var Knekta Kungar från Kristinehamn och de har varit med The Bland ute och spelat nu i maj, musikaliskt ligger de rätt nära varandra med Knekta Kungar har bara texter på svenska och lite mer vardagliga texter om livet och allt det som händer genom åren.
Jag som gillar svenska texter uppskattade det här bandet och även om jag inte har några låttitlar så var det flera låtar som fastnade, bandet har hållit på rätt länge och det var inte första spelningen i Örebro men det var första gången jag hörde dem och nu vet jag vad jag har missat.
Första låten de spelade om att ställa upp för sin bästa vän gillade jag direkt och likadant låten Håll ut som handlar om att inte ge upp när livet blir svårt, Joakim Hildingsson är duktig på att få till texter och det märks att han skriver om egna erfarenheter så ni som inte har lyssnat på Knekta Kungar tidigare, ta och gör det.

Amerikana på svenska.

Sångaren Joakim Hildingsson berättade efter deras spelning att de har bestämt sig för att kalla sin musik amerikana på svenska, efter ett bra tag när de var osäkra på vad de skulle använda för beskrivning för musiken så var det amerikana som vann och anledningen till att texterna är på svenska är för att Joakim som skriver låtarna tycker att han uttrycker sig bäst på svenska.
Joakim berättade också att de har spelat rätt mycket med The Bland och nu under maj så har de spelat ihop under The Blands releasespelningar i Stockholm, Göteborg och Örebro.
Knekta Kungar hänger på The Bland när de spelar i Sverige annars så spelar ju dom rätt mycket ute i Europa och då tror Joakim Hildinsson att det kan vara svårt att komma med svenska texter, tanken har funnits på att skriva på engelska men Joakim känner sig mest bekväm med att skriva på svenska men han sa också att de vill spela så mycket som möjligt och om engelska texter skulle ge fler spelningar så kanske det kan vara en väg att gå men samtidigt så verkade han vara väldigt tveksam till att börja med engelska texter.
- Jag har lättare att uttrycka mig på svenska, i alla fall. berättade Joakim Hildingsson.

The Bland.

Det här bandet har vi hört tidigare men då var det en lite konstig spelning eftersom den var på en pressträff när de släppte sin EP så nu ar det kul att få se en riktig spelning och det kändes som om bandet har mognat en del och hittat sin form.
Sångaren Axel Öberg känns säkrare, musikaliskt är det amerikana med lite andra influenser och den första låtarna de spelade var nya och de gjorde att jag redan ser fram mot nästa skiva, det roliga med det här bandet det är att de har ett eget sound och de är lätta att känna igen.
The Bland står som amerikana men jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dem stilmässigt för de står lite i en egen stil och det är det som gör att det är lätt att höra när det är de som spelar.
Flera av låtarna som de spelade den här kvällen börjar bli lite gamla nu men de passade också på att spela nya låtar och även om de har kvar samma sound så känns de nya låtarna på något sätt annorlunda jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som skiljer men oavsett så är det bra.

Lite gammalt och nytt.

Den här kvällen blandade The Bland rätt friskt med nytt och gammalt och publiken uppskattade de gamla låtarna för det var flera låtar som de var med och klappade takten speciellt under Head Oh och The Winners så det var lätt att förstå vilka låtar som är favoriter.
Each bend I pass var också en publikfavorit och det är kul att sitta med i en publik som verkligen visar vad de gillar och den här spelningen var lite special eftersom den var utomhus och gratis så det var en väldigt blandad publik på plats.
Musikaliskt så kan det här bandet passa de flesta åldrar och jag har faktiskt flera favoritlåtar med dem Annabele Lee är en av dem, den fastnar och jag har haft den i huvudet sedan jag kom hem från spelningen.

Skönt att få ut skivan.

Axel Öberg sångare i The Bland berättade att det var skönt att skivan äntligen blir släppt för det har varit en lång process med mycket arbete för att komma dit, skivan spelades egentligen in för drygt två år sedan för att spela in en skiva gör man lite i förskott och Axel berättade att de verkligen ser fram emot nästa skiva och att flera av låtarna de spelade var från den kommande skivan, de har 20 – 30 nya låtar på gång så det finns mycket att se fram emot.
Att det blev två extranummer var inräknat från början, Axel Öberg berättade att folk förväntar sig extranummer och även om han tycker att det är ett lite konstigt fenomen så är det ju så det är. De sista två åren sedan de släppte sin EP har de skrivit mycket låtar och byggt en egen studio i Pålsbodatrakten berättade Axel.
- Man låssas alltid som att man alltid precis har spelat in allting men det är, man jobbar ju liksom i förskott. sa Axel Öberg.

Turnerat i Europa.

De har också varit på tre turnéer utomlands, Tyskland är ett favoritland att spela i och det är för att den publiken verkligen gillar att gå på spelningar och de kan resa rätt långt för att höra ett band för första gången.
Efter tre turnéer så har de börjat bygga upp ett kontaktnät och det börjar röra lite mer på sig, här hemma så har de en fanbas och den börjar också att komma ute i Europa.
- Nu börjar vi etablera kontakter och lyssnare utomlands också så att det är väldigt kul. sa Axel Öberg.

Mer avslappnat.

Själva bandet har blivit mer avslappnat svarade Axel Öberg när jag frågade hur bandet har utvecklats under de sista två åren och de har landat lite i sina olika roller i bandet.
Visst är det fortfarande pirrigt att spela och det ska det vara, men bandet har hittat hem och det gör det lättare för bandet att utvecklas vidare, det är alltid lättare att utveckla något stadigt än något som söker berättade Axel.
- Förut så ville vi liksom hitta någonting som skulle bli vad vi är och nu så är vi vi. sa Axel Öberg.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar