×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-09-19  

Handboll för hjärta och gemenskap växer.

Handboll för hjärta och gemenskap växer.

Handboll för hjärta och gemenskap fortsätter sina aktiviteter även under hösten 2017, nu i fyra områden så de fördubblar sina områden där de kör handboll för unga en gång i veckan.
Tidigare så har de funnits i Vivalla och Brickebacken nu blir det även i Baronbackarna och Oxhagen.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.se
7 Klickbara bilder.

Handboll för hjärta och gemenskap fortsätter sina aktiviteter även under hösten 2017, nu i fyra områden så de fördubblar sina områden där de kör handboll för unga en gång i veckan.
Tidigare så har de funnits i Vivalla och Brickebacken nu blir det även i Baronbackarna och Oxhagen.

Satsningar i miljonprogramsområden.

Handboll för hjärta och gemenskap är ett projekt som finansieras genom Arvsfonden och sedan har de också fått sponsorer i bland annat ÖBO och Örebro Läns Idrottsförbund, så de kan i nuläget fortsätta projektet fram till 2019 berättade Jerker Lindgren som är initiativtagare till projektet.
Starten för projektet var att idrotten behöver ta ett större ansvar när det gäller att hjälpa till med integrationen i landet och eftersom Jerker Lindgren är involverad i handboll via ÖSK så började han fundera på hur de kunde hjälpa till och resultatet blev projektet Handboll för hjärta och gemenskap.
Från början startade projektet i Vivalla och Brickebacken men nu till hösten 2017 utökar de till att också omfatta bostadsområdena Oxhagen och Baronbackarna därb målet är att få 20 barn i varje område att spela handboll, samt att rekrytera 1 – 2 vuxna som ledare, men självklart vill de också rekrytera fler föräldrar till föreningslivet.

Egen film.

Under tiden som projektet har pågått har de också haft en filmare med sig för att dokumentera starten på projektet och nu är filmen klar och premiärvisades för en del av barnen som har varit med och spelat under våren.
Fredrik Beckmann från Beckmann o CO berättade innan filmvisningen att det är en sak som man som filmare vet är svårt och det är att arbeta med barn men det här uppdraget hade bara varit ett nöje, barnen var väldigt medietränade redan och allt bara flöt på så det hade varit en positiv överraskning.
Filmen består av sekvenser från hösten och våren när barnen tränat och fått åka på resor ut i landet för att titta på handboll.

Bara positivt.

Schmoni Barhanne, fritidsledare på Trädet Brickebacken, berättade att hon har varit delaktig sedan Handboll för hjärta och gemenskap startade och intresset har växt under de två år som de har hållit på och idag så har de en rätt så stor grupp som är intresserade och i Brickebacken är det ca 20 barn som kommer varje onsdag när Handbollen är på plats.
Schmoni Barhanne berättade att de har två barn i Brickebacken som tänker gå med i ÖSK handboll och de har fler som är verkligen intresserade och det har bara varit positivt och hon hoppas att det blir en fortsättning med handbollen även efter projektet eftersom intresset har växt mycket.
- Vi gick ju ner med barnen ganska mycket och sa att de får sätta igång och börja lära känna handbollen och därefter ökade intresset mer och mer berättade Schmoni Barhanne.

Startade genom fritids.

Kyan och Alissa hade kommit från Brickebacken för att se filmen och de berättade att de varit med och spelat handboll sedan starten och de började för att fritids gick dit och lät alla barnen prova på och de här var två av dem fastande.
Kyan har redan bestämt sig för att gå med i ÖSK:s ungdomslag i handboll för handboll är bland det roligaste han vet.
Alissa berättade att hon tycker att själva spelet är roligt och Kyan fyllde i men att man får vänner och att han får springa mycket och sedan gillar han att skjuta hårt på målvakten.
- Jag gillar att skjuta hårt på mina vänner när de står i mål, fast bara när de är målvakter annars får jag skäll avslöjade Kyan.

Börjar alltid lite knackigt.

Emil Sterner, projektledare Handboll för hjärta och gemenskap, berättade att starten på projektet var lite knackig men intresset har växt under tiden och idag så har de ca 40 barn som är med i projektet men det var ett jobb att få igång aktiviteterna i början.
Idag så är det däremot självgående i Brickebacken och Vivalla och han blir jämt omringad av barn när han kommer innanför dörren.
Den här dagen när han bara hälsade på så ville barnen att det skulle vara handboll ändå så intresset finns idag och det går framåt.
Emil Sterner stortrivs i rollen som projektledare och han berättade att han jämt blir överöst av kärlek när han kommer till Vivalla så han har svår att förstå bilden av Vivalla som finns i Örebro.
- Man lär ju känna folk och de känner igen en och jag ser ju fram emot att komma till de här områdena, sa Emil Sterner.

Fostrande med handboll.

Emil Sterner har spelat handboll länge och han är med i herrlaget i handboll i ÖSK så det är väldigt mycket handboll i hans liv men det är en sport han verkligen älskar.
Handboll är fostrande och det har han sett även på barnen som är med i projektet, när det kommer nya som vill vara med och spela så hjälper de som varit med tidigare till på ett helt annat sätt än vad det var i början och de tar på sig ett ansvar helt själva och de får också lära sig att det kan vara en tuff sport men det är ingen mening med att bli arg eller sur för att man råkar illa ut utan det är bara att fortsätta spela, spelet är tufft men rättvist.
- Det är väldigt häftigt att se sådant som vuxen faktiskt, hur snällt barn kan bete sig mot varandra när man oftast tänker att det liksom är mycket utfrysning och sådant men det har inte jag upplevt alls, sa Emil Sterner.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar