×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-12-05  

Kick On för Musikhjälpen.

Kick On för Musikhjälpen.

I lördags så var det Kick On för Musikhjälpen på Konserthuset i Örebro, Konserthuset fylldes med utställare och musik.
Det var musik både uppe och nere och alla de som spelade under dagen är inblandade i Musikhjälpen på något sätt.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
32 Klickbara bilder.

I lördags så var det Kick On för Musikhjälpen på Konserthuset i Örebro, Konserthuset fylldes med utställare och musik.
Det var musik både uppe och nere och alla de som spelade under dagen är inblandade i Musikhjälpen på något sätt.

Flera olika auktioner för vardagsrumsspelningar.

Just nu finns det flera olika lokala artister som auktionerar ut vardagsrumsspelningar på Tradera, en av dem är Josef O´Leary och han berättade efter sin stund på scenen att det här blir hans första vardagsrumsspelning, men han gillar den tanken och att det borde passa honom som musiker.
Josef O´Leary kommer från en musikalisk familj och musiken har jämt varit en stor del av livet och nu när han satsar på en solokarriär så kändes det här helt rätt, att kunna vara med och hjälpa till i Musikhjälpen och när han fick erbjudande att få göra en vardagsrumsspelning så var det självklart att tacka ja.
- Jag hoppas att det blir ett varmt och trevligt möte och att jag får träffa en massa nya människor, sa Josef O´Leary.

Örebros studenter hjälper till.

Manja Bååt, Lovisa Widén och Olivia Jändel representerade Örebro universitets studenter som har flera olika projekt till förmån för Musikhjälpen.
Det finns många olika projekt och de här tre är medlemmar i en styrgrupp som är tänkta att ha lite koll på alla olika projekt och de berättade bland annat om studentbagaren som bakar bröd under veckorna och pizza på helgen och han har verkligen fullt upp just nu.
Lovisa Widén berättade att idag så är det runt 25 olika projekt som de vet om, men det kan finnas fler som de inte hört talas om.
Ett annat projekt är Örebros längsta luciatåg som går från Slottsparken klockan 18:00 upp till glasburen på Stortorget där det blir luciasånger.
Örebrostudenter skulle gärna vilja slå Linköping som förra året kom upp i 470 000, men det kan bli svårt så det är inget uttalat mål men visst skulle det vara kul att samla in mer än vad Linköpingsstudenter gjorde.

Lägg ett bud på Meadows.

En annan av artisterna som man kan bjuda på en vardagsrumsspelning är Meadows eller Christoffer Wadensten som han heter på riktigt och han är lite mer van vid vardagsrumsspelningar även om de inte är så vanliga i Sverige än.
Meadows berättade att han har gjort en hel del vardagsrumsspelningar genom åren men då oftast i Tyskland där det är mycket vanligare och ofta väldigt bra arrangerat.
Meadows är ute och spelar mycket och nu satsar han ute i Europa även om han gillar att spela i Sverige så har han senaste tiden fått fler spelningar i Europa än i Sverige.
- Dels så älskar jag att göra vardagsrumsspelningar, jag tycker det är så kul att spela små intima spelningar, sa Meadows.

Musikhjälpen också på plats.

Naturligtvis var också Musikhjälpen på plats, eller ja Per Byman Radiohjälpens Generalsekreterare var på plats för att prata med nyfikna Örebroare.
När vi stannade till för att prata med honom hade han haft en lugn inledning på dagen och det var inte många som varit framme och pratat med honom, men han hoppades att det skulle ändra sig när han varit uppe och blivit intervjuad på scenen.
Han berättade att den vanligaste frågan han brukar få när han är ute, det är om pengarna kommer fram och då berättar han att det gör de.
Radiohjälpen samarbetar med olika organisationer och de följer också upp hur deras pengar används i organisationerna som får ta del av dem.
Förra året så hade Radiohjälpen endast 5 procent i administrativa kostnader, vilket betyder att 95 procent av de insamlade pengarna kommer fram.
Arbetet med att välja tema för Musikhjälpen arbetas fram under lång tid och de har tre viktiga kriterier, det ska vara rättighetsbaserat, det ska vara en lite bortglömd kategori och det ska finnas med i det de kallar hållbarhetsmålet.

Många engagerar sig.

Det är många som har engagerat sig för Musikhjälpen och Gabriel och Yahya från Mellringeskolan stod inne på Konserthuset och sålde armband till förmån för Musikhjälpen.
Armbanden har eleverna på skolan hjälpts åt att skapa och de har fått hjälp av pappas pärlor med design och material.
Förutom att vara med på Konserthuset planerar de att vara med på Stortorget under veckan som glasburen är uppställd och de hoppas naturligtvis att alla som passerar förbi köper ett armband så att deras insamling går riktigt bra.

Örebro är en musikstad också.

Örebro har under de senaste åren verkligen utvecklats till en musikstad och för första gången så har många av stadens livescener gått ihop i något de kallar Musikscenen Örebro.
Musiscenen blir en hel vecka med livemusik på många olika ställen runt om i Örebro och den infaller 13 – 18 december.
Målet för Musikscenen är att samla in en halvmiljon och Ki Sandholm tror inte att det är omöjligt med tanke på hur många olika ställen som är med och att Örebroarna brukar vara duktiga att gå på konserter och det här kommer bli en vecka full av massor med musik.
- Vi siktar högt sa Ki Sandholm.

Du som vill veta lite mer om vad som händer i Örebro runt Musikhjälpen hittar info på:
Stöd Musikhjälpen i Örebro 2016

Om du vill se vad som händer med Musikscenen så hittar du info här:
Musikscen Örebro


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar