×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-11-10  

Anders F Rönnblom har släppt ny skiva.

Anders F Rönnblom har släppt ny skiva.

Anders F Rönnblom har i dagarna släppt sitt 25.te album och då blev det en vinyl inspelad under en eftermiddag i Atlantis studio i Stockholm.
Just nu så är Anders F Rönnblom och hans band ute på en kort release turné och stopp nummer två var i Örebro där han inledde med en skivsignering på Bananamoon under eftermiddagen för att senare på kvällen spela på Grand hotell.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
7 Klickbara bilder.

Anders F Rönnblom har i dagarna släppt sitt 25.te album och då blev det en vinyl inspelad under en eftermiddag i Atlantis studio i Stockholm.
Just nu så är Anders F Rönnblom och hans band ute på en kort release turné och stopp nummer två var i Örebro där han inledde med en skivsignering på Bananamoon under eftermiddagen för att senare på kvällen spela på Grand hotell.

Skivsignering på Bananamoon.

Anders F. Rönnblom var på Bananamoon på eftermiddagen och spelade några låtar för att sedan signera sin nya skiva för de som var på plats.
Vi fick höra lite gamla låtar och två av de nya, de nya låtarna är långa och jag skulle behöva lyssna på dem ett par gånger för att verkligen kunna säga vad jag tycker men så här efter första lyssningen så är de precis som de ska med Anders F Rönnblom.
Anders F Rönnblom är duktig på att skriva långa låtar och den här gången har han verkligen gjort det, vi fick höra dels titelspåret på skivan, Historien ligger framför oss.

70-års present.

Anders F Rönnblom berättade att hans fru hade startat en insamling utan att han visste om det och presenten var en eftermiddag i Atlantis studio i Stockholm och den fick han naturligtvis när han fyllde 70 år i maj.
Studiotiden var inte direkt i anslutning till födelsedagen utan han hade några veckor på sig att planera vad han ville göra och då blev det fyra helt nya låtar som kommer att vara del av ett större projekt.
Anders F Rönnblom berättade att han under 80-talet hade spelat in några skivor där och att det var kul att vara tillbaka och med tanke på att det var 25 år sedan han var i den studion blev den här nya skivan också en vinyl, precis som de han spelade in där tidigare.
Under tiden i studion så förstärkte han även sitt band med några gäster så de var nio personer på scenen.
Anders F Rönnblom bjöd också in alla som bidragit till presenten så inspelningen gjordes inför publik vilket också gjorde tillfället unikt.

AFR har sin egen stil.

Anders F Rönnblom har hittat sin egen stil för längesedan och den här eftermiddagen fick vi höra Vildhonung, Din barndom skall aldrig, Historien ligger framför oss och Down on freak street.
De två sista låtarna är från nya skivan och Anders F Rönnblom berättade att det här var första gången den framfördes akustiskt av honom och Jenny Roos som duo.
De två nya låtarna vi fick höra passar in bra med alla de andra låtarna som Anders F Rönnblom har gjort och jag kan direkt höra att det är han som skrivit, men det finns en lite annan anda i de nya låtarna, vad det är kan jag inte sätta fingret på utan bara en annan energi och jag kan tänka mig att samarbetet med Jenny Roos kan vara en anledning till det då hon har en lite mer rockig musikalisk bakgrund.

Större projekt.

Anders F Rönnblom planerar ett större projekt med både musik och konst, skivan som släpptes nu kom till som en extra överraskning och det som var planerat var en cd, dvd och bok med en konstavslutning.
Anders F Rönnblom har hållit på mycket med konst tidigare, speciellt under 90-talet men han har också studerat vid konstfack och arbetade som grafisk designer så konsten har varit en stor del av hans liv, men har minskat under senare år.
Nu så har han gått tillbaka lite till sina rötter och försöker knyta ihop allt och konsten har varit något som han inte riktigt har tagit sig tid till under senare år. Projektet ska vara klart till våren någon gång och sedan till hösten så ska han ha en konstutställning klar.
- Man har ju inte tid med allt men när man sätter igång med någonting så så märker man att man har saknat då, vad kul det var.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar