×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-09-20  

En dag om hållbart resande på Våghustorget.

En dag om hållbart resande på Våghustorget.

Under lördagen arrangerade City Örebro och Örebro Kommun en dag om hållbart resande och på plats på Våghustorget var bland annat Örebro kommun och Länstrafiken.
Dagen arrangerades som en del i Europeiska trafikveckan där årets tema är Välj hållbart – lönsamt och smart.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
1 Klickbar bild.

Under lördagen arrangerade City Örebro och Örebro Kommun en dag om hållbart resande och på plats på Våghustorget var bland annat Örebro kommun och Länstrafiken.
Dagen arrangerades som en del i Europeiska trafikveckan där årets tema är Välj hållbart – lönsamt och smart.

Ta med cykeln på bussen.

Ingela Johannesson från Länstrafiken Örebro delade ut informationsbroschyrer och pratade med de som passerade förbi, hon berättade att Länstrafiken var på plats för att informera om att det är möjligt att ta med sig cykeln på Länstrafikens bussar.
Det har länge varit möjligt att ta med sig cykeln om man åker med Länstrafiken men nu ville de ut och informera om att det går så att fler får reda på det, berättade Ingela Johannesson. Det finns plats för två cyklar per buss så det kan gälla att ha lite tur också om man vill ta med sig cykel på bussen.
det gör att de som vill cykla uppe vid Ånnaboda eller någon annan stans utanför Örebro har möjligheten utan att behöva cykla hela vägen.
- Fördelen är att du tar dig lite längre ut i naturen, annars så om vi säger att du ska ta dig upp till Ånnaboda då är det långt kanske att cykla hela vägen dit upp, sa Ingela Johannesson.

Stort intresse för en cykeldag.

Malin Carlsson, projektansvarig City Örebro berättade att den här dagen arrangerades av City Örebro och Örebro kommun, det hade varit lite kort om tid för att ordna dagen men intresset från olika cykelintresserade hade varit stort så hon funderar på att arrangera en lite mer omfattande dag framåt våren, det här var lite för att titta om intresse fanns och det gjorde det.
Malin Carlsson berättade också att hon tycker att Örebro City har en bra framkomlighet för cyklister även om det jämt finns möjlighet för förbättringar och allt eftersom Örebro växer så kommer stadskärnan att bli trängre då fler människor ska få rum på samma yta därför är det viktigt att vi börjar tänka på att resa smart.
I city behöver alla typer av resande samsas, för oavsett om vi cyklar eller åker bil så behövs det plats till alla för alla har olika behov.

Prata och informera om nya cykelöverfarter.

Patrik Kindström, stadsbyggnads Örebro kommun berättade att de var med på Våghustorget för att prata med örebroare och informera om de nya cykelöverfarterna som har byggts under fredagen. De nya cykelöverfarterna är en ny regleringsform där cyklister är prioriterade i trafiken på vissa korsningspunkter.
Bilister har väjningsplikt vid de här korsningarna och det gör att staden blir mer framkomlig för cyklister och de här punkterna som finns vid Idrottsvägen/Örnsrogatan och Hagagatan/Älvtomtagatan, där finns nu också de nya skyltarna som är liknande skyltar för övergångsställen, skillnaden är att på de nya är det en cyklist istället för Herr Gårman.

Säkerhetsåtgärder arbetar de med hela tiden.

För att det ska bli säkrare att cykla i Örebro så arbetar Örebro kommun mycket med separerade gång och cykelbanor och Patrik Kindström berättade att i de nya områden som växer fram ser de till att ha extra breda ytor just för att kunna separera gångtrafikanter och cyklister.
I de äldre områden som redan finns i staden är det svårare att separera gående och cyklister och i förra veckan så antog de en ny cykelnätsplan som är ett dokument för att få ett sammanhållet cykelvägnät i staden och hur de ska se på cyklisternas framkomlighet.
Trädgårdsgatans ombyggnation är ett led i den utvecklingen så där kommer det att bli enklare för cyklister att ta sig fram när ombyggnationen är klar berättade Patrik Kindström.
- Vi skapar fler stråk och möjligheter för cyklister att ta sig fram i staden, berättade Patrik Kindström.

Cykelklubb på plats.

Ludvig Eriksson från KFUM Örebro Bikepark Klubb berättade att de hade tänkt ha uppvisning på cykeltrix under dagen men tiden räckte inte till för att hinna bygga upp en ramp på Våghustorget, men klubben var i alla fall med för att berätta om sin verksamhet.
Ludvig Eriksson berättade att föreningen går ut på att cykla så mycket som möjligt och att ha så kul som möjligt, vintertid är de på Tegelbruket och under de varmare månaderna så finns de i Varberga. Klubben är öppen från ungefär 7 års ålder och uppåt och de är till för de som gillar att göra trix med cykel och Ludvig själv blev intresserad av att se några äldre killar som åkte på bakhjulet på skolgården och sedan var det en video på Youtube och efter att ha provat på under en mässa så var han fast.
- Vi bara cyklar och har kul och bygger hopp och så, sa Ludvig Eriksson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar