×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-08-27  

Rekordår för V.OX Festivalen.

Rekordår för V.OX Festivalen.

Efter 11 år med V.OX Festivalen så har arrangörerna nu hittat sitt format.
V.OX har genom åren haft lite olika utseenden och en förändring till årets var att de lagt på en extra dag och hade temadagar istället för blandat, förra året så flyttade de tivolit från sidan av scenen till framför och det var kvar även i år, den flytten gör att festivalområdet markeras tydligare och ger ett inbjudande utseende till området när man kommer som besökare.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
140 Klickbara bilder.

Efter 11 år med V.OX Festivalen så har arrangörerna nu hittat sitt format.
V.OX har genom åren haft lite olika utseenden och en förändring till årets var att de lagt på en extra dag och hade temadagar istället för blandat, förra året så flyttade de tivolit från sidan av scenen till framför och det var kvar även i år, den flytten gör att festivalområdet markeras tydligare och ger ett inbjudande utseende till området när man kommer som besökare.

Tre dagar i stället för två.

Hiphopdag, rockdag och familjedag och det upplägget blev uppskattat av Örebroarna eftersom festivalen i år satte ett nytt besökarrekord.
En extra dag med festival gjorde stor skillnad och även om hiphoppen och familjedagen var de dagar som drog mest publik så var det ändå inte dåligt med publik under rockdagen.
Uppdelningen musikaliskt var också en bra idé, hiphoppen lockade ungefär 7000 besökare över dagen och på kvällen så var det proppfullt framför scenen, här vill vi passa på att ge en extra stor eloge till de ungdomar som befann sig i Varbergaparken under den första kvällen, sällan, faktiskt aldrig, har vi varit på någonting med så många besökare som skötte sig så pass bra, för att travestera på en bekants ord han ofta brukar fälla till de besökande ungdomarna, ”Ni är bara så djävla bäst”.
Likaså var det riktigt många besökare under familjedagen, hur många besökare det var under familjedagen vet jag inte riktigt men arrangörerna trodde att det under hela dagen kunde vara ännu fler än vad det var under hiphoppen.

Trevlig miljö.

Varbergaparken är stor och grön och scenen ligger inbäddad på ett trevligt sätt i parken, nu används ju inte den fasta scenen längre, dels så är den brandskadad men fram för allt så är den för låg för att klara av en större publik så de senare åren har de byggt upp en större och högre scen framför den fasta och att ha ett scenbygge gör att det blir mer festivalkänsla i parken.
Scenområdet är avgränsat av kullar och buskage och de senaste två åren så har tivolit utgjort en gräns för att ringa in området framför scenen på ett bättre sätt, det gör också att de som vill lyssna på musiken inte kan sprida ut sig lika mycket som förr, vilket är en bra idé, tidigare kunde det vara rätt tomt framför scenen för att publiken satt på gräset en bra bit bort och lyssnade.

Inte bara musik och tivoli.

V.OX Festivalen har många delar och även om musiken är det som har huvudfokus tillsammans med tivolit så finns det både foodtrucks och utställare på plats i Varbergaparken.
Utställarna i år varierade lite mellan dagarna och det kändes som att det inte var riktigt så många som det brukar vara, men de var lite svåra att få en översiktsbild av eftersom de var utspridda på sidorna av scenen.

En nykomling först ut.

Rob Bourne var första artist ut på scenen under den här V.OX Festivalen.
Rob Bourne är en ny rapartist som precis har fått skivkontrakt och den här kvällen så blev det endast tre låtar men efter det jag hörde så ser jag fram emot att få höra mer i framtiden.
Här är det rap om att bli lurad i kärlek och att det inte är så tufft att vara en bad boy, så variation har han och sen gillar jag när det är texter på svenska och det hade Rob Bourne.
Rob Bourne har släppt en singe i slutet på förra åretl som heter Inga tvivel och den var en av låtarna vi fick höra och det gav i alla fall mig mersmak, välsnickrad text och Rob Bourne själv har en avslappnad stil.
Eftersom rätt många lokala artister har startat sina karriärer på V.OX så hoppas jag att Rob Bourne kommer tillbaka fler gånger.

Jeaff var tillbaka.

Jeaff rappade förra året på V.OX och hon var tillbaka även det här året men i år hade hon också flera små rappare med sig eftersom hon har startat upp ett barn/ungdoms projekt som heter 1,14.
Jeaff lät de yngre ta större delen av utrymmet på scenen och hon kändes som att hon till större delen var där för att hjälpa dem och det gjorde hon bra.
Killarna som var med fick framföra några låtar och de visade att de mycket väl kan bli något att räkna med när de har fått lite mer erfarenhet.

Sofia Johansson har hittat rätt.

Sofia Johansson går på musikgymnasium och efter et jag hörde så har hon gjort rätt val med sin utbildning för hon var riktigt bra.
Här är det singer/songwriter men hon har redan hittat sin väg musikaliskt och det vi fick höra var varierat och välgjort.
Rösten är stark och hon har en scenpersonlighet som når ut till publiken, sex låtar fick vi höra, en av dem var på svenska och handlade om hur hon saknade barndomen och den kändes annorlunda, de andra låtarna på engelska var med om relationer och Sofia räknar jag med att få höra mer av i framtiden.
Sofia skriver låtar ihop med flera olika kompisar och det hördes men på ett bra sätt för det blir mer variation på både musik och texter på så sätt så det hoppas jag att hon fortsätter med även i framtiden.

Rylynn.

Rylynn är ett indie rockband från Örebro och de startade lite oväntat med en instrumental låt och de har mycket instrumentalt i alla sina låtar, eller i alla fall de vi fick höra under eftermiddagen.
Rylynn är avslappnade musik och mer åt pop-hållet än rock, den som vill ha musik att slappa till gillar säkert det här bandet.
Vi fick höra flera låtar och de verkar ha lagt lika mycket tid på texter som på musiken, även om det kanske är musiken som överväger på något sätt.

Folktåget rockade.

Folktåget är ett stort band med 12 medlemmar och det här var enda gången som scenen såg liten ut. Folktåget har flera medlemmar som skriver musik och de turas också om att sjunga på scenen så musikalisk är de varierande, men om jag nu måste placera dem i ett fack så blir det pop/rock för de har starka refränger som fastnar och är enkla att sjunga med i, samtidigt så har de låtar som är tyngre också så här finns det något för alla som gillar musik med lite fart i.
Sångerskorna Sara Rudolfsson och Elin Landenius är de som sjunger oftast och det är Elin som är huvudsångerska men Saras rap lägger till det där lite extra till musiken.
Trevlig stämning och full fart det summerar Folktåget för min del och det är lite synd att de spelade så tidigt på dagen för de skulle ha haft en mycket större publik eftersom de pratar med publiken och verkligen vill ha publikkontakt.

Normandie ett nästan Örebroband.

Normandie är ett rockband som bildades i Örebro men som inte längre finns kvar här eftersom alla nu slutat studera och de spelade relativt tidigt på V.OX och sångaren Philip Strand fick arbeta för att få med sig publiken men han lyckades.
Musikaliskt så är det lite mer melodiös rock även om deras låtar faktiskt är rätt olika min favorit är nog Fight även om jag faktiskt inte riktigt kan säga varför, förutom att refrängen fastnar och resten av kvällen så hade jag den i huvudet trots banden som var kvar.
Normandie har slagkraftiga refränger och texterna handlar mycket om frihet att göra som man vill, de har också gjort en cover på Sias Chandelier och den gör de med helt rätt attityd, annars föredrog jag faktiskt deras egna låtar.

Dead By April.

Det är inte så ofta som det har varit större rockband på V.OX så att de lyckats med konststycket att få dit Dead By April var något jag uppskattade, det här bandet har jag både hört och sett tidigare och jag har aldrig blivit besviken.
Sångarna är varandras motpoler och jag gillar deras blandning av growl och sång, det gör att de har ett eget sound på sin musik.
Det jag inte är så förtjust i det är intromusik, men det är något som har spritt sig mellan många olika band så det kanske bara är att vänja sig.
Dead By April har sin egen mix på musik och de blandar friskt olika metallinfluenser i musiken och min favoritlåt på den här spelningen var Within My Heart som egentligen är en gammal låt men jag gillar att det är mer sång än growl på den, annars så är låtarna rätt så bra balanserade mellan de olika sångstilarna.

Smash Into Pieces.

Smash Into Pices har blivit en tradition på V.OX om nu är det det här örebrobandet som avslutar rockkvällen och det blev en lite blandad kompott på låtar, spår från nyaste skivan och från deras första, jag kan erkänna att deras första skiva är min favorit men Merry Go Round från senaste skivan sätter sig också i minnet så det var kul att få höra den live.
Smash Into Pieces bjöd på en ordentlig ljusshow ihop med musiken och det jag verkligen gillar med SIP är hur olika deras låtar är även om album nummer två var rätt mycket hårdare än första så har de ändå kvar variationen och att få höra dem på hemmaplan i Örebro är kul, speciellt när publiken kan sjunga med och det gjorde de i de flesta låtarna.

Manon Lamartine.

Manon Lamartine studerar i Örebro just nu och hon har varit med i flera olika musiktävlingar och den senaste var Svensktoppen Nästa Örebro där hon gick till länsfinal och det förstår jag nu när jag har hört henne, vi fick höra hennes tävlingsbidrag The Way I Feel
Manon sjunger egna låtar och hon har en väldigt stark personlighet när hon står på scen, hon går inte att missa och hon är också väldigt uttrycksfull när hon sjunger.
Musikmässigt så är det pop men det är inte bara texter om kärlek och hon sjunger inte bara om egna erfarenheter utan skriver också om det som vänner har upplevt.
Manon har en stor röst och jag gillar verkligen hennes mörka röst favorit låten blev Flowers som handlar om att gå iväg från ett ensidigt förhållande.

Nadine Randle.

Nadine Randle blandar covers med eget material och hon var också med i Svensktoppen nästa, hennes låt Perfect Killer är en riktigt bra poplåt med sådan där refräng som fastnar.
Nadine Randle var en frisk fläkt under V.OX hon engagerade den unga publiken och i sina röda scenkläder så livade hon upp scenen och syntes på långt håll, sen att hon är en riktigt duktig sångerska ger henne ännu mer pluspoäng.
Hon sjöng en cover av Rihannas stay och den visade att hon verkligen kan sjunga.

Dolly Style.

Ett av affischnamnen för årets V.OX var Dolly Style och det var många småtjejer med rosa, lila eller blått hår den här dagen på V.OX.
Dolly Style är omtyckta och det blev snabbt fullt framför scenen när det var deras tur, vi fick höra båda deras bidrag till Melodifestivalen och de gav publiken precis det de ville ha.
Dolly Style är fest och glamour på något sätt och de anstränger sig för att ge publiken en riktigt bra upplevelse, den här eftermiddagen så var det allsång från publiken och efter spelningen satt de länge och skrev autografer och tog sig tid med de som stod i den väldigt långa kön.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar