×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-06-06  

Motorcykelkortege till förmån för Annikas minnesfond.

Motorcykelkortege till förmån för Annikas minnesfond.

Det är en tradition att det är en motorcykelkortege över stan under nationaldagen och naturligtvis rullade den i år med.
Tack vare det fina vädret så var det många med och åkte och rätt så många som stod efter sidorna och tittade på också.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
56 Klickbara bilder.

Det är en tradition att det är en motorcykelkortege över stan under nationaldagen och naturligtvis rullade den i år med.
Tack vare det fina vädret så var det många med och åkte och rätt så många som stod efter sidorna och tittade på också.

Långt tradition.

Motorcykelkortegen har lång tradition berättade Claes Carlsson styrelseledamot SMC (Sveriges Motorcyklister) även om han inte kom ihåg riktigt hur länge de haft traditionen så är det en 16 – 20 år och nu har det börjat sprida sig ordentligt att alla insamlade pengar går oavkortat till Annikas minnesfond den här dagen.
Starten, eller kanske den första starten är klockan 11:00 i Kumla och sedan klockan 12:00 i Örebro för gemensam färd upp till Drottninggatan och kortegen stannar vid Hamnplan där alla parkerar en stund för att åskådarna ska kunna titta lite på alla olika motorcyklar som är med.

Alla är välkomna.

För att vara med i kortegen så får man betala 50 kronor och alla som har en motorcykel är välkommen, fast vi som tittade på kortegen såg att det var vespor och fyrhjulingar med också så reglerna kan vara lite tänjbara.
Claes Carlsson berättade att fyrhjulingar räknas inte som motorcyklar idag utan de har fått en egen kategori, så i år var det en tre, fyra stycken med och de säger inte nej till någon som vill vara med heller.
Det är kul att det är så stor blandning på cyklar, det finns både nytt och gammalt och speciellt de gamla är roliga att titta på för de ser man inte så ofta.

Insamlingen gick bra.

I år så fick de ihop 12 740 kronor till insamlingen och det var ungefär 254 stycken som var med i kortegen, antalet baseras på pengarna de fick in, men det har också blivit vanligt att de lägger lite mer än de 50 kronorna som behövs berättade Ann-Helene Alsätra kassör SMC.
Ann-Helene Alsätra berättade att hon varit med i SMC sedan 2000 och hon har varit med och arrangerat kortegen ända sedan dess och motorcykel är något hon älskar och hon gillar att köra, startade med moppe och sedan fortsatt med motorcykel och det hon verkligen gillar är att man verkligen är med på ett annat sätt när man kör motorcykel istället för i en bil.

Annikas minnesfond.

Annikas minnesfond är en fond som hjälper barn som har fått cancer och den startades till minne av Annika Pettersons bortgång i cancer 1987 och det var Annika själv som bestämde inriktningen på fondens verksamhet för utöver ekonomisk hjälp är fonden en föräldraförening så att föräldrar till barn med cancer får kontakt med varandra.
Annika Pettersson ville att fonden skulle hjälpa barn med cancer med det där lite extra som samhället inte klarar av och det är precis vad fonden gör idag och den är politiskt obunden och drivs med ideellt engagemang av personer som har erfarenhet av cancer på något sätt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar