×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-05-03  

Vårmönstring till förmån för sjuka barn.

Vårmönstring till förmån för sjuka barn.

Vårmönstringen på Första Maj är en tradition som frodas och i år med bättre väder än förra året så var det många motorcykelåkare som samlades vid Garaget på Holmen i Örebro för att sedan åka vidare ut mot Hidingsta och sedan avsluta dagen med en motorcykelkortege genom centrala Örebro.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
36 Klickbara bilder.

Vårmönstringen på Första Maj är en tradition som frodas och i år med bättre väder än förra året så var det många motorcykelåkare som samlades vid Garaget på Holmen i Örebro för att sedan åka vidare ut mot Hidingsta och sedan avsluta dagen med en motorcykelkortege genom centrala Örebro.

Flera som hjälps åt.

Vårmönstringen är ett samarbete mellan flera olika klubbar i Örebro med omnejd och nu när de har arrangerat den i 11 år så börjar de bli etablerade och det märks också eftersom det kommer motorcykelåkare rätt långtifrån för att vara med.
Starten är ute vid Garaget på Holmens industriområde för att samla ihop sig och sedan åker de ut Till Big Twins för lite fika och naturligtvis en tävling eller två, favoriten brukar vara peoples choise och det stora lotteriet, lotteriet är obligatoriskt och en lott kostar 50 kronor, men det är rätt vanligt att samma person köper fler biljetter eftersom alla pengar går till Stjärnglansen på USÖ.

Kul samling och samtidigt till en bra sak.

Eftersom deltagarna varierar från år till år så vet man aldrig vilka motorcyklar man får se och utanför Garaget så blir det väldigt blandat med cyklar och de står lite hur som helst efter kanten på Osmundsgatan och det händer att bilister som försöker passera förbi ser en aning förvånade ut när det är motorcyklar tätt parkerade på båda sidor, men för den som gillar motorcyklar så är det jättekul att få tid att gå runt och titta, för det är stor skillnad på de olika cyklarna som kommer, allt från stora stabila långfärdscyklar till gamla klassiker.
Det som verkar locka ordentligt är att den här vårmönstringen samlar in pengar till en bra sak, Stjärnglansen är en fond som USÖ driver och där kan svårt sjuka barn få hjälp med någonting som de vill ha eller göra för att lätta upp alla besvär med att vara sjuk och de flesta jag har pratat med de gånger vi har vari med vid Garaget framhåller just att de kommer för att hjälpa till med insamlingen och vissa har åkt rätt långt för att vara med.

Sex år på raken.

Jag pratade med Tommy Björklund, Tommy Smedberg och Per-Olof Borg som stod och tittade på andras motorcyklar och just då stod de och tittade på bakskärmen och de var alla överens om att de gillade de cyklar som hade en personlig prägel även om inga var så bra som deras egna sa de med ett skratt.
Det här var sjätte året som de var med på vårmönstringen och orsaken var enkel, kul att åka hoj och sen är det för en bra sak och två av dem hade åkt en bit för Tommy Björklund är från Borås och Per-Olof Borg från Vänersborg så då kändes det som att Tommy Smedberg hade rätt nära från Kumla. En del av tjusningen med den här träffen är att det finna många hojar att titta på och de kan få inspiration till sina egna motorcyklar.

Insamlingen gick bra i år med.

Pia Flodin från Garaget och Fredrik Ottosson från Big Twins berättade under samlingen på Stortorget efter kortegen att de samlat in väldigt mycket pengar hela 31 669 kronor och enligt Pia Flodin var det nytt rekord.
I år var det också flera som lämnade extra bidrag, Garaget och Big Twins lämnade 1000 kronor var extra och sedan var det två till som kom med klumpsummor till insamlingen och Pia Flodin sa att hon tror att det kommer att sprida sig mellan klubbarna nu och det låter lovande för insamlingen under kommande år.

Dagen var bra.

Fredrik Ottosson sa att dagen varit bra även om det kom några regnstänk i början, men sedan så bättrade sig vädret och på Stortorget så var det soligt och varmt.
Pia Flodin berättade att de arrangerar det här för att det är kul att åka motorcykel och för att det finns många med stora hjärtan som vill skänka pengar och Fredrik Ottosson sa att det är en rolig grej och det går till ett gott ändamål.


Tillbaka

Kommentarer:

2016-05-03 21:14:25   Av: pia Flodin

Tack för att ni är med å gör ett bra reportage å många bra bilder :-) !! Vi som håller i detta är Garaget, Big Twins Mc, South Side Mc och H-DCS :-) Å så ett jätte tack till alla våra sponsorer och alla som åker !! /Pia

Lämna en kommentar