×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-04-18  

Mehmet Kaplan avgår.

Mehmet Kaplan avgår.

Efter turbulensen kring Mehmet Kaplan(MP) de senaste dagarna så hölls det idag en pressträff där han meddelade att han lämnar regeringen och sina uppdrag.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Arkivbild.

Efter turbulensen kring Mehmet Kaplan (MP) de senaste dagarna så hölls det idag en pressträff där han meddelade att han lämnar regeringen och sina uppdrag.

Statsminister Löfven beviljade Mehmet Kaplans ansökan om entledigade.

Statsminister Stefan Löfven (S) sa under pressträffen att Mehmet Kaplan själv har gjort analysen att hans agerande när det gäller hans agerande mot religiösa och politiska organisationer har lett till en diskussion som står i vägen för hans uppgifter som statsråd och Stefan Löfven har dragit samma slutsats, därför beviljade han entledigandet av Mehmet Kaplan.

Prioriterad fråga.

Statsministern sa också att Mehmet Kaplan tog sig an frågan om bostadsbyggande med stor energi och vi ser också att byggandet ökar i landet.
Mehmet Kaplan har också fört dialog mellan olika grupper i samhället, även sådana som står långt ifrån hans egna värderingar sa Stefan Löfven men han representerar också den svenska regeringen och då får det inte finnas några tvivel eller tveksamheter och därför har Mehmet Kaplan själv tagit beslutet att fortsätta sitt politiska engagemang utanför Regeringen och Stefan Löfven önskade Mehmet Kaplan all lycka i hans fortsatta arbete.

Finansmarknadsminister och chefen för Näringsdepartementet tar över.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) tar över Mehmet Kaplans områden Boende och Byggnadsfrågor, övriga områden tar chefen för Näringsdepartementet Mikael Damberg (S) hand om.

Kämpat för mänskliga rättigheter och demokrati.

Mehmet Kaplan sa själv under pressträffen att han under hela sitt liv har kämpat för mänskliga rättigheter, demokrati och dialog, Mehmet Kaplan sa också att han i alla sammanhang där han medverkat arbetat mot rasism, islamofobi och antisemitism och han tar avstånd från varje form av extremism vare sig den är nationalistisk eller religiös eller i någon annan form.
Miljöpartiet blev Mehmet Kaplans parti för att den gröna politiken står för all det som han står för och han är övertygad om att de värderingarna bäst kan bygga ett Sverige där vem du är, vem du älskar eller vad du tror på inte begränsar ditt liv.

Sverige är ett föredöme.

Sverige kan i sina bästa stunder vara ett föredöme sa Mehmet Kaplan och han är stolt över att ha varit statsråd i Sveriges regering.
Mehmet Kaplan sa också att han känner ett stort förtroende för alla statsråd i regeringen och han känner också själv även idag att dom har förtroende för honom, men han har hamnat i en situation där vem han är och vad han står för ifrågasätts och där ifrågasättandet står i vägen för honom att uträtta det som krävs och därför väljer han att kliva åt sidan.
- Som statsråd ska man utsättas för noggrann och regelbunden granskning det är en naturlig och väldigt viktig del av vår demokrati men låt mig vara tydlig det här är inte en bekräftelse av de uppgifter om mig som jag anser vara felaktiga, jag vet vem jag är vad jag har gjort och jag har svarat för det, därför kan jag tryggt välja att kliva av när situationen gör det svårt för mig att uträtta det regeringen och mitt parti nu har att göra.

Tänker fortsätta med politik.

Mehmet Kaplan sa också att han tänker fortsätta med sitt engagemang och Miljöpartiet är fortfarande hans parti och hans engagemang får nu ta andra former än regeringsarbetet och han avslutade med att tacka alla som hjälpt honom under tiden i regeringen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar