×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-10-20  

Eilen Jewell lockade stor publik.

Eilen Jewell lockade stor publik.

Eilen Jewell var ännu en gång tillbaka i Örebro och det här var hennes sjunde besök i staden och det märktes när publiken strömmade till och det blev snabbt lapp på luckan om att de var utsålt.
Den amerikanska sångerskan har byggt upp sin egen publik under sina tidigare besök i staden och när man hör henne så förstår man varför.
Den här gången var det inte bara Eilen och hennes band utan de hade också med sig miss Tess som gjorde sitt första besök i Europa men jag hoppas och tror att det kommer att bli fler besök.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
14 Klickbara bilder.

Eilen Jewell var ännu en gång tillbaka i Örebro och det här var hennes sjunde besök i staden och det märktes när publiken strömmade till och det blev snabbt lapp på luckan om att de var utsålt.
Den amerikanska sångerskan har byggt upp sin egen publik under sina tidigare besök i staden och när man hör henne så förstår man varför.
Den här gången var det inte bara Eilen och hennes band utan de hade också med sig miss Tess som gjorde sitt första besök i Europa men jag hoppas och tror att det kommer att bli fler besök.

Första besöket för miss Tess.

Miss Tess är ingen nybörjare inom musiken men det här var hennes första besök i Europa och Sverige och jag räknar med att vi kommer att få en chans att höra henne igen för hon är bra så egentligen så blev det två konserter för miss Tess fick rätt så lång tid på sig.
Vi fick en blandning av covers och eget material och jag föredrog hennes egna låtar, antagligen för att det var lite mer fart i dem, men hon är en duktig sångerska och hon är duktig på att få med sig publiken.
Miss Tess har lite rockigare musikstil är vad Eilen Jewell har så det blev lite mer fart under hennes framträdande och att hon också lånar två av Eilens musiker gör bara saken bättre, det märks att miss Tess är van vid att ha ett helt band bakom sig, men på den här turnén så är det bara hon och en gitarrist så när Eilen Jewells trummis och kontrabas spelare gör dem sällskap på scenen så blir det rätt mycket större tryck i musiken.

Stor bredd.

Miss Tess har också stor bredd när hon sjunger och jag förstår att hon är med i Rootsy för det är en blandning av rockabilly, country och folk, låten New Orleans var en av mina favoriter och på den spelar Miss Tess också läpp trumpet som gav en helt annan känsla till låten men passar in helt perfekt och det hade jag gärna hört i fler av låtarna, en annan favorit den här kvällen var One match fire som var lite snabbare i tempo.
Miss Tess cover på Hank Williams Alabama waltz var också bra men å andra sidan så var hela hennes konsert riktigt bra, den som gillar americana borde ta och lyssna på miss Tess.

Eilen Jewell har sin publik.

Eilen Jewell har redan skaffat sig en egen publik i Örebro och det märktes direkt det var dags för henne att gå upp på scenen, hon hade publiken i sin hand redan från start och det blev en riktigt bra kväll.
Vi fick många låtar från hennes nyaste skiva, Sundown over ghosttown men hon blandande in några av sina äldre låtar också, vilket jag uppskattar.
Det var en spelsugen sångerska som kom upp på scenen och hon verkade ha varit efterlängtad av publiken också.
Eilen Jewell inledde kvällen med Worried mind som är första spåret på senaste skivan men sedan blev det lite blandat och under kvällen lyckades hon få med låtar från alla sina album.

Flera favoriter.

Jag har flera favoritlåtar med Eilen Jewell och även om jag gillar låtar med lite mer fart i så kan jag säga att Eilen har ingen låt som jag inte gillar och det känns nästan konstigt.
Rio Grande är en favorit och mina tankar går till spagetti western filmerna och det är tack vare Jerry Millers gitarrspel.
Miss Tess gjorde också sällskap med Eilen Jewell på scenen och deras version av My girl var riktigt bra, deras röster passar bra ihop och de verkar ha en bra personkemi, jag hade gärna sett att de gjort fler låtar tillsammans och det var kul att de hjälptes åt att sjunga en av låtarna som Jerry Miller har med på sin skiva också.

Omtyckt gitarrist.

Eilen Jewell har duktiga musiker i sitt band och den som är mest älskad av Örebroarna är gitarristen Jerry Miller.
Jerry Miller var i Örebro och spelade tillsammans med Dough Seegers förra sommaren och det märktes på publiken att det var många som tycker om hans gitarrspel och jag förstår dem helt.
Jerry Miller är duktig på att få gitarren att tillföra låtarna ett extra djup och hans slingor fastnar i huvudet och var svåra att bli av med märkte jag.

Flera extranummer.

Den här kvällen blev det flera extranummer för Eilen Jewell och först var det två låtar som var inplanerade som extranummer men när de var slut så ville publiken ha ännu mer och det kom önskelåtar också och eftersom det här bandet har hängt ihop länge så blev det både Warning signs och Sea of tears som spelades som extra nummer, de som ett par i publiken ville höra och jag gillar när det blir orepeterade extranummer, dagens extranummer som är inplanerade känns ofta lite för tillrättalagda men den här kvällen så blev det verkligen två extra låtar spelade och sen att det är två av hennes bättre, eller speciellt Warning signs gillar jag så det var en värdig avslutning på en riktigt bra kväll.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar