×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-10-16  

Labyrint invigd i Vallåkraparken.

Labyrint invigd i Vallåkraparken.

Nu finns det en helt ny labyrint i Vallåkraparken och den invigdes med hjälp av barnen på förskolan Emilia, eftersom det var barnen på förskolan som verkligen ville ha en labyrint i parken.
Invigningstalare var Stadsträdgårdsmästare Lars-Erik Krafve och Nils Edwertz Ordf. medborgardialoggruppen Tekniska Nämnden.


© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
11 Klickbara bilder.

Nu finns det en helt ny labyrint i Vallåkraparken och den invigdes med hjälp av barnen på förskolan Emilia, eftersom det var barnen på förskolan som verkligen ville ha en labyrint i parken.
Invigningstalare var Stadsträdgårdsmästare Lars-Erik Krafve och Nils Edwertz Ordf. medborgardialoggruppen Tekniska Nämnden.

Tredje parken som görs i ordning.

Nils Edwertz inledde och han talade bland annat om att Vallåkraparken är den tredje parken som görs i ordning i Örebro och arbetet startar med en medborgardialog, det har varit lite olika vad människor vill ha när de får komma med förslag på vad de vill se i en park men den här gången med Vallåkraparken var det inget att fundera på eftersom barnen på förskolan Emilia ville ha en labyrint.
Att det skulle bli en labyrint var inte helt säkert eftersom det är dyrt att skapa en labyrint och man har bara en miljon kronor att röra sig med, men det blev en labyrint i alla fall.
- Den här parken har varit väldigt, väldigt tydligt vad barnen ville ha, jag kan komma ihåg första gången jag kom in och frågade vad de ville ha, det var en labyrint inget annat, sa Nils Edwertz.

En stor labyrint.

Labyrinten är 34 meter i diameter eftersom det inte fungerade att göra en mindre labyrint berättade Lars-Erik Krafve, Stadsträdgårdsmästare och av budgeten på en miljon har nästan 800 000 kronor gått åt till labyrinten.
Nu är labyrinten nyplanterad och det gick åt 1030 plantor av Avenbok till labyrinten och de valde att ha grusgångar mellan plantorna eftersom det lätt kan bli slitet om det är många som använder labyrinten.
I mitten av labyrinten finns det ett torn eftersom Lars-Erik Krafve tänkte att när man väl kommer in till mitten så kan det vara kul att få klättra upp och se den lite från ovan.
- Jag var och besökte barnen också när de skulle berätta för mig lite, de skulle få reda på hur den såg ut eftersom vi hade gjort en ritning då och sedan fick de titta på den och det var mycket stoj och grejor, alla pratade i munnen på varandra så det var riktigt roligt att se också att man var så intresserade, sa Lars-Erik Krafve.

En labyrint var en utmaning.

Lars-Erik Krafve berättade efter invigningen att det här var den första labyrinten han har ritat och det var en liten utmaning att få till, när han satt med ritningen så upptäckte han också att den inte kunde vara för liten utan det behövdes lite större yta för att göra den lite utmanande, även om barnen redan kunde gångarna nu när det var invigning.
Labyrinten har tre ingångar utplacerade med jämna mellanrum och att få rita en labyrint var roligt men om det kommer att bli någon mer labyrint i Örebro är osäkert även om det verkade som att Lars-Erik gärna skulle vilja göra en labyrint även för vuxna.
Valet av Avenbok som växt var att den är tålig och klarar vårt klimat bra, sedan blir den också tät om man beskär den, tanken är att den ska växa till 1 – 1,20 meter högt.

Finns inte så många labyrinter.

Lars-Erik Krafve berättade också att det inte finns så många labyrinter i landet och det gör ju också att det är roligt att få göra en, vid Karlslundsherrgård finns det också en labyrint men den går man bara runt i för att komma in till mitten, labyrinten i Vallåkraparken är en större utmaning och Lars Erik Krafve hoppas att den här labyrinten kan bli ett utflyktsmål för andra förskolor i Örebro.

Det blev en Labyrint.

Nils Edwertz berättade att hans första tanke om en labyrint var att det kommer nog inte att gå igenom i arbetsgruppen eftersom det kommer att bli för dyrt men barnens entusiasm var så enorm så de diskuterade igenom saken och beslutade sig för att göra en labyrint.
Det blev inte bara en labyrint utan boulebanan har blivit renoverad och de har också fått en grillplats men labyrinten är den stora satsningen.
När barnen fick reda på att det skulle bli en labyrint så jublade barnen och hela förskoleavdelningen besökte också tekniska nämndens möte där beslutet fattades.
- Jag har aldrig varit med om att ett så klart och tydligt ja när vi frågade om vi skulle bygga en labyrint här, sa Nils Edwertz.

En park om året.

Tekniska nämnden tar beslut om en park om året även i fortsättningen och nästa på tur är Karlaparken som sedan ska följas av Tybbleparken och de har redan valt ut parker för de närmsta åren, men arbetet går långsammare än vad de hade trott att det skulle göra men det är mycket som ska fixas när det gäller parker och upphandlas så det tar tid.
Vid varje park så blir det en medborgardialog, men hur medborgardialogen ser ut har varit lite olika, Varbergaparken som var först så vände de sig till områdesgruppen, men det beror på hur parken ser ut och vilka som använder den.
Nils Edwertz berättade att idrottsföreningarna som använder Tybbleparen har redan hört av sig med förslag fast det inte är förrän nästa år.
- Det här är ett väldigt skojigt jobb för det är ju skillnad för som politiker går man ju ofta ut och säger att nu är det besparingar, nu är det neddragningar men vi går ut och säger att vi har en miljon, vad vill ni göra, det är skillnad, berättade Nils Edwerdz.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar