×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-09-30  

Krympta drömmar som växer.

Krympta drömmar som växer.

Under fredagskvällen släppte Mohlavyr sin skiva Krympta drömmar och i och med det så spelade hon på East West Sushi i Örebro.
Krympta drömmar är Mohlavyrs andra skiva och den här gången är det enbart svenska texter men hon har kvar sin lekfullhet och hon är fortfarande personlig men personlig på rätt sätt i sin texter.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
19Klickbara bilder.

Under fredagskvällen släppte Mohlavyr sin skiva Krympta drömmar och i och med det så spelade hon på East West Sushi i Örebro.
Krympta drömmar är Mohlavyrs andra skiva och den här gången är det enbart svenska texter men hon har kvar sin lekfullhet och hon är fortfarande personlig men personlig på rätt sätt i sin texter.

Håll drömmar levande.

Krympta drömmar var låten hon inledde med och eftersom jag redan har hört en del av hennes nya låtar så är det här en av favoriterna eftersom den faktiskt har ett viktigt budskap.
Hur många vuxna har kvar sina drömmar eller har skaffat sig nya stora drömmar alltså inte drömmar om en ny bil eller någon annan statussymbol utan något man vill uppnå.
I vardagen blir drömmar ofta bortglömda men vi skulle antagligen må bättre om vi kunde släppa den ständiga stressen i vardagen och faktiskt ägna oss åt något som vi vill.

Allvar och humor.

Mohlavyr är duktig på att blanda allvar och humor i sina texter eller att få med något helt oväntat och det är det som gör att jag ser fram emot att få höra nya låtar från henne och det fick vi den här kvällen.
Huset som handlar om ett husköp som inte blev av är en bra beskrivning om våndorna om man ska köpa eller inte och hon lyckas fånga den känslan riktigt bra.

Bra och oväntade musiker.

Mohlavyr är duktig på att ta hjälp av andra musiker och Klara Leandersson Andréas på cello har vi hört tidigare och hon är duktig på att ackompanjera Mohlavyr, en nykomling var Emelie Sjöström på slagverk och hon gjorde så att ljudbilden lyfte ordentligt.
Slagverk kan vara så mycket och Mohlavyr har som vanligt hittat rätt musiker att samarbeta med och så blev det ju ett litet extra plus att det var nästan bara tjejer på scenen.
Gabriel Rådström som producerat Mohlavyrs skiva spelade elgitarr på ett par låtar också men annars så var det Mohlavyr Klara och Emelie som var på scenen.

Nytt och gammalt.

Mohlavyr har ju redan släppt en skiva och vi har följt henne rätt länge nu, jag uppskattar att hon spelar gamla låtar också, My Walk fick vi höra i original versionen på engelska, sen fick vi också höra några andra och jag gillar blandningen som blir men jag hade faktiskt uppskattat att få höra några till av låtarna från förra skivan.
Det blev också låtar som Mohlavyr inte spelat in än och då går ju genast mina tankar till att hon har material till en ny skiva redan nu, vad det verkar som.

En helkonsert.

Normalt när vi lyssnar på Mohlavyr så är det en kort spelning på något torg eller liknande och därför uppskattade jag att få en hel konsert med henne.
Den här kvällen hade hon tid till mellansnack som ibland blev lite långt när hon hade något att berätta, men det gör inget eftersom hon är underhållande när hon pratar också.
Vi fick en chans att höra en mer sammansatt spelning och inte bara de vanligaste låtarna från henne och det visade verkligen vad hon har utvecklats de senaste åren.
Mohlavyr är underhållande i sin musik och något av charmen med henne är att det känns som om vad som helst kan hända och jag vet aldrig vad hon kommer att hitta på härnäst, den typen av artister är inte så vanliga längre och jag hoppas att fler får upp ögonen för Mohlavyr nu när hennes första svenska album är släppt för det är inte så ofta som 90 minuter går så fort som de gjorde den här kvällen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar