×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-08-27  

VOX-festivalen firade 10 år.

VOX-festivalen firade 10 år.

I år så är det inte bara Örebros 750 års firande utan VOX-festivalen firade tio år.
VOX firade med att ha ett lite större nöjesfält än de brukar ha och naturligtvis massor med musik av blandade sorter.
Musikaliskt är VOX-festivalen blandad men något man kan vara säker på är att någon av artisterna från Melodifestivalen dyker upp och i år var det flera stycken.


© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
184 Klickbara bilder.

I år så är det inte bara Örebros 750 års firande utan VOX-festivalen firade tio år.
VOX firade med att ha ett lite större nöjesfält än de brukar ha och naturligtvis massor med musik av blandade sorter.
Musikaliskt är VOX-festivalen blandad men något man kan vara säker på är att någon av artisterna från Melodifestivalen dyker upp och i år var det flera stycken.

Blandad musik.

Det var blandad musik det här året och det var inte bara olika typer av musik det var stor bredd på artisterna också.
Det fanns musiker som hållit på länge samtidigt som nya artister får en chans att visa upp sin musik.
Lokala artister är också en viktig del av VOX Festivalen och här blandas det också med sådana som hållit på ett tag och de som precis börjat, i år hade de också öppen scen ibland när det blev lite längre väntetider och det var i alla fall några som passade på att sjunga.

Bluesigt med Jay Smith.

Jay Smith kanske fortfarande är mest känd som vinnare av Idol, men han verkar ha hittat sin typ av musik nu och även om i alla fall jag tänker hårdrock när jag ser honom så var det mer åt country och blues hållet musikmässigt.
Jay Smith har en anmärkningsvärd röst och en personlighet som gör att han tar stor plats på scenen vilket är bra eftersom det här var ett sologig.
Med bara en akustisk gitarr och rösten så var det helt rätt till låtvalet, jag gillar akustiska spelningar eftersom det är lättare att höra om rösten faktiskt bär lika bra som man tror och Jay Smith låter precis så bra som jag trodde att han skulle göra, så det var en trevlig överraskning.

Avslappnat och personligt.

Jay Smith blandade covers och egna låtar och de covers han gjorde hade han satt sin egen personliga stil på.
Jay Smith skriver texter om det han själv har varit med om och det gör att texterna är personliga, men de är personliga på rätt så, många kan säkert känna igen sig i en del av hans texter och även om man inta har exakt samma erfarenheter så kan man relatera till dem. Jay Smith gjorde en riktigt bra spelning och även om publiken kanske var lite ung så verkade de uppskatta hans musik.

Outtrigger lika bra idag.

Vi såg Outtrigger för ett år sedan ungefär och då var de bra, det var de den här dagen med, det här bandet passar bra för lite yngre publik och ja, javisst spelade de Echo men You blev det inte den här gången.
Outtrigger spelade rätt tidigt och publiken var inte jättestor men ändå tillräcklig för att bandet skulle ösa på för fullt, fast det tror jag det här bandet gör oavsett storleken på publiken.
Det här är hårdrock när den är riktigt bra och även om screaming inte riktigt är min grej så gillar jag Simon Peyron, kanske för att det inte bara är screaming utan han sjunger också.

Rapp från Kumla.

Jeaff är en kvinnlig rappare från Kumla så hon kan räknas som en lokalartist.
Jeaff intog scenen tillsammans med sin syster och de fick den unga publiken att lyssna, att blanda rapp med sång är et bra drag för då kan man nå ut till fler och de här två är riktigt duktiga på sin respektive grej.
Jennifer Jeaff Hellqvist är duktig på scen och fast det inte blev så många låtar så fick vi ändå en liten inblick i hennes liv, för det är ju det som är rappens styrka att kunna beskriva sin vardag och det gjorde Jeaff på ett bra sätt.

The Happy Hippo Family är tillbaka.

Om någon har funderat på var The Happy Hippo Family har tagit vägen så har de varit i studion och spelat in en ny skiva och spelningen på VOX var en av de första för i år.
Naturligtvis blev det en del nya låtar men också lite gamla.
Det här är ett band som jämt får mig på bra humör, det är popmusik när den är som bäst, refränger som fastnar och enkla att sjunga med i och de är glada.
Den nya låten Sunnyside fastnade riktigt ordentligt så den har jag gått och nynnat på efter deras spelning.

Gammalt och nytt.

The Happy Hippo Family blandade gamla och nya låtar och de nya låtarna låter som The Happy Hippo fast de har kanske blivit lite mer allvarliga än de var tidigare, men det är en del av att utvecklas också och alla låtar är inte allvarliga.
Min favorit av de nya låtarna är Sunnyside och Kristina men det var kul att få höra den gamla Mustasch också och jag ser fram emot att kunna höra dem lite oftare nu när skivan blir släppt.

Sophia Andersson sångerska på väg fram.

Sophia Andersson är en av Örebros artister och många känner säkert igen henne sedan hon var med i O Helga natt, den här dagen fick hon längre tid på scen och en chans att visa hur duktig hon är.
Sophia Andersson blandade covers med eget material och hon är riktigt duktig på scenen, avslappnad, lugn och hon ger ett väldigt trevligt intryck.
Musiken är singer/songwriter och hon är duktig, eftersom hon inte skrivit låtar så länge så ser jag fram emot att följa hennes utveckling framöver och jag lyssnar gärna på henne igen.

Dinah Nah med en hel show.

Det är jämt svårt med artister som kommer utifrån Örebro till VOX Festivalen, kommer de ge allt eller tar de den som en lite mindre spelning, Dinah Nah var en glad överraskning eftersom hon tog med sig en hel show till Varbergaparken.
Dina Nah startade med sin nya singel Taste youre love och här var publiken med från start, det roliga med VOX är att alla kan komma och lyssna och Dinah Nah lockade yngre publik till Varbergaparken.

Speciell dag.

Dinah Nah berättade från scenen att det var en speciell dag för henne eftersom hon fyllde år och ett par låtar senare gjorde hennes dansare en kupp genom att få hela publiken att sjunga Jag må hon leva och Dinah Nah fick också blommor från VOX Festivalen.
Dinah Nah sjunger lite mer house musik och det är inte så vanligt på VOX men eftersom hon anpassade mellansnacket efter publiken så var hon helt rätt för festivalen.
Den låt som alla framför scenen ville höra, Make me (la la la) kom som sista nummer och Dinah Nah hade en blandning av covers och eget material.

ISA avslutade VOX-festivalen.

ISA också från Melodifestivalen avslutade festivalen det här året och att starta med en DJ fungerade inte bra när publiken är så ung.
ISA:s bror Albin som var DJ lyckades inte få kontakt med publiken och det hade varit bättre om de skippat det introt, det passar på en klubbspelning men inte på VOX-festivalen.
ISA fick en jublande publik när hon kom ut på scenen och eftersom ISA har rätt långa låtar så han hon inte med så många, men publiken verkade nöjd ändå.
ISA har dansmusik och eftersom hon själv är med och dansar på scenen så är hon underhållande att titta på, rösten är bra och hon har en stark utstrålning.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar