×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-08-15  

Från Elvis till schlager.

Från Elvis till schlager..

Örebros 750 års firande bjuder inte bara på riksartister utan även en del lokala artister och under torsdagen så spelade Walles orkester med Garry och Sandra på lilla scenen i Slottsparken och titeln från Elvis till schlager säger vilken typ av musik som det var.
Walles orkester är Fredrik Walle Wallin förstärkt med Tomas Ivhall på keyboard och den här dagen var även Garry Pearson och Sandra Ivhall med på scenen.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
10 Klickbara bilder.

Örebros 750 års firande bjuder inte bara på riksartister utan även en del lokala artister och under torsdagen så spelade Walles orkester med Garry och Sandra på lilla scenen i Slottsparken och titeln från Elvis till schlager säger vilken typ av musik som det var.
Walles orkester är Fredrik Walle Wallin förstärkt med Tomas Ivhall på keyboard och den här dagen var även Garry Pearson och Sandra Ivhall med på scenen..

En liten orkester men stora röster.

Walles orkester är inte så stor men med tre sångare så har den stora röster i stället för många instrument.
Inledningen stod Garry Pearson för så det blev mycket Elvis Presley vilket uppskattades både av mig och av publiken vad jag kunde se.
Garry Pearson har en väldigt bra röst och att han sjunger Elvislåtar förstår jag helt, den typen av låtar passar hans röst väldigt bra, den som fastnade i mitt minne den här eftermiddagen var Always on my mind som han gjorde riktigt, riktigt bra men annars så är en av mina favoriter Return to sender och den fick jag också höra.

Blandad schlager.

Sandra Ivhall var den som sjöng mest schlager och startlåten var Freestyles Vill ha dig och den kändes lite oväntad efter alla Elvis låtar.
Det var en kavalkad av nya och gamla schlagers som sjöngs och jag hade uppskattat att få den i kronologisk ordning för att se hur musikstilen har utvecklats genom åren, nu kändes det lite hoppigt när de blandade gamla och nya.
Sandras version av Spring för livet var riktigt bra och även om den är en rätt ny låt så är det inte så ofta man får höra den, vilket kanske är synd eftersom den har ett viktigt budskap i texten och jag tyckte att det var bra att de hade den med i sin låtlista.

Walle och Sandra.

Det var Walle och Sandra som sjöng schlagers och Walle sjöng oftast de lite äldre låtarna men Elvis lät han bli den här gången, vi har hört Walle som trubadur tidigare i olika sammanhang och vet att han gärna sjunger Evis han med men den här dagen överlät han det till Garry, men Walle sjöng istället bland annat Needles and Pins och Magnus Carlssons Kom hem så han hade letat reda på bra låtar åt sig trots att det inte var Elvis.

Musik lockar.

Eftersom Walles orkester spelade på eftermiddagen och på lilla scenen var det lite svårt att säga hur det skulle bli med publik, men publiken kom och det var många som passade på att stanna till och lyssna, vilket är ett bra betyg.
Elvis Presley brukar fungera bra för att locka publik och när det är en så bra sångare som Garry så lockar det ännu mer.
Det här bandet brukar normalt ha en hel show till de här låtarna men den här dagen så var det en lite nedbantad show vi fick se och det var nog tur det eftersom det inte fanns någon möjlighet till klädbyten vid lilla scenen, men det skulle vara kul att få se showen som den är tänkt att vara.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar