×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-07-26  

Hårdrock lockade publiken till Sommarscen.

Hårdrock lockade publiken till Sommarscen.

Näst sista Sommarscen för den här sommaren arrangerades av Nikija Event och då är det kanske inte en så stor överraskning att musikvalet var av det hårdare slaget.
Feed The End, Lancer och Deals Death hette banden den här kvällen och de visade att hårdrocken har många olika ansikten, de lockade också stor publik till Stortorget och de flesta var på plats redan till första bandet.


© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
125 Klickbara bilder.   Foto: Robin & Johan Gullberg.

Näst sista Sommarscen för den här sommaren arrangerades av Nikija Event och då är det kanske inte en så stor överraskning att musikvalet var av det hårdare slaget.
Feed The End, Lancer och Deals Death hette banden den här kvällen och de visade att hårdrocken har många olika ansikten, de lockade också stor publik till Stortorget och de flesta var på plats redan till första bandet.

Feed The End metal från Kumla.

Feed The End är ett ungt band från Kumla, eller nja sångaren som tar hand om growlingen är faktiskt från Örebro och han var helt ny i bandet eftersom deras ordinarie hade fått förhinder, men det märktes inte att han var ny för samspelet på scenen fungerade bra och det var ingen tveksamhet i framförandet av musiken.
Musikaliskt hör det här bandet till den lite hårdare skalan av hårdrocken och eftersom jag inte gillar stämplar på musik så håller jag mig till att kalla det hårdrock.

Full fart på scenen.

Vi fick en kort smakprov av det här bandet eftersom de endast hade 20 minuter på scenen men det vi hörde verkade lovande, jag gillar band där de har sångare som delar på uppdraget och de här gjorde det bra, sång och growl kompletterar varandra på ett bra sätt.
Feed The End är redan idag ett bra liveband det var full fart på scenen och inte långa stunder som de stod still, hårdrocken ska vara full med energi och vara svår att stå helt still till och det här bandet fick i alla fall mig att följa med i den musikaliska resan.

Ny sångare på plats.

Feed the End spelade för andra gången i Örebro men det här var den första lite större spelningen här för bandet berättade Love Persson som är sångare i bandet.
Två veckor innan spelningen fick de leta reda på en ny sångare och Love sa att det gick bra, det här var första spelningen med den nya och de hade repat i stort sett varannan dag i två veckor för att klara det här.
Love vill inte säga att de spelar metal utan kallar det lite hårdare rock och anledningen är att Love har märkt av en viss fördomsfullhet hos människor så hårdare rock ligger bättre till hands.
Planerna för Feed The End är att de ska in i studion och spela in en skiva under hösten och det är något som Love ser fram emot, så det är bara att vänta lite för er som gillar det här bandet.

Lancer melodiös rock.

Lancer är ett band stadigt på väg uppåt i hårdrocksvärlden och trots att bandet inte har funnits så länge så har de redan hunnit med en hel del och jag förstår det helt nu när jag har hört dem live.
Lancer är roliga att titta på de har massor av energi på scenen och det är ingen brist på starka scenpersonligheter och med deras låter som handlar om lite allt möjligt så står de ut och de lockar till sig publik genom spelglädjen de visar.

Fick med sig publiken.

En spelning på Stortorget är svår att säga hur den blir men Lancer lyckades få med sig publiken och sångaren fick dem att sträcka upp händerna och följa honom.
Med texter om bland annat historiska händelser som Iwo Jima så sticker det här bandet ut och att de har två gitarrister som delar på solopartierna kändes ovanligt och bra, det normala känns ju annars som det är en sologitarr och en kompgitarr.
De som uppskattar lite melodiös hårdrock med refränger som fastnar ska ta och ge Lancer en chans och publiken på Stortorget uppskattade det här bandet för kön till merchbordet ringlade rätt lång efter spelningen och det är ett bra betyg.

Gillar att skriva om historiska händelser.

Isak Stenvall sångare i Lancer berättade att de har spelat i Örebrotrakten men det här var första livespelningen i Örebro och det gick riktigt bra sa Isak.
Isak föredrar att spela på små ställen för att det blir så intimt och det blir lite roligare, den bästa publiken tycker Isak finns i Belgien den svenska publiken är lite mer tillbakadragna och inte så med som de är i Belgien.
Isak skriver om både historiska händelser och gärna lite ockult och mystik och anledningen är att det tilltalar honom.

Deals Death lite hårdare rock avslutade kvällen.

Deals Death avslutade kvällen och det gjorde de riktigt bra, avslutningen blev lite hårdare men det visar bara på vilken bredd det finns i hårdrocken och att den fortfarande utvecklas och frodas.
Lite hårdare och snabbare musik med en sångare som har personlighet stor nog för två när han står på scen, men det här bandet tog stor plats på torget och scenpersonligheter fanns det gott om även om de kanske är av det lite hårdare slaget.
Sångaren Olle Ekman gjorde ett riktigt bra jobb med att få med sig publiken och hans direkta sätt till de som inte var aktiva fick resultat.

Bra publik.

Olle Ekman sångare i Deals Death berättade efter spelningen att det var bra publik på Stortorget och det är inte nödvändigt att ha publik framme vid scenkanten för att det ska kännas bra sen fick han ovanligt bra kontakt med en liten tjej som höll sig precis framme vid scenkanten och så ung publik är inte så vanligt att han får sjunga för.
Olle Ekman beskriver Deals Deaths musik som en blandning mellan all klassisk metall sedan mitten av 90-talet och framåt och speciellt en blandning av heavy metal och death metal.
Dödsmetal är det som passar bandet bäst och sedan är det en riktigt bra hobby och de tänker ju inte på vilken typ av musik de spelar utan bara att de ska ut och spela sin musik och texterna är rätt rakt på även om den som vill kan hitta texter att gräva i och texterna handlar om samhällsklimatet idag.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar