×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-07-20  

Barnallsång, femkamp och elektroniskt på Sommarscen.

Barnallsång, femkamp och elektroniskt på Sommarscen.

Andra torsdagen med Sommarscen på Stortorget innehöll barnallsång, femkamp och elektronisk musik.
Sommarscen startar varje gång med barnaktiviteter och den här torsdagen stod Jenny Wåhlander och Björn Wallgren för barnallsång.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
62 Klickbara bilder.

Andra torsdagen med Sommarscen på Stortorget innehöll barnallsång, femkamp och elektronisk musik.
Sommarscen startar varje gång med barnaktiviteter och den här torsdagen stod Jenny Wåhlander och Björn Wallgren för barnallsång.

Omtyckt barnallsång.

Sommarscen startar varje gång med barnaktiviteter av olika slag och den här torsdagen var det allsång med Jenny Wåhlander och Björn Wallgren.
Allsången kändes improviserad och den blev uppskattad inte bara av barnen utan av de vuxna som var på plats också.
Jenny Wåhlander och Björn Wallgren passar bra ihop på scenen och även om det var Jenny som sjöng mest så blev samspelet mellan dom en extra bonus för de som tittade på.
Allsången steg från torget när de sjöng Björnen sover och andra välkända barnvisor och att ha en allsångsledare som även gör gesterna som hör till visa av visorna är också bra och Jenny Wåhlander lyckades faktiskt få med många av föräldrarna också, vilket får ses som en prestation.

Barn är roliga att spela för.

Jenny Wåhlander och Björn Wallgren kommer att ha barnallsång även nästa torsdag (24:de juli) och de kör två pass, det första klockan 16:00 och det andra klockan 17:00 och om du nu var med på det första och tror att det blir samma sak i det andra så tror du helt fel, det här paret gör sin låtlista precis innan de ska upp på scenen och de två passen som var den här eftermiddagen var helt olika varandra, de försöker också variera låtarna så att även lite äldre barn ska tycka att det är roligt att vara med och det är ju inget som hindrar vuxna att tycka att det är roligt också, jag uppskattade i alla fall deras framträdande.

Tonarvet musik under utveckling.

Tonarvet från Norrköping var första bandet för den här kvällen och här var det en blandning av riktiga instrument och konstgjorda ljud, det tog en liten stund för mig att vänja öronen eftersom det inte är så ofta vi hör den här typen av musik.
När jag väl lyssnat in mig så upptäcker jag att de har riktigt bra texter och ljudbilden passar till texterna, att de sedan har två sångerskor gör faktiskt musiken bättre, två röster passar bättre än en i de här många lagren av ljud.

Formbar musik.

Ebba Salomonsson berättade att Tonarvet är ett formbart band och mycket av det de gör formas under tiden, de går mycket på hur de känner just nu och vad de vill göra.
Blandningen av elektronisk musik med riktiga instrument är något som Ebba gillar och hon läser just nu musikproduktion här i Örebro.
Cerafie Byrge berättade att medlemmarna i Tonarvet passar väldigt bra ihop och att de börjar närma sig varandra nu.
Cerafie och Ebba har gjort musik ihop sedan 2011 och Tonarvet har funnits i olika konstellationer men så som de ser ut nu är sedan 2014.

Locals ett band på väg fram.

Stockholmsbandet Locals har blivit en Youtubefavorit med låten Millions Of Ghosts (som du också kan hitta på Soundcloud) och som förband åt Urban Cone på deras turne.
Sommarscen bjöd på ett smakprov av det här bandet och med deras musik som har synten som grund blir det lite annorlunda, de har bra låtar och musikslingor som fastnar.
Locals har också två sångare och jag föredrog när de sjöng bägge två samtidigt annars så turas de om rätt så flitigt vid micken.
En nackdel med att ha två sångare är att de står rätt still på scenen, det är inte så lätt att röra på sig när man ska sjunga och spela bas eller gitarr men de har ändå en stark utstrålning som gör att de inte blir tråkiga att titta på.

Överraskande stor publik.
Locals berättade att de var nöjda med sin spelning och de var överraskade över den stora uppslutningen för de hade inte räknat med så stor publik, det kan vara svårt första gången man spelar i en ny stad men Örebro blev en positiv överraskning och de hoppas att få fler spelningar här.
Musiken beskriver de som elektronisk indie och de har hört många olika beskrivningar av sin musik men själva har de lite svårt att sätta ord på musiken men ett ord som återkom var vemodigt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar