×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-07-12  

Sommarscenen på Stortorget är igång.

Sommarscenen på Stortorget är igång.

Det har blivit en tradition att City Örebro arrangerar Sommarscen på Stortorget i Örebro.
I år så blir det liveunderhållning under fyra torsdagar och den här första kvällen var det tre band som spelade och även om det var sagt att det skulle vara en punkig kväll så, nja ett av banden var det i alla fall.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
40 Klickbara bilder.

Det har blivit en tradition att City Örebro arrangerar Sommarscen på Stortorget i Örebro.
I år så blir det live underhållning under fyra torsdagar och den här första kvällen var det tre band som spelade och även om det var sagt att det skulle vara en punkig kväll så, nja ett av banden var det i alla fall.

Storm släpper skiva.

Först ut var gruppen Storm som idag bestod av David Storm och Edith Bremer, deras musik är mer tillbakalutad och mer åt singer/songwriter hållet.
Det här bandet har utvecklats för varje gång vi har hört dem och de går åt rätt håll, jag föredrar deras engelska texter, riktigt varför vet jag inte, det bara är så.
Storm kommer alldeles snart att släppa sin första skiva och det har varit en resa att få spela in en skiva berättade Edith och David, det roligaste var att få göra liveinspelningar med hela bandet och även om det är mer krävande så var det det som var roligaste.

Comminor spred värme.

Comminor är ett punkband från Västerås och här var det punk på engelska.
Snabba och rätt korta låtar innebar att de han med många under sin stund på scenen och det här gillade jag, ett band som går upp på scenen och spelar för fullt trots gråväder, kallt och regn vilket gjorde att publiken inte var så stor den här kvällen.
Musiken är snabb och med texter om sociala orättvisor och även relationer så de har texter om lite allt möjligt och en del av deras låtar fastnade i mitt minne, speciellt Do it loud.

Mycket energi.

Punk kräver en hög dos av energi och det har det här bandet, det är inte långa stunder det är stilla på scenen och även om den naturliga frontfiguren är sångerskan Johanna Berndtsson, så tar musikerna stor plats de också.
Vi fick höra rätt många låtar den här kvällen och Comminor visade att de har en rätt stor bredd, vissa låtar är är lätta att hänga med i texten medans andra går så snabbt att det kan bli svårt och med deras energi så är det här ett verkligt bra liveband, som jag gärna hör igen på en full konsert, Sommarscen blir mer av en smakbit när man hör nya band och här vill jag höra och se mer.

Två turneer på gång.

Comminor har funnits i ungefär två år berättade sångerskan Johanna Berndtsson och de har en fulltecknad höst framför sig.
Först blir det turne i Kina och lite senare i USA, turnen i Kina är den som känns mest pirrigt berättade Johanna Berndtsson speciellt som bandet själva inte har varit med och påverkat den på något sätt utan allt är fixat av deras bokningsagent.
Resan till USA känns inte lika nervös men däremot väldigt rolig, Johanna har aldrig varit i USA tidigare och ser verkligen fram emot den resan, även om det fortfarande känns overkligt att få åka på turne i USA.

Krävande arbete.

Johanna Berndtsson berättade att alla i bandet har börjat träna eftersom de känner att man behöver vara vältränad för att klara av musiken och speciellt resan till Kina kommer att kräva mycket.
Turnen är rätt kort men de kommer ha flera spelningar på raken i olika städer, men eftersom de verkligen gilla att spela så kommer det säkert att fungera, sen har de en liten paus mellan turneerna också, som tur är.

Huvudbandet var Neverstore.

Sista bandet den här första torsdagen var Neverstore som många kanske kommer ihåg sedan Melodifestivalen och naturligtvis fick vi höra If I was God for one day men de hade faktiskt många bra låtar och för den som gillar lite poppigare tongångar så är Neverstore ett bra val.
Fast det här är en trio så tar de stor plats på scenen och med refränger som fastnar och texter som handlar rätt mycket om ensamhet och känslan av att inte passa in men visst finns det glada låtar också och många kan säkert hitta låtar de gillar av det här bandet.
Det här var en bra avslutning på en kall och lite fuktig kväll, bandet spelade som om Stortorget varit fullt med publik och det får de ett stort plus i kanten för.

Neverstore ett gammalt band.

Neverstore skaffade sig säkert en större publik när de var med i Melodifestivalen men de har spelat ihop i 15 år och har hunnit med en hel del under de åren.
Jacob Widen berättade att det var första gången de spelade på Stortorget men de var faktiskt och spelade i Örebro i våras men då var det en helt annan typ av spelning mot dagens.
Jacob Widen berättade också att de kallar sig en punkrock grupp eftersom det var så de startade men sen har de utvecklats och för ett par år sedan så hade de inte kunnat tänka sig att vara med i Melodifestivalen över huvud taget.

Varje torsdag under juli.

Sommarscen kommer att vara varje torsdag under juli och varje dag har sitt eget tema.
Nästa torsdag börjar det med barnens allsång och fortsätter sedan med Tonarvet klockan 18:00 och Locals klockan 19:00.
Torsdagen efter r det Nikija Event som tar över och då fattar nog de flesta att det blir lite mer rockiga toner och sista torsdagen blir det visor med bland annat Johan Johansson och Björn Wallgren.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar