×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-06-15  

Gästartisternas kväll på Blues och BBQ i Wadköping.

Gästartisternas kväll på Blues och BBQ i Wadköping.

Nu när sommaren är här så var det dags för den första Blues och BBQn i Wadköping, arrangörer var Örebro rock och blues förening och som vanligt blev det en kväll fylld med bra lokal musik och den som ville hade möjlighet att köpa mat och dryck.
Det utlovade regnet på kvällen uteblev, eller nja det kom några droppar men inget att bry sig om och Örebro Rock och Blues förening hade som vanligt en bra hand med vädrets makter.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
69 Klickbara bilder.

Nu när sommaren är här så var det dags för den första Blues och BBQn i Wadköping, arrangörer var Örebro rock och blues förening och som vanligt blev det en kväll fylld med bra lokal musik och den som ville hade möjlighet att köpa mat och dryck.
Det utlovade regnet på kvällen uteblev, eller nja det kom några droppar men inget att bry sig om och Örebro Rock och Blues förening hade som vanligt en bra hand med vädrets makter.

Boogie Woogies var först ut.

Tempot sattes högt eftersom Boogie Woogies inledde kvällen och den här kvällen var det lite special eftersom de samtidigt hade svensexa för sin trummis.
Boogie Woogies är ett stort band med tre sångare och det gör att musikaliskt varierar de sig rätt mycket, men grunden är boogie woogie och blues, den här kvällen fick vi höra både Deep in the heart of Texas och Jump Jive an Vail så blandat var det och det här bandet är lika duktiga oavsett vad de spelar.

En överraskning.

Trots att det här egentligen är en blues och rock n´ roll kväll så bjöd Boogie Woogies på en hårdrockande överraskning den här kvällen och överraskningar är nästan något man kan räkna med när Boogie Woogies är på scenen, jag hade räknat med en gästartist som skulle sjunga något ur bandets normala repertoar inte AC/DC, men det funkade.
Eftersom trummisen hade svensexa och han verkligen gillar AC/DC så hade resten av bandet fixat så att Stig Gunnarsson hoppade in som sångare och Rickard Bergelin tog över basen.

AC/DC stund.

Att få höra covers på AC/DC var inget jag räknade med men efter att ha hört första Higway to hell så ville jag höra mer eftersom det här lät riktigt bra, speciellt med tanke på att det var orepeterat och egentligen bara en kul grej.
Stig Gunnarsson imponerade med sin röst, han har precis rätt intensitet och närvaro för att klara av det här och efter att ha värmt upp med Higway to hell så blev det You shook me all night long och det här verkade vara något som en hel del i publiken uppskattade.
Stig Gunnarsson låter verkligen som det ska låta när det är AC/DC och det här är en sångare jag verkligen vill höra igen för att se vad han klarar av mer, eftersom jag har en känsla av att det här bara var en försmak, versionen av Whole lotta Rosie blev min favorit den här kvällen.

Svensk pop.

Efter hårdrocken så blev det lite lugnare musik med Åstadens poporkester eftersom de blandar eget material med covers.
Musikaliskt vet jag inte riktigt om de passar in på Blues och BBQ eftersom det här är mer av svensk pop så som Winnerbäck eller Eldkvarn, det tog ett par låtar innan öronen ställt in sig på rätt våglängd men när de väl gjort det så uppskattade jag det jag hörde.
Covern av Ted Ströms Vintersaga gillade jag, den kändes inte riktigt så mörk som den brukar kännas och Göran Wiberg röst passar utmärkt till den här typen av visor och jag uppskattade att den inte gick så sakta i deras version.

Egen musik.

Göran Wiberg är sångare och låtskrivare i det här bandet och han skriver texter om livet, ni vet allt sådant där som kan vara jobbigt eller viktigt att komma ihåg och alla texter är på svenska och det gillar jag.
Svenska texter har ofta något speciellt eller om det blir enklare att ta till sig texten för att det är på svenska har jag svårt att säga men jag uppskattar att höra låtar på svenska och den här kvällen fick jag faktiskt flera favoriter, bland annat låten Du vet som handlar om att man alltid kommer hem igen.
Hel igen är också en favorit under den här kvällen och den handlar om att vi ska ta hand om varandra och stötta den som har det svårt.
Det här bandet hör jag gärna igen fast kanske under lite andra former, min tanke är mer åt intima spelningar när band och publik kan komma lite närmre, även om Spelgården är en av de trevligaste ställena i stan sommartid så skulle jag vilja ha mer intim känsla.

Tillbaka till bluesen.

Sist ut den här kvällen var Lazy Rooster och då blev vi genast tillbakakastade till bluesen och de här var riktigt riktigt bra, min favorit blev Automatic och det var antagligen för att det dels är en bra låt och sedan att sångaren Lazy Rooster själv använde micken till munspelet att sjunga i, vilket gör att rösten låter helt annorlunda.
Det är den här typen av musik som jag förväntar mig på en Blues och bbq kväll, men det blev inte så många låtar med Lazy Rooster eftersom de hade med sig två gästartister under kvällen.

Lite rock n´roll.

Pierre Sjöholm som vi har hört tidigare i High Tones var den första gästartisten och då blev det lite mer rock n´roll-stuk på musiken även om det märks att bluesen är grunden han står på.
Pierre Sjöholm passade in bra med Lazy Roster och det kändes lite som om de jammade fram solobitarna i låtarna eftersom de turades om att ha gitarrsolo och det kändes som att de hade kul på scen och har musikerna kul så får publiken det kul.
Jag hade gärna hört lite fler låtar med Pierre men eftersom de hade en gästartist till så han de inte spela så många, tiden på en knapp timme är lite lite när de ska hinna med så mycket.

Imponerande röst.

Linnea Wilhelmsson var sista gästartist den här kvällen och nu blev det också lite mer blandad musikaliskt, även om den här kvällen blev blandad. Första låten var Angel from Montgomery av John Prine och det är en country ballad.
Här imponerade Linnea stort för hon har rätt känsla och en förmåga att fånga lyssnarens uppmärksamhet.
Linnea sjöng flera låtar under kvällen och trots att alla var rätt olika så klarade hon av det utmärkt så jag räknar med att ha möjlighet att höra henne igen och jag hoppas att fler får upp öronen för henne.


Tillbaka

Kommentarer:

2015-06-16 11:47:12   Av: Göran

Mycket bra summerat! Återspeglade precis det jag själv upplevde. Mer sådana referat, tack. Och ut med det på facebook :-)

Lämna en kommentar