×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-04-23  

Johnny & Friends, Skivrelease på Clarion.

Johnny & Friends, Skivrelease på Clarion.

Clarion i Örebro har blivit en del av bluesen och på lördagskvällen så var det Johnny & Friends som hade sin release konsert där, i och för sig så var det den tredje i raden eftersom de redan hunnit med både Lindesberg och Karlskoga.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
20 Klickbara bilder.

Clarion i Örebro har blivit en del av bluesen och på lördagskvällen så var det Johnny & Friends som hade sin release konsert där, i och för sig så var det den tredje i raden eftersom de redan hunnit med både Lindesberg och Karlskoga.

Skiva nummer två.

Skivan heter It ain`t fair och är nummer två för det här bandet, frontmannen Johnny Viktorsson är förutom sångare den som skriver det flesta låtarna, men han är inte den enda låtskrivaren i bandet för det här bandet består av rutinerade musiker som har hållit på länge även om Johnny & Friends bara har spelat ihop i ungefär fem år.
Första skivan Back in town kom 2010 och nu är det alltså dags för en ny skiva It ain´t fair och det var en del bluessugna som kom till Clarion den här kvällen.

Avslappnad blues.

Den här kvällen fick vi två pass med Johnny & Friends och de spelade alla låtar på nya skivan plus några andra också, det här är blues som är avslappnad men med texter som vill berätta något, tempot i låtarna är också varierat och det blandas instrumentalt och sång så de flesta kan säkert hitta något de gillar.
Bluesen är grunden i musiken men det finns många andra influenser också, jag gillar variationen i deras musik och att de spelar lite covers också och då är det främsta blues från New Orleans eller Chicago.

En svensk klassiker på engelska.

Den den här kvällen så var det en cover på Peps Perssons Falsk matematik fast översatt till engelska och moderniserad.
Johnny Viktorsson berättade att han hade själv gjort en översättning till engelska och sedan skickade han den till Peps för att få den godkänd, men det fick han inte utan Peps gjorde en egen översättning där ha passade på att modernisera texten lite, originaltexten är ju lite gammal och allt är inte så aktuellt men nu så fungerar den utmärkt igen.

Socialt engagemang.

Johnny Viktorsson visar i sina texter att han har ett starkt socialt engagemang och texterna berör många olika sociala frågor som klyftorna i samhället och det är texter som har ett budskap till den som lyssnar, precis som det ska vara med blues.
Blues kan vara mycket och Johnny & Friends har gjort sin egen version och även om det finns texter om lite allt möjligt så ligger ändå tyngdpunkten på de orättvisor som finns i samhället.

Releasefest.

Johnny Viktorsson berättade efter spelningen att arbetet med skivan inte har varit något han har hastat fram, vissa låtar har fått ligga till sig ett tag i byrålådan och andra har blivit klara snabbt, den nyaste låten var den han sjöng under kvällen om sin hundrädsla, den är så ny att den inte finns med på skivan.
Spelningen i Örebro var inte den första för skivan utan de hade redan hunnit med att spela i Lindesberg och Karlskoga, eftersom bandmedlemmarna är lite utspridda över länet.
I samband med det här skivsläppet så har vi genomfört tre blueskvällar, förra lördagen uppe i Lindesberg, igår i Karlskoga och sen här ikväll, det har varit jättekul, trevligt, publiken har varit snäll mot oss, sa Johnny Viktorsson.

Spelat ihop i fem år.

Johnny Viktorsson berättade att Johnny & Friends har spelat ihop i ungefär fem år och de startade med första plattan.
Back in town spelades in med flera olika musiker men det var det här gänget som fortsatte att spela ihop och även om Johnny & Friends är relativt nya så har alla medlemmarna spelat länge fast i olika band och konstellationer genom åren och med Johnny & Friends har de börjat skaffa sig en egen publik också.

Hållit på länge.

Johnny Viktorsson har hållit på länge med musik och det startade när han som tioåring gick en gitarrkurs, sedan har musiken funnits med i olika hög grad genom åren och på 90-talet började han skriva egna texter.
- Ville väl berätta någonting, det finns väl episoder ur livet, det finns saker man har hört, det finns saker man har upplevt, det finns mycket orättvisor som man vill belysa i samhället, sa Johnny Viktorsson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar